Росен Янев е възстановен като директор на "ДГС Струмяни"

 От днес инж. Росен Янев е възстановен на поста директор на „Държавно горско стопанство Струмяни”. 

Основание за подновяване на договора му за управление, който беше прекратен на 9 март т.г., е заявената обществена подкрепа от жителите на няколко населени места в община Струмяни. 


Вижте още

Мъж загина при пожар в село край Сандански

47-годишен мъж загина при пожар в село Струма край Сандански, съобщи говорителят на ОД на МВР-Благоевград Йорданка Шаркова. Към 02.24 часа тази сутрин на телефон 112 е получен сигнал за горящ фургон в село Струма. Два екипа пожарникари са успели да потушат пожара. Обитателят на фургона Д.М. е открит овъглен. Очаква се днес да бъде направен..

публикувано на 13.12.18 в 09:16

19 души започват работа по програма за осигуряване на заетост в община Разлог

Днес ощe 19 души започват работа в община Разлог. Те са назначени на длъжност „Чистач/Хигиенист“. Кметът на Разлог подписа трудовите им договори, съобщиха от общината. Назначените на работа хора са по оперативна програма за осигуряване на заетост „Развитие на човешките ресурси“, с договор сключен между Дирекция „Бюро по труда“ и Община..

публикувано на 13.12.18 в 08:39
Пирин

Предстоящи събития -13 декември

Без вода и храна в Пирин в помощ на хората с увреждания под надслов „Оцеляване с кауза – Пирин“ . Това е инициативата, която обединява трима млади ентусиасти - Цветан Найденов, Светослав Атанасов и Костадин Коюв. В подкрепа на потребителите на Защитените жилища в Банско, те имат за цел да покажат може ли да се оцелее без вода и храна на..

публикувано на 13.12.18 в 07:34

Предимно слънчево и днес

До сутринта облачността над страната ще намалее, в повечето райони до предимно ясно. В Северна България ще духа умерен вятър от запад-северозапад и там температурите ще са малко по-високи, докато в котловините, защитени от вятър, ще е по-студено. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°. През деня ще е предимно слънчево. След обяд от югозапад..

публикувано на 13.12.18 в 07:32

„Часът на приказния разказвач“ пренесе децата на Благоевград в „Нощта преди Коледа“

 При голям интерес протече третата вечер на  „Часът на приказния разказвач“.  За малчуганите се погрижиха актьорите от ДТ „Никола Вапцаров“- Благоевград. Те представиха приказната постановка „Нощта преди Коледа“. Малките гости във фоайето на Общината гледаха с огромен интерес магичното представяне на приказката.  Детският кът около елхата,..

публикувано на 12.12.18 в 18:59

Театрална събота очаква Благоевград

Програма „Съботен театър” започва в 11:00ч. на 15 декември с представлението „Нощта преди Коледа” по Лиман Франк Баум.   История за малка, бяла, приказна пиеса, за малка, бяла, приказна страна, в която Дядо Коледа подготвя, подаръци за послушните деца. Сред смях, игри и работа усърдна, чувалът с играчки натежа, но, преди шейната да..

публикувано на 12.12.18 в 18:44

Благотворителна изложба „Благословена да е ръката, която дарява“ беше открита в VIII СУ в Благоевград

Традиционната изложба-базар под надслов „Благословена да е ръката, която дарява“ беше открита в VIII СУ „Арсений Костенцев“. Инициативата е посветена на Рождество Христово и се провежда за 15-ти път. Събраните средства са предназначени за подпомагане на деца в неравностойно положение от училището. Коледната експозиция ще остане отворена до..

публикувано на 12.12.18 в 18:03