В Благоевград дадоха старт на „Ученически игри 2017/2018“, в които ще участват 180 отбора

Стартира първият етап от „Ученически игри 2017/2018“ в Благоевград. Общо 180 отбора от 17 учебни заведения ще вземат участие в спортните дисциплини в първия етап, организиран от Община Благоевград. Учениците са разделени в три възрастови групи - от 5 до 7 клас, от 8 до 10 клас и 11-12 клас. Спортовете, в които децата на Благоевград ще мерят своите съобразителност, умения и бързина, са шахмат, хандбал, волейбол, тенис на маса, баскетбол, бадминтон, футбол и лека атлетика. Спортната инициатива ще продължи един месец, като срещите ще се провеждат в СК „Пирин“, шах клуб „Виктори“ – Благоевград, спортна зала „Скаптопара“ и IV ОУ „Димчо Дебелянов“.

Победителите от общинския етап продължават с участие в зонални и национални първенства. Всички победители от общинския етап ще получат купи, грамоти и медали от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.

„Ученически игри“ са основна изява в областта на ученическия спорт. Те създават условия за практикуване на спорт, сформиране и изява на училищни отбори чрез доброволно участие в организирани форми на спортно- състезателна дейност. Информацията е на Пресцентъра на община Благоевград.


Вижте още

Няма чума по дребните преживни животни в Благоевградско

Няма чума по дребните преживни животни в благоевградско, потвърдиха за Радио Благоевград от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/.  Повторните проби от умрели животни в две животновъдни ферми в село Филипово, община Банско и село Мосомище, община Гоце Делчев, са отрицателни. Това сочат резултатите от изследванията,..

публикувано на 20.08.18 в 16:21

Започна изграждането на спортно игрище в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“

Започна изграждането на ново спортно игрище в двора на СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ в Благоевград. На място ще бъде поставена изкуствена трева за спортни терени, ще бъдат монтирани футболни врати с мрежа  и ще бъде изградено осветление на самото игрище.  СУИЧЕ е едно от училищата, включени в Инвестиционната програма за изграждане и ремонт през..

публикувано на 20.08.18 в 16:08

Започва укрепване на ската над срутищата при 27-ми км на път III-107 Рила - Рилски манастир

   Утре стартира изрязването на дърветата над трите срутища и обрушването на скатовете от алпинисти. Дърветата ще се премахват от собственика на гората - Рилският манастир. Днес беше направен оглед на терена и е решено двете дейности да се извършват паралелно. След като завърши обрушването ще се монтират и мрежите. Първоначалното укрепване се..

публикувано на 20.08.18 в 16:02

Археолози намериха мраморна статуя в античния град Хераклея Синтика край Петрич

Нараства интересът към откритията на археолозите в античния град Хераклея Синтика, намиращ се близо до Петрич. Намерените мраморна статуя и римски надписи доказват теорията, че това е бил най-важният град от древната история на страната по поречието на река Струма. Повече информация от доц. Людмил Вагалински - директор на Археологическия институт с..

публикувано на 20.08.18 в 14:55

Започва изграждането на нова клетка към депото за битови отпадъци на Петрич

Изградените три клетки към Депото за твърди битови отпадъци вече са с изчерпан капацитет. Вече е факт договорът между Община Петрич и ПУДООС за безвъзмездно финансиране. Срокът за изпълнение на обекта е 180 дни.  Община Петрич има одобрено финансиране за около 10 млн лв, които са за Компостиращата инсталация и инсталация за предварителна..

публикувано на 20.08.18 в 14:45

Напълно обновена е детската площадка в дупнишкото село Яхиново

Поставени са перголи, пясъчник и ударопоглъщаща настилка. Финансирането, в размер на 10 000 лева, е осигурено от ПУДООС. Община Дупница пък се ангажира да закупи ограда за детския кът.  Все още не е започнало изкърпването на дупки по улиците в селото, съобщи кметът Софка Скоклева. Очаква се то да стартира в началото на септември. Засега е..

публикувано на 20.08.18 в 14:20
Rafale C и двойка Mirage 2000-5 ескортират самолет за ДРЛОиУ E-3F Sentry.

Дупница е домакин на Европейско първенство по авиомоделизъм

Турнирът се провежда от днес до 25 август. Той беше открит тържествено снощи на площад “Свобода”.  Участват около 300 от най-добрите състезатели от 28 държави. Стартовете са всеки ден от 9 до 19 часа, в местността " Червенобрежки ливади ".  Дупница има традиция в организацията на първенства по авиомоделизъм. През годините тя е домакинствала..

публикувано на 20.08.18 в 14:18