Напълно сме готови за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз


"Миналата седмица получихме много висока оценка от Брюксел  за степента ни на готовност.  България е напълно готова за предизвикателството наречено Председателство на Съвета на Европейския съюз", заяви за Радио Благоевград министър Лиляна Павлова. 

Днес тя се срещна със студенти от Американския университет и презентира темата:  „Българско председателство на Съвета на Европейския съюз“.

 „Аз лично се чувствам много добре на дискусии като тази, защото срещите с младите хора са много зареждащи, но и много провокиращи“ - каза министър Павлова, след дискусията със студентите. Според нея, „темата за оставането на младите хора в България и връщането на тези, които вече са я напуснали, е много важна, защото младите хора са  нашето бъдеще и те ще бъдат следващите, които ще подготвят поредното Председателство на Съвета на Европейския съюз. Затова,  този приоритет е един от четирите основни приоритети на Българското председателство“ -коментира още министър Павлова.  Останалите три приоритета са: „Сигурност и стабилност за една по-силна и обединена Европа“, „Европейски перспективи за свързаност на Балканите“ и „Дигиталната икономика, растеж, развитие и осигуряването на нови работни места“.

„Миналата седмица получихме много висока оценка от Брюксел за степента ни на готовност“ - сподели още министър Лиляна Павлова, която пожела успех на всички 1 500 членове на екипа, които вече са обучени и готови за работа.

Подробностите можете да чуете в интервюто на Биляна Славчева с министър Лиляна Павлова в звуковия файл.


Вижте още

Четири концерта подготвя Фолклорната формация "Трепетлика"

 Четири концерта подготвят изпълнителите от фолклорната формация "Трепетлика" в Кюстендил, които спечелиха конкурс за творческа стипендия "Нарисувай, анимирай, оживи, възпей, извай, проектирай, снимай, филмирай или покажи по друг артистичен начин Кюстендил!". Конкурсът беше обявен от кюстендилското читалище "Братство", общината и..

публикувано на 18.07.18 в 16:27

41 семейства от община Дупница без помощи за деца

Причината е в натрупани над 5 неизвинени отсъствия от училище и 3 от предучилищни групи. През април санкционираните семейства с нередовни ученици са били 20, през май – 19 и през юни – 2, сочи справка от Дирекцията за социално подпомагане. Спрени са детските надбавки и на 7 семейства с деца в предучилищни групи. В община Сапарева баня мярката..

публикувано на 18.07.18 в 16:19

Започват проверки на пътници на Гюешево и Олтоманци

Проверки за пренасяне на суровини и храни от животински произход ще се извършват на  граничните пунктове "Гюешево" /на границата с Македония/ и "Олтоманци" /на границата със Сърбия/. Това стана ясно по време на заседание на Областната епизоотична комисия в Кюстендил. Проверките се налагат във връзка с констатирани в съседни държави случаи на..

публикувано на 18.07.18 в 16:15

Пламен Димитров в Благоевград: КНСБ настоява за отпадане на плоския данък

Управител на благоевградско дървопреработвателно предприятие е изявил желание да вземе на работа 15 от съкратените миньори в Бобовдол. При направена среща обаче, те отказали. Това съобщи в Благоевград лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Той бе в региона в рамките на провеждащата се от синдиката кампания „Бъди инфо“. Предстои среща на..

публикувано на 18.07.18 в 15:59

Разлог отбеляза 181 години от рождението на Васил Левски

По повод 181-годишнината от рождението на Васил Левски, жители и гости на град Разлог, както и служители от Общинска администрация начело със зам. кмета инж. Венцислав Гърменов със сведена глава почетоха делото на Левски и се преклониха пред подвига на революционера.   В знак на признателност и почит, венци и цветя бяха поднесени от зам. кмета..

публикувано на 18.07.18 в 14:09

Изготвени са списъците с желаещи за добив на дървесина в община Кюстендил

Подготовката за добив на дърва за огрев за местното население беше обсъдена по време на месечното съвещание на кметовете и кметските наместници в Община Кюстендил, което се състоя в залата на Възрожденското училище. Изготвени са списъците с желаещи за добив на дървесина - около 1500 жители на общината, които ще добиват дърва за огрев..

публикувано на 18.07.18 в 13:39

Перничани се преклониха пред безсмъртния подвиг на Апостола

Перничани се преклониха пред безсмъртния подвиг на Апостола.  Официалната церемония по повод 181-та годишнина от рождението на великия българин се състоя пред бюст-паметника на Васил Левски в центъра на града. Венци и цветя на признателност поднесоха кметът на Перник Вяра Церовска, председателят на Общинския съвет Иво Савов,..

публикувано на 18.07.18 в 12:53