Осигурява се допълнителен обществен превоз за Църногорския събор „В сърцето на Граово”

Съборът ще се проведе от 13 до 15 юли на поляните край Църногорския манастир над брезнишкото село Гигинци. 

Автобусите ще тръгват на кръгъл четен час от Автогара-Перник до село Гигинци в събота и неделя и на нечетен кръгъл час от село Гигинци за Перник, и ще се движат по маршрута на редовната линия. 

Първият автобус от Перник ще бъде в 8.00 часа, а последният от село Гигинци - в 21 часа в събота и в 19.00 часа - в неделя. Цената на билета е 3.40 лева в едната посока. 

Между село Гигинци и манастира ще има безплатен превоз с микробус през половин час. Разстоянието е 5 км. 


Вижте още

Разлог отбеляза 181 години от рождението на Васил Левски

По повод 181-годишнината от рождението на Васил Левски, жители и гости на град Разлог, както и служители от Общинска администрация начело със зам. кмета инж. Венцислав Гърменов със сведена глава почетоха делото на Левски и се преклониха пред подвига на революционера. В знак на признателност и почит, венци и цветя бяха поднесени от зам. кмета..

публикувано на 18.07.18 в 14:09

Изготвени са списъците с желаещи за добив на дървесина в община Кюстендил

Подготовката за добив на дърва за огрев за местното население беше обсъдена по време на месечното съвещание на кметовете и кметските наместници в Община Кюстендил, което се състоя в залата на Възрожденското училище. Изготвени са списъците с желаещи за добив на дървесина - около 1500 жители на общината, които ще добиват дърва за огрев..

публикувано на 18.07.18 в 13:39

Перничани се преклониха пред безсмъртния подвиг на Апостола

Перничани се преклониха пред безсмъртния подвиг на Апостола.  Официалната церемония по повод 181-та годишнина от рождението на великия българин се състоя пред бюст-паметника на Васил Левски в центъра на града. Венци и цветя на признателност поднесоха кметът на Перник Вяра Церовска, председателят на Общинския съвет Иво Савов,..

публикувано на 18.07.18 в 12:53

Благоевград отбеляза 181 години от рождението на Васил Левски

Благоевград отбеляза 181 години от рождението на Васил Левски. Церемонията пред бюст-паметника на Апостола на свободата започна с изпълнение на националния химн. На почетен караул застанаха военнослужещи от военно формирование 26 400-Благоевград. В кратко поетично слово ученици от Езикова гимназия -Благоевград припомниха основни моменти от..

публикувано на 18.07.18 в 10:28

Наличие на бактерията Ешерихия коли е установено в проби от чешми в брезнишко

Две чешми в село Долни Романци, една от които е обществена, чешма в центъра на село Горни Романци и частна чешма в село Красава са дали отклонения от нормата.   В Красава освен Ешерихия коли във водата са открити и Ентерококи. Микробно число със значими колебания спрямо обичайната стойност на показателя е установено и в чешма в частен дом в..

публикувано на 18.07.18 в 08:55

Създаването на ново общинско дружество „Топлоснабдяване Банско” бе одобрено на извънредна сесия в Банско

На извънредна сесия на Общински съвет Банско, свикана по искане на кмета Георги Икономов, бе взето решение за учредяване на ново общинско дружество с наименованието „Топлоснабдяване Банско” ЕООД. Причината за спешното свикване на местния парламент бе писмо от управляващото локалната топлоцентрала на биомаса дружество „Тевно”, с което известява..

публикувано на 18.07.18 в 08:51
181 години от рождението на Васил Левски

Предстоящи събития - 18 юли 2018г.

Президентът на КНСБ инж. Д-р Пламен Димитров ще посети Благоевград. Визитата е в рамките на кампанията „Бъди инфо 3“. Тя предвижда посещения в над 200 предприятия в цялата страна с цел консултации по системите за информиране и консултиране, както и възможностите за партньорство, които предлага КНСБ в областта на европейските проекти,..

публикувано на 18.07.18 в 08:40