Напълно сме готови за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз


"Миналата седмица получихме много висока оценка от Брюксел  за степента ни на готовност.  България е напълно готова за предизвикателството наречено Председателство на Съвета на Европейския съюз", заяви за Радио Благоевград министър Лиляна Павлова. 

Днес тя се срещна със студенти от Американския университет и презентира темата:  „Българско председателство на Съвета на Европейския съюз“.

 „Аз лично се чувствам много добре на дискусии като тази, защото срещите с младите хора са много зареждащи, но и много провокиращи“ - каза министър Павлова, след дискусията със студентите. Според нея, „темата за оставането на младите хора в България и връщането на тези, които вече са я напуснали, е много важна, защото младите хора са  нашето бъдеще и те ще бъдат следващите, които ще подготвят поредното Председателство на Съвета на Европейския съюз. Затова,  този приоритет е един от четирите основни приоритети на Българското председателство“ -коментира още министър Павлова.  Останалите три приоритета са: „Сигурност и стабилност за една по-силна и обединена Европа“, „Европейски перспективи за свързаност на Балканите“ и „Дигиталната икономика, растеж, развитие и осигуряването на нови работни места“.

„Миналата седмица получихме много висока оценка от Брюксел за степента ни на готовност“ - сподели още министър Лиляна Павлова, която пожела успех на всички 1 500 членове на екипа, които вече са обучени и готови за работа.

Подробностите можете да чуете в интервюто на Биляна Славчева с министър Лиляна Павлова в звуковия файл.


Вижте още

Сурвакарски празници ще има днес в Брезник и Радомир

По традиция проявите се провеждат седмица преди Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва", чийто домакин е Перник и са генерална репетиция за сурвакарските групи от региона.  Общинският преглед „Сурва Брезник” ще започне в 14 часа. В проявата ще се включат 17 групи с около 900 сурвакари. Участниците са предимно от община Брезник, има..

публикувано на 20.01.18 в 10:25

В Кюстендил организират поход по повод Освобождаването на града

Поход по пътя на руските войски от отряда на генерал Богдан Теофил Майендорф, при окончателното Освобождаване на Кюстендил на 17 януари 1878 година, организират за поредна година Военноисторическата комисия и кюстендилското читалище "Зора". Това съобщиха от читалището. Походът ще се състои днес от 15.30 часа, а тръгването ще бъде от..

публикувано на 20.01.18 в 08:33

Комисия по безопасност на движението в Благоевград с редица мерки за повишаване сигурността на пътя

Комисия по безопасност на движението към Община Благоевград набеляза редица мерки за повишаване сигурността на всички участници в движението. По време на свое заседание Комисията взе решение да бъде положена пътна маркировка на пътя от Благоевград към летовище „Бодрост“. Ще бъдат поставени антипаркинг тела на пътния възел между бул. „Пейо..

публикувано на 19.01.18 в 16:35

За улеснение на домакинствата Югозападното държавно предприятие разкри 8 централни склада за дърва

Осем централни склада за продажба на дърва за огрев вече функционират на територията на Югозападното държавно предприятие. Складовете са разположени на достъпни места в районите на Елин Пелин, Брезник, Витошко-Студена, Гоце Делчев, Дупница, Осогово, Разлог и Самоков. В тях горските стопанства ще поддържат постоянен резерв, за да могат да..

публикувано на 19.01.18 в 16:12

Обявиха обществена поръчва в Дупница за подмяна на канализацията на четири улици

Обществена поръчка за близо 1 милион лева обяви община Дупница за подмяна на канализация в участъци от 4 улици. Включени са улиците “Венелин”, “Георги Икономов” “Бузлуджа” и “Велико Търново”. Срокът за приключване на дейностите е 3 месеца. Финансирането е осигурено от ПУДООС.  Конкурс за избор на изпълнител ще се проведе на 16 януари. Вече е..

публикувано на 19.01.18 в 15:00

7,1% е била безработицата в Дупница към края на 2017г.

Общо за района на Дупница регистрираните безработни са 2 411. С най-висок процент – 11, е община Бобошево.  В миньорската община Бобов дол безработни са малко над 10%, а в курортната Сапарева баня – 9,4. Близо 10% са без работа в Рила, в Кочериново – 7,2%.  Все още се приемат заявки от работодатели по схемата за Младежка заетост, съобщиха от..

публикувано на 19.01.18 в 14:48

Горя помещение в центъра на Кюстендил

Горя помещението за преобличане и хранене на бебета, изградено в центъра на Кюстендил.  За инцидента днес, малко след обяд, на спешния телефон "112" съобщили ученици, прибиращи се от училище.  Помещението за преобличане и хранене на бебета беше изградено и оборудвано в близост до централния площад "Велбъжд". За поддръжката му се грижи..

публикувано на 19.01.18 в 14:26