През последните години около 30 на сто от задължените лица в община Благоевград не си плащат в срок задълженията

През последните години около 30 на сто от задължените лица в община Благоевград не си плащат в срок задълженията – местните данъци и такси, заяви за Радио Благоевград заместник-кметът по икономика и финанси на Благоевград Иво Николов. 

От страна на администрацията се предприемат административни мерки за прибиране на задълженията. (Чуйте звуковия файл...)


Вижте още

Спецакцията в КАТ-Благоевград продължава

Събрани са достатъчно доказателства, които уличават началника на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР-Благоевград Данаил Стоицов в длъжностни престъпления. Това съобщи в изявление за медиите началникът на Националната следствена служба Борислав Сарафов, по повод днешната специализирана операция, в която участваха представители на Специализираната..

публикувано на 22.05.18 в 18:32

Галерията в Сапарева баня е домакин на изложба-живопис „Приятели”

       Изложба-живопис на художниците Нетко Каблешков, Ценка Бакарджиева, Иван Пенев и Матей Матеев може да се разгледа в ГХГ „Васил Крапчански” в Сапарева баня. Събитието бе открито от писателя Михаил Калдръмов, който поздрави присъстващите и разказа повече за реализираната изложба.  „Изложбата „Приятели” се създаде преди 20-ина години от петима..

публикувано на 22.05.18 в 17:30

В НП Пирин е забранено използването на моторизирани средства извън определените пътища

Дирекцията на Национален парк „Пирин“ уведомява всички физически и юридически лица, че съгласно Плана за управление на НП „Пирин”  се забранява  използването на моторизирани средства (мотори/АТВ) извън пътищата, освен при изпълнението на неотложни дейности в горите и спасителни акции на територията на парка. „ В Национален парк „Пирин“ има..

публикувано на 22.05.18 в 16:36
Доц.Валентин Василев

Благоевградският обществен посредник от днес с приемно време за граждани

Всеки вторник ще бъде приемният ден на обществения посредник на Благоевград доцент Валентин Василев, а времето за срещи с жителите  е от 13.30 до 17 часа в стая 410 в сградата на общината. Днес бе първият вторник, в който омбудсманът на Благоевград отвори врати за срещи с граждани, а в обявеното приемно време  вече имаше жители на общината пред..

публикувано на 22.05.18 в 15:57

Кампанията по изкупуване на череши в община Кюстендил започва на 24 май

Заради по-богатата реколта през тази година, за разлика от предходните три, черешопроизводители очакват по-ниски изкупни цени и като цяло лоша за тях кампания.  " Реколтата ще бъде с ниска цена, очаква се тя да стартира при 80 стотинки за килограм, което е много малко" , казаха производители. Според тях изкупната цена не бива да бъде под..

публикувано на 22.05.18 в 15:46

Започна ремонт на паметника на Кракра в Перник

Монументът се намира в центъра на града, на метри от сградата, в която се помещават общинската и областната администрация и в непосредствена близост до детска площадка.  Преди около месец общински съветници сигнализираха, че част от облицовъчните камъни са подали опасно и е необходим спешен ремонт, за да не стигне до инциденти.  При..

публикувано на 22.05.18 в 15:44

7 социално слаби абитуриенти получиха финансова помощ от община Дупница

Учениците са от Гимназия “Христо Ботев”. Те са без родители или от семейства с ниски доходи. Молба до общината е изпратена от директора Геновева Ризова.  Средствата за предстоящия абитуриентски бал са от бюджета на общината, съобщиха от пресцентъра на кметството.  Днес абитуриентите ги получиха лично от кмета Методи Чимев, който им пожела..

публикувано на 22.05.18 в 14:36