Удължава се срокът за подаване на заявления за участие в конкурса "Звезди в Радиото", 2018

До 20 март 2018г. се удължава срокът за подаване за заявления за участие в музикалния конкурс "звезди в Радиото", 2018г.

Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика  и ще се проведе на 31 март и 1 април 2018г. в Голямото концертно студио на Радио Благоевград.

Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил и Методий” /бивша Солунска/ Благоевград със съдействието на Регионално управление на образованието Благоевград.

Могат да участват само индивидуални  изпълнители, които в настоящата година са ученици в V, VI и VII клас включително.

Всеки кандидат представя 2 изпълнения в съответната област, различни по характер, с общо времетраене до 8 минути. За областите класическа и популярна музика е препоръчително едното произведение да е от български автор. Всеки участник сам осигурява своя съпровод /корепетитор или сингбек/.

Жури ще оценява участниците по следните критерии:

1. Интониране и ритмичност.

2. Степен на трудност.

3. Артистичност и въздействие.

Всички участници получават Грамота за участие.

Класираните изпълнители в трите раздела получават Диплом и предметни награди.

Наградата на победителя в раздел «Инструменталисти» е професионален звукозапис в Музикално – продуцентския комплекс на Радио Благоевград, а класираните на първо място в разделите «Фолклор» и «Популярна музика» получават песен, продуцирана от БНР Радио Благоевград и професионален звукозапис.

Журито ще обяви наградите в едноседмичен срок след приключване на конкурса на сайта на Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил и Методий” /бивша Солунска/ Благоевград.

Участието на всеки изпълнител се заявява чрез специален формуляр (заявка за участие), който може да бъде изтеглен от електронната страница на НХГ „Св. св. Кирил и Методий”- www.nhg-blg.com и върнат в срок до 20. 03. 2018 г. на електронната поща на гимназията - nhgym@mail.bg, или на пощенски адрес - 2700 Благоевград, ул.”Цанко Церковски” №2.

Такса за участие в конкурса не се заплаща. Разходите за пътуване и престой са за сметка на участниците.

На електронната страница на НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ (бивша Солунска) допълнително ще бъде обявена програмата на конкурса, както и график за Вашето участие.

Очакваме Ви!

За допълнителна информация:

Директор на НХГ Марин Митов – 0899 888 562

Гл. учител Любима Манолова – 0878 243 549

Ст. учител Севдалин Николов – 0887 503613

Жури ще оценява участниците по следните критерии:

1. Интониране и ритмичност.

2. Степен на трудност.

3. Артистичност и въздействие.

Всички участници получават Грамота за участие.

Класираните изпълнители в трите раздела получават Диплом и предметни награди.

Наградата на победителя в раздел «Инструменталисти» е професионален звукозапис в Музикално – продуцентския комплекс на Радио Благоевград, а класираните на първо място в разделите «Фолклор» и «Популярна музика» получават песен, продуцирана от БНР Радио Благоевград и професионален звукозапис.


Вижте още

В Перник дезинфектират срещу африканската чума по свинете

Дезинфектират пътни артерии и тир паркинги в област Перник заради усложнената епизоотична обстановка в страната. От миналата седмица се обработва автомагистрала "Струма", както и републиканските пътища Перник – Кюстендил и Перник – Стрезимировци. Всички участъци, както и 20- километровата отсечка от ГКПП Стрезимировци до трънското село Филиповци ще..

публикувано на 22.07.19 в 19:37

Официално откриха реновираната улица „Ветрен“ в Благоевград

    Реновираната и рехабилитирана улица „Ветрен“ в Благоевград днес бе официално открита на специална церемония. Според кмета Атанас Камбитов, това е един от най-трудните, тежки и чакани проекти.    „Дълго време процедурите се обжалваха, много време изгубихме, накрая се преборихме. От друга страна, беше трудно и самото изпълнение...

публикувано на 22.07.19 в 16:33

Председателят на ОС - Бобошево подари лаптоп на читалището в село Усойка

Нов лаптоп подари за празника на читалището в с. Усойка председателят на Общински съвет – Бобошево и лидер на местната структура на ГЕРБ Даниела Стоянова. Тя уважи патронния празник на читалището, който бе отбелязан с богата фолклорна програма.  Тържеството бе по случай 182 години от рождението на Васил Левски и 116 години от..

публикувано на 22.07.19 в 16:11

БСП със сигнал срещу зам.-кмета на Перник за конфликт на интереси

БСП Перник ще внесе в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество сигнал срещу зам.-кмета на Перник Владислав Караилиев за конфликт на интереси, съобщиха на пресконференция от столетницата.  Поводът е обществена поръчка, спечелена от фирма с управител и собственик на половината от дружествения..

публикувано на 22.07.19 в 16:01

Радио Благоевград и ВиК раздават безплатно вода в горещините

На едно от най-оживените места в областния град, между две централни улици  „Тодор Александров“ и „Крали Марко“,  се проведе съвместната акция под кодовото име „Горещо“ на Радио Благоевград и "Водоснабдяване и канализация" ЕООД - Благоевград.  В най-горещия ден от седмицата екипът на обществената медия раздаде над 200 бутилки  минерална..

публикувано на 22.07.19 в 16:00
Невена Коканова

Издигат паметник на Невена Коканова в Дупница

Художници от цялата страна се присъединяват към каузата за издигане паметник на Невена Коканова в Дупница.  Инициатор е дупнишкият музикант и общественик Николай Табаков. Той организира благотворителна изложба в края на юли в столична галерия.  12 творци ще дарят портрети на голямата актриса. Сред тях са Калин Терзийски, Жасмина Широва,..

публикувано на 22.07.19 в 14:18

Училище по плуване и водно спасяване започва в Кюстендил

Училище по водно спасяване и начално обучение по плуване започва от днес в Кюстендил.  Училището ще продължи да 16 август, а предварително изготвената програма включва 12 занимания. Щ е участват деца от 6 до 8 години, разделени в две възрастови групи. Целта е намаляване и предотвратяване на риска от водни инциденти.  По време на обучението ще..

публикувано на 22.07.19 в 10:50