Напълно сме готови за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз


"Миналата седмица получихме много висока оценка от Брюксел  за степента ни на готовност.  България е напълно готова за предизвикателството наречено Председателство на Съвета на Европейския съюз", заяви за Радио Благоевград министър Лиляна Павлова. 

Днес тя се срещна със студенти от Американския университет и презентира темата:  „Българско председателство на Съвета на Европейския съюз“.

 „Аз лично се чувствам много добре на дискусии като тази, защото срещите с младите хора са много зареждащи, но и много провокиращи“ - каза министър Павлова, след дискусията със студентите. Според нея, „темата за оставането на младите хора в България и връщането на тези, които вече са я напуснали, е много важна, защото младите хора са  нашето бъдеще и те ще бъдат следващите, които ще подготвят поредното Председателство на Съвета на Европейския съюз. Затова,  този приоритет е един от четирите основни приоритети на Българското председателство“ -коментира още министър Павлова.  Останалите три приоритета са: „Сигурност и стабилност за една по-силна и обединена Европа“, „Европейски перспективи за свързаност на Балканите“ и „Дигиталната икономика, растеж, развитие и осигуряването на нови работни места“.

„Миналата седмица получихме много висока оценка от Брюксел за степента ни на готовност“ - сподели още министър Лиляна Павлова, която пожела успех на всички 1 500 членове на екипа, които вече са обучени и готови за работа.

Подробностите можете да чуете в интервюто на Биляна Славчева с министър Лиляна Павлова в звуковия файл.


Вижте още

ЮЗДП организира авиотретиране срущу ръждива борова листна оса

Над 8400 декара борови гори на територията на държавните горски стопанства в Дупница, Радомир и Рилски манастир са силно нападнати от гъсениците на ръждивата борова листна оса. Основната част от засегнатите насаждения на площ от 7000 декара са в землищата на селата Владимир, Долна Диканя, Старо село, Друган, Стефаново, Червена могила, Студена,..

публикувано на 23.04.18 в 12:04

250 000 битове клиенти на ЧЕЗ ЕЛЕКТРО плащат безкасово сметките си за ток

Над 250 000 битови клиенти на ЧЕЗ предпочитат да плащат безкасово сметките си за електроенергия. Те използват банките, интернет, терминални устройства или мобилния си телефон, като най-предпочитаните начини за безкасово разплащане са по интернет и директния дебит на банките. Броят на осъществените безкасови транзакции за периода януари – март..

публикувано на 23.04.18 в 11:21

Продължава информационната обиколка на Областния информационен център-Благоевград

При засилен интерес премина първата седмица от обиколката по общини на експертите от ОИЦ – Благоевград, на която млади земеделски стопани от областта бяха запознати с условията за кандидатстване по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ на Програмата за развитие на селските райони, както и с процедурите, които се очаква да..

публикувано на 23.04.18 в 10:46

Сапарева баня се рекламира на Международния туристически форум „Културен туризъм”

Община Сапарева баня отново презентира своя туристически потенциал и възможности за балнео и СПА, планински и културен туризъм по време на Международното изложение „Културен туризъм”. Това е 15-то издание на изложението, което за това време се е утвърдило като един от най-динамично развиващите се форуми на Балканите. То е създадено като..

публикувано на 23.04.18 в 10:41

Победителите в конкурса "Звезди в Радиото", 2018г. ще получат своите награди и ще участват в гала-концерт на 24 април в Радио Благоевград

Над 30 деца, участвали в осмото издание на конкурса за млади таланти „Звезди в Радиото“ ще бъдат наградени на тържествена церемония и гала-концерт в Голямото концертно и звукозаписно студио на Радио Благоевград.  Конкурсът се проведе на 31 март и 1 април. Той се организира за осма поредна година от Радио Благоевград и Националната хуманитарна гимназия..

публикувано на 23.04.18 в 08:15

Кръгла маса на тема „Перспективи и проблеми пред идеята за гражданска образованост“ ще се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Кръгла маса на тема „Перспективи и проблеми пред идеята за гражданска образованост“ ще се проведе в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Научният форум ще стартира в 10:30 часа в зала 412 . По време на срещата ще бъдат дискутирани следните теми: Мястото на хуманитарните, социалните и политическите науки в съвременното общество; Традиционни и съвременни..

публикувано на 23.04.18 в 08:01

Официално бе открит новият мотосезон в Благоевград

Програмата  започна с традиционен водосвет и молебен за здраве за  безаварийно пътуване, след което  се проведе и почетна обиколка на Благоевград. Мото-шествието  премина по централните улици на Благоевград. След това мотористите се върнаха отново на полигона, където се състояха атрактивните състезания, демонстрации и надпреварата между участниците.

публикувано на 22.04.18 в 19:14