Напълно сме готови за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз


"Миналата седмица получихме много висока оценка от Брюксел  за степента ни на готовност.  България е напълно готова за предизвикателството наречено Председателство на Съвета на Европейския съюз", заяви за Радио Благоевград министър Лиляна Павлова. 

Днес тя се срещна със студенти от Американския университет и презентира темата:  „Българско председателство на Съвета на Европейския съюз“.

 „Аз лично се чувствам много добре на дискусии като тази, защото срещите с младите хора са много зареждащи, но и много провокиращи“ - каза министър Павлова, след дискусията със студентите. Според нея, „темата за оставането на младите хора в България и връщането на тези, които вече са я напуснали, е много важна, защото младите хора са  нашето бъдеще и те ще бъдат следващите, които ще подготвят поредното Председателство на Съвета на Европейския съюз. Затова,  този приоритет е един от четирите основни приоритети на Българското председателство“ -коментира още министър Павлова.  Останалите три приоритета са: „Сигурност и стабилност за една по-силна и обединена Европа“, „Европейски перспективи за свързаност на Балканите“ и „Дигиталната икономика, растеж, развитие и осигуряването на нови работни места“.

„Миналата седмица получихме много висока оценка от Брюксел за степента ни на готовност“ - сподели още министър Лиляна Павлова, която пожела успех на всички 1 500 членове на екипа, които вече са обучени и готови за работа.

Подробностите можете да чуете в интервюто на Биляна Славчева с министър Лиляна Павлова в звуковия файл.


Вижте още

Грамоти за най-толерантните съученици в Долно Осеново

 Учениците от Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски”, село Долно Осеново за поредна година отбелязаха Международния ден на толерантността . През изминалата учебна седмица те избраха наслов на инициативата си - „И аз искам да съм като теб”. С различни табла, презентации, анкети  и игри учениците подчертаха колко е важно да показваме всеки ден..

публикувано на 18.11.17 в 15:12

Благоевград е домакин на Зоналната изложба „Струма”

Тази година Благоевград е домакин на Зоналната изложба „Струма”, която представя над 200 творби на художници от Благоевград, Кюстендил и Перник. Тя беше открита днес от директора на Градската художествена Галерия Иван Милушев. Поради липса на общо експозиционно пространство, творбите са разделени в залите на галерията и в Историческия музей..

публикувано на 18.11.17 в 13:16

Кметът на Перник е посетила пострадалите при катастрофата край с. Микре

Община Перник организира транспортирането на телата на загиналите девет души при катастрофата край ловешкото село Микре и ще обезпечи погребенията, съобщиха от общинския пресцентър. На семействата на загиналите ще бъдат отпуснати еднократни помощи в размер на 325 лева.  Кметът Вяра Церовска държи постоянна връзка с лекуващите лекари на..

публикувано на 18.11.17 в 11:26

67 двойки отбелязват своите златни и 92 двойки сребърни сватби в община Разлог

По стар Разложки обичай златни и сребърни юбиляри поканиха кмета на Разлог Красимир Герчев да им кумува. „С благо те каним, на благо да дойдеш“ - казаха юбилярите, които изпълниха традицията, датираща от векове в Разлог, кумовете да се канят в четвъртъка преди сватбата, преди слънцето да е залязло. Кметът Герчев сподели, че с радост приема и..

публикувано на 18.11.17 в 07:48

Градската художествена галерия в Благоевград ще бъде домакин на XVIII издание на Зонална изложба „Струма“

Градската художествена галерия в Благоевград ще бъде домакин на XVIII издание на Зонална изложба „Струма“. Откриването е днес от 12.00 часа. В изложбата ще вземат участие над 100 художници от Благоевград, Кюстендил и Перник. Произведенията, които жители и гости на областния център на Пиринско ще могат да видят са във всички жанрове- живопис,..

публикувано на 18.11.17 в 07:34

Успешна акция при залавяне на нарушители в горите на Костенец

Товарен автомобил „ЗИЛ 131”, незаконно превозващ 7.60 пространствени кубически метра широколистни дърва за огрев, е задържан при съвместна акция на служители на „ДГС Костенец” и полицейското управление в града, съобщават от Пресцентъра на Югозападното държавно предприятие.   На 16 ноември, около 14.00 часа, при обход на охранителните участъци..

публикувано на 17.11.17 в 18:12

Кметът Вяра Церовска обяви 20-ти ноември за ден на траур на територията на Община Перник в памет на загиналите в тежката катастрофа край Ловеч

Общината още от днес отмени всички концерти и тържества. Няма да се състои и тазвечершното честване на 30-годишнината от създаването на кметство Изток.  Кметът Церовска  отпътува към болницата и държи постоянна връзка с кмета на Ловеч Корнелия Маринова и с директора на здравното заведение.   "Съпричастна съм с мъката и страданието на всички..

публикувано на 17.11.17 в 17:36