Конкурсът за избор на фирма за ремонт на Джамията в Дупница е отложен за 21 май

Отложи се конкурсът за избор на фирма за ремонт на Джамията в Дупница, поради липсата на поне трима кандидати.

Документи за участие в процедурата е подала само една фирма. Срокът за изпълнение на ремонта е 60 дни, а стойността на поръчката – 96 000 лева. Средствата са от бюджета на общината. Предвижда се ремонт на покрива и фасадата. Повторен конкурс ще се проведе на 21 май. Тогава ще бъде избран изпълнител, независимо от броя на офертите.


Вижте още

Днес ще бъде предимно слънчево

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна, съобщават от НИМХ. Днес ще бъде предимно слънчево. Ще има и временни увеличения на облачността, но само на отделни места, главно в планинските райони на Югозападна България ще превали. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони до умерен..

публикувано на 15.08.18 в 07:55

В Дупница събраха подписка срещу постоянен нощен шум

Жители на дупнишкия квартал “Иван Вазов” събраха подписка срещу близко заведение, заради постоянния нощен шум. Хората настояват за намеса на институциите. Музиката на открито била особено силна през уикенда. Подписката е адресирана до община Дупница, полицията и РЗИ – Кюстендил. Заведението има разрешително за работа до 3 ч. сутринта, обясниха..

публикувано на 14.08.18 в 19:15

На съд за държане на цигари без български акцизен бандерол по обвинителен акт на прокуратурата в Разлог

Районна прокуратура – Разлог е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.Ю. за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1, пр. 2 от Наказателния кодекс. На 13.02.2018 г. обвиняемият държал 2500 кутии цигари марка „Capital“ на обща стойност 18 750 лева, с дължим акциз в размер на 10 137,50 лева. За този вид престъпление законът..

публикувано на 14.08.18 в 17:50

Операция срещу производството и разпространението на наркотици се провежда на територията на Петричко

Операция по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества се провежда на територията на Петричко, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Благоевград. В операцията участват полицейски служители на Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Кюстендил и ОД на МВР-Благоевград. Повече информация във връзка с предприетите..

публикувано на 14.08.18 в 17:43

Обвиняем за опит за изнасилване и незаконно държане на наркотици в Банско застава на подсъдимата скамейка

Окръжна прокуратура – Благоевград е предала на съд К.Г. по обвинение за опит за съвкупление и държане на наркотични вещества с цел разпространение, съобщиха от прокуратурата. Около 03:30 ч. на 3 януари 2018 г., в апартамент в жилищна кооперация в Банско, обвиняемият употребил сила спрямо А.Н., като я ударил по бузата с юмрук, блъснал на..

публикувано на 14.08.18 в 17:13

Над 64 процента от засетите с пшеница площи в област Перник вече са ожънати

Над 64 процента от засетите с пшеница площи в област Перник вече са ожънати. В хамбарите са прибрани 34 500 тона зърно. Средният добив към днешна дата е 348 кг/дка. Рекордът- със среден добив от 386 кг/дка държат зърнопроизводителите в община Трън. 153 170 дка са засетите с пшеница площи в областта. Традиционно повече от половината от тях са на..

публикувано на 14.08.18 в 16:40

Авария е извадила от строя светофарната уредба на една от най-натоварените улици в Перник - "Софийско шосе"

За отстраняването й ще бъде закупен нов контролер, съобщи кметът Вяра Церовска.  Общината веднага е реагирала след като фирмата, поддържаща светофарната уредба, е направила предписание. Парите са преведени, очаква се контролерът да бъде доставен и монтиран. Кметът призова дотогава шофьорите и пешеходците да спазват Закона за движение по..

публикувано на 14.08.18 в 15:54