Осигурява се допълнителен обществен превоз за Църногорския събор „В сърцето на Граово”

Съборът ще се проведе от 13 до 15 юли на поляните край Църногорския манастир над брезнишкото село Гигинци. 

Автобусите ще тръгват на кръгъл четен час от Автогара-Перник до село Гигинци в събота и неделя и на нечетен кръгъл час от село Гигинци за Перник, и ще се движат по маршрута на редовната линия. 

Първият автобус от Перник ще бъде в 8.00 часа, а последният от село Гигинци - в 21 часа в събота и в 19.00 часа - в неделя. Цената на билета е 3.40 лева в едната посока. 

Между село Гигинци и манастира ще има безплатен превоз с микробус през половин час. Разстоянието е 5 км. 


Вижте още

Предстоящи събития на 20 март

В сградата на Община Благоевград ще се проведе заключителна пресконференция за проекта „Обновяване на многофамилни жилищни сгради“ на 20 март. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. Пресконференцията ще започне в 10.00 часа в зала 101 в сградата на Общината. От 11.00 часа на пл. „Христо Ботев“ 2 (пред сградата на Централна поща –..

публикувано на 20.03.19 в 07:42

Облачността ще се увеличи и на отделни места ще има превалявания от дъжд

Днес облачността ще се увеличи и на отделни места, главно в Рило-Родопската област ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в Източна България умерен вятър от север-североизток.  Максимални температури между 15° и 20° градуса.  Над планините облачността също ще се увеличи. На места ще има слаби валежи от дъжд, над 1800 метра – от слаб сняг.  Ще..

публикувано на 20.03.19 в 07:40

Настъпва астрономическата пролет

Астрономическата пролет ще настъпи на 20 март в 23:58 часа.  Пролетта е един от четирите сезона в умерения пояс, заедно с лятото, есента и зимата. Астрономически тя започва с пролетното равноденствие, което е около 21 март в Северното полукълбо и около 23 септември - в Южното полукълбо.  Пролетта завършва с лятното слънцестоене - около 21 юни в..

публикувано на 20.03.19 в 07:35

Граждански диалог на тема „Образование“ се проведе в Кюстендил

Събитието е част от серията граждански диалози под наслов "Европа в нашия дом". В гражданския диалог участваха заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова и народните представители от Комисията по образование и наука Ася Пеева и Борислав Борисов.    "Целта е да поговорим за това, което сме направили в образованието и онова,..

публикувано на 19.03.19 в 18:27

150 декара смесена гора от черен и бял бор горят в района на "ДГС Първомай"

Около 150 декара основно недържавни гори от черен и бял бор, голини и поляни е обхванал пожарът в землището на село Долна Рибница, в района на  "Държавно горско стопанство Първомай".  Пожарът е възникнал в ранния следобед днес, като най-вероятната причина отново е човешка небрежност при палене на стърнища и растителни остатъци.  15 служители на "ДГС..

публикувано на 19.03.19 в 17:38

Благотворителен базар „От сръчните ръце на мама“

Благотворителен базар „От сръчните ръце на мама“ се организира от Общинския съвет по наркотични вещества - Благоевград и Православния информационен център на Неврокопска Света митрополия. Той ще бъде подреден пред сградата на Община Благоевград на 22 март /петък/ от 10.00 часа до 16.00 часа.  Базарът се провежда за поредна година в Благоевград и е в..

публикувано на 19.03.19 в 17:31

МФГ "Огражденска четворка" с концерт за приятелите на Радио Благоевград и "По първи петли"

Специален пролетен подарък за приятелите на Радио Благоевград и почитателите на предаването "По първи петли" ще направят любимците от Мъжка фолклорна група "Огражденска четворка".  В първия пролетен ден те ще поднесат красив букет от фолклорни изпълнения, със специалното участие на Мариана Манолева, Кинче Вълчева и "Роял Бенд". Концертът е обявен за..

публикувано на 19.03.19 в 17:27