В Благоевград дадоха старт на „Ученически игри 2017/2018“, в които ще участват 180 отбора

Стартира първият етап от „Ученически игри 2017/2018“ в Благоевград. Общо 180 отбора от 17 учебни заведения ще вземат участие в спортните дисциплини в първия етап, организиран от Община Благоевград. Учениците са разделени в три възрастови групи - от 5 до 7 клас, от 8 до 10 клас и 11-12 клас. Спортовете, в които децата на Благоевград ще мерят своите съобразителност, умения и бързина, са шахмат, хандбал, волейбол, тенис на маса, баскетбол, бадминтон, футбол и лека атлетика. Спортната инициатива ще продължи един месец, като срещите ще се провеждат в СК „Пирин“, шах клуб „Виктори“ – Благоевград, спортна зала „Скаптопара“ и IV ОУ „Димчо Дебелянов“.

Победителите от общинския етап продължават с участие в зонални и национални първенства. Всички победители от общинския етап ще получат купи, грамоти и медали от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

„Ученически игри“ са основна изява в областта на ученическия спорт. Те създават условия за практикуване на спорт, сформиране и изява на училищни отбори чрез доброволно участие в организирани форми на спортно- състезателна дейност. Информацията е на Пресцентъра на община Благоевград.


Вижте още

Разлог е първата община в България, която успешно интегрира регистъра на услуги

Разлог е първата община в България, която успешно интегрира регистъра на услуги, съобщиха от общинския пресцентър. Регистърът на услуги съдържа информация за предоставяните услуги от общините. Министерският съвет дава възможност за вграждане на Регистъра на услугите в сайта на всяка администрация. Предимствата на регистъра са, че за..

публикувано на 23.02.18 в 10:36

Пътуваща изложба за жертвите на концлагера „Белене“ гостува в Областна администрация Перник

Пътуваща изложба за жертвите на концлагера „Белене“ гостува в Областна администрация Перник, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. Експозицията е озаглавена “Свидетели: Памет за концлагера „Белене” и е посветена на жертвите на най-големия лагер на смъртта по време на тоталитарното комунистическо управление в България...

публикувано на 23.02.18 в 10:34

Предстоящи събития - 23 февруари 2018г.

  Редовно заседание на Общинския съвет в Благоевград ще се проведе днес от 09.30 ч. в зала „22-ри септември”. Местният парламент ще разгледа предложение относно приемане на бюджетна прогноза за периода 2019-2021 година на постъпленията от местни приходи и на разходите на местни дейности. Освен това, общинските съветници ще разгледат..

публикувано на 23.02.18 в 07:39

Изложба скулптура на проф. Емил Попов и негови ученици показва художествената галерия "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил

Изложба скулптура на проф. Емил Попов и негови ученици показва тази вечер художествената галерия "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил. Организаторите на изложбата инициираха по-рано днес и дискусия по повод изложбата.     Стремежът е да се направи връзката между поколенията в изкуството. Поставени в изложба едно до друго, произведенията на..

публикувано на 22.02.18 в 19:29

Районна прокуратура-Разлог е предала на съд Н. Даков за участие в телефонна измама

Обвиняемият Даков (на 27 години) е от Ихтиман и вече е осъждан за участие в телефонни измами, съобщиха от Окръжна прокуратура Благоевград.  През януари 2017 г. той имал уговорка с неустановено по делото лице да посещава посочените от него адреси в различни градове в страната, да взема даваните му от граждани пари и скъпоценности и след това да..

публикувано на 22.02.18 в 15:35

Ученици от Благоевград отбелязаха 120-та годишнина от рождението на Бертолт Брехт

   Ученици, изучаващи немски език в Националната хуманитарна гимназия „Свети Свети Кирил и Методий“ в Благоевград, отбелязаха 120 години от рождението на немския поет и драматург Бертолт Брехт. Домакин на събитието бе Регионалната библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград. В отдел „Изкуство“, бяха презентирани част от биографията и творчеството..

публикувано на 22.02.18 в 15:33

Не се предвижда закриване на лечебни заведения в Пернишко

Областната комисия за изработване на Областна здравна карта в Перник прие окончателния вид на документа, изготвен съгласно Закона за изменение и допълнение на Закона за лечебните заведения, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация. До края на седмицата областният управител Ирена Соколова ще предостави цялостния пакет от документи в..

публикувано на 22.02.18 в 14:16