Дарение в Детското отделение на МБАЛ Благоевград
22 нови медицински легла с декубитални матраци и подвижни модули и два детски аспиратора получи като дарение детското отделение на МБАЛ Благоевград. 

Дарението е от Сдружение „Съзидание 2012“. Средства са дарили ученици, студенти, институции, отделни граждани в акцията „Жълти стотинки“ – сподели д-р Ирина Китова, координатор за Благоевград. (чуйте звуковия файл) 
Д-р Огнян Митев, директор на МБАЛ с благодарност прие дарението. (чуйте звуковия файл) 


Снимка


Старшата сестра на Детско отделение в МБАЛ Благоевград  Антоанета Чивиева сподели, че състоянието на отделението не е добро, даже кошмарно, не се пази чистота. Необходим е ремонт на стаите, нови шкафчета, бойлери и мивки в някои от стаите. Инхалаторите не достигат. Необходим е и принтер. (чуйте звуковия файл)


Вижте още

Още 67 000 лева добавя община Дупница към бюджета за рехабилитация на улиците

   Решението взе днес Общинският съвет.  Сумата беше определена за ремонт на покрива на старата поликлиника. Собственици на помещения в нея обаче се отказаха да участват пропорционално. Така парите ще бъдат добавени към заделените за ремонт на две улици в района на Градската градина. Беше избрана нова комисия за избор на управител на Общинската..

публикувано на 20.07.18 в 15:31

Почистиха е облицовъчната канавка на входа на Перник в квартал „Изток”

Съоръжението не е било почиствано повече от 20 години.  Изрязани са храстите и дърветата, извозени са четири камиона с боклук.  За да се оттича водата по-лесно са били подменени капаците на дъждоприемните шахти. Шахтите на основните улици в квартала- „Благой Гебрев“, „Рашо Димитров“ и „Юрий Гагарин“ са били почистени още в началото на..

публикувано на 20.07.18 в 15:20

Кметът на Банско награди изявени в науката и спорта ученици

Кметът на Банско Георги Икономов награди днес изявени в науката и спорта ученици и младежи от Банско, представили се отлично на отборни и други състезания в България и Европа. Това са малките  математици участвали в международно математическо състезание "Математика без граници" в Несебър, където мериха знания редом с ученици от десетки..

публикувано на 20.07.18 в 13:38

Община Банско ще кандидатства по проект „Красива България“

Наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение на територията на община Банско бе приета на заседанието на Общинския съвет в Банско днес.  Нормативният документ задава параметрите, в които местните инвеститори, сертифицирани в т.нар. „Клас Б“, ще имат правото да закупуват общински имоти за развитието на своя бизнес, също така ще..

публикувано на 20.07.18 в 13:36

Разлог е домакин на Мото Рок събора „Предел”

За дванайста  поред година град Разлог е домакин на Мото Рок събора „Предел”, който по традиция се провежда в средата на лятото на поляните в едноименната местност.  От днес до 22 юли в местността „Предел“, между Рила и Пирин, ще се проведе традиционният Мото-рок събор.   Тридневният събор се организира от Мото клуб „Пирински вълци“ със..

публикувано на 20.07.18 в 13:34

В област Перник няма огнища на болести сред животните

Областният управител на Перник Ирена Соколова е издала заповед във връзка с възникналите в страната огнища на инфлуенца по птиците и чума по дребните преживни животни и заради усложнената обстановка по отношение на болестта африканска чума по свинете в съседни държави, съобщиха от пресцентъра на Областната администрация.  Със заповедта се..

публикувано на 20.07.18 в 12:37

Измамиха дядо с 3 хил. лв.

81-годишен мъж от Благоевград е измамен по телефона с 3000 лева. Сигналът във Второ РУ-Благоевград мъжът е подал снощи след 20.00 часа, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР-Благоевград.   Същият ден в телефонно обаждане на домашния му телефон, неизвестно лице е възбудило и поддържало у него заблуждение, че е необходимо да заплати парична сума за..

публикувано на 20.07.18 в 11:34