Осигурява се допълнителен обществен превоз за Църногорския събор „В сърцето на Граово”

Съборът ще се проведе от 13 до 15 юли на поляните край Църногорския манастир над брезнишкото село Гигинци. 

Автобусите ще тръгват на кръгъл четен час от Автогара-Перник до село Гигинци в събота и неделя и на нечетен кръгъл час от село Гигинци за Перник, и ще се движат по маршрута на редовната линия. 

Първият автобус от Перник ще бъде в 8.00 часа, а последният от село Гигинци - в 21 часа в събота и в 19.00 часа - в неделя. Цената на билета е 3.40 лева в едната посока. 

Между село Гигинци и манастира ще има безплатен превоз с микробус през половин час. Разстоянието е 5 км. 


Вижте още

Над 800 пакета с трайни храни ще бъдат раздадени в Кюстендил

Над 800 пакета с трайни храни, купени и опаковани от доброволци, ще бъдат раздадени днес в Кюстендил и около 40 села в общината. Акцията е на млади хора от Кюстендил, които всяка година се обединяват около инициативата "Подари Коледна вечеря на пенсионер в нужда". Хранителните пакети са предназначени за хора с ниски доходи, посочени със..

публикувано на 15.12.18 в 11:43

Мокри и хлъзгави са пътищата в област Кюстендил

Мокри и хлъзгави са пътищата в област Кюстендил. Проходими са при зимни условия. Няма въведени ограничения и затворени пътни участъци заради метеорологичните условия. По високите части са възможни заледявания, там пътните настилки се обработват със смеси против против заледяване, съобщи. дежурният в областното пътно управление в града. В ниските..

публикувано на 15.12.18 в 08:46

В Банско се открива новият ски сезон

В Банско се открива новият ски сезон с много изненади под снега, съобщиха от общината. Началото е от 08.30 часа с играта „Открий злато в лифта”, която ще зарадва над 100 посетители на курорта. Всеки, който се качи на лифта ще има възможност да спечели специални златни артикули. В 11.00 часа ще бъде даден старт на играта„Влез в отбора на шампиона”...

публикувано на 15.12.18 в 07:49

Предимно облачно с максимални температури в Югозапада до 10-12 градуса

Днес ще се задържи облачно, със слаби превалявания от дъжд, в северните и планинските райони – от сняг. В Северозападна България и на места по поречието на Дунав има условия за поледици. Ще духа слаб югоизточен, в северните и източните райони - умерен източен вятър. Максималните температури ще са от около 0° на места в северозападните, до 10-12° в..

публикувано на 15.12.18 в 07:46
Пирин

Цветан Найденов: Премереният риск в планината е много важен!

Лошите метеорологични условия попречиха на Цветан Найденов да преодолее предизвикателството, пред което се беше изправил - „Без вода и храна в Пирин в помощ на хората с увреждания“. Припомняме, че той заедно с още двама млади ентусиасти - Светослав Атанасов и Костадин Коюв, подеха инициативата под наслов „Оцеляване с кауза – Пирин“, в помощ на..

публикувано на 14.12.18 в 19:53

Студенти и ученици заедно в инициативата „Повярвай в доброто“

Днес в Югозападния университет се проведе благотворително коледно тържество под мотото „Повярвай в доброто“. Събитието се организира от студентите от втори курс на Факултета по педагогика, а в инициативата се включиха ученици и учители от две благоевградски училища – основно училище „Христо Ботев“ и средно училище „Арсени Костенцев“...

публикувано на 14.12.18 в 16:16

„Камерна опера трябва да се запази“

Това мнение споделиха присъстващите на днешното провалено извънредно заседание на общинския съвет Благоевград. Не се събра кворум.  От 41 съветници в залата присъстваха 15, при което председателят на общинския съвет Радослав Тасков не даде ход на заседанието.  Липсата на кворум бе очакван, защото общинските съветници от ПП ГЕРБ и коалиция „Заедно..

публикувано на 14.12.18 в 15:45