Обрушването на скатовете на пътя за Рилския манастир ще започне след предстоящите големи църковни празници

Скален къс на пътя Рила-Рилски манастир

Обрушването на скатовете на пътя за Рилския манастир ще започне след предстоящите църковни празници Голяма Богородица (15 август) и Успение на Св. Йоан Рилски Чудотворец (18 август), когато Светата обител се посещава от много поклонници и туристи. 

 Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод запитвания за организацията на движение в отсечката при свлачищните процеси при 27-ми километър.

В момента движението в отсечка от 250 м се осъществява в една лента. Участъкът е сигнализиран с необходимите пътни знаци, а скоростта е ограничена до 40 км/ч. Преминаването в участъка е безопасно и шофьорите трябва да бъдат спокойни. 

Веднага след празниците в Рилския манастир ще стартират най-неотложните дейности по обрушването на ската и поставянето на мрежи. Преди това предприемането на каквито и било дейности беше невъзможно заради дъждовете. 

Работата започва веднага след празниците, защото ще се налага за кратко в определени дни движението да се спира, а това е неуместно през следващата седмица, когато се очаква интензивен трафик. Движението ще се регулира от „Пътна полиция“ като работата им ще бъде подпомогната и от служители на Областно пътно управление-Кюстендил и от пътноподдържащата фирма.Вижте още
Язовир “Студена“

Режим на водата в Перник

Кметът на Перник Станислав Владимиров подписа заповедта за въвеждането на воден режим от 18 ноември. Съгласно нея, перничани  ще имат вода във времето от 5 до 10 часа и от 17 до 22 часа. На пресконференция по-рано днес, Владимиров обяви, че все още няма отговор от ВиК на изпратеното до дружеството становище с поредното предложение за времеви график на..

публикувано на 15.11.19 в 17:46

Деветгодишно мече намери нов дом в парка край Белица

Деветгодишно мече е преместено от Софийския зоопарк в парка за танцуващи мечки край Белица. Веско и брат му са родени във Варненския зоопарк. Едното мече е транспортирано в зоопарк в Унгария, а другото намира дом в Софийския зоопарк. Здравословното състояние на Веско не е добро. Това е установено след направените изследвания при преместването в..

публикувано на 15.11.19 в 17:28

Военно формирование 26 400 отвори врати за ученици и граждани

  Ден на отворени врати организира днес  Военно формирование 26 400 в Благоевград. Инициативата е по повод 19 ноември – Празник на Сухопътните войски.   Гимназисти от Благоевград и Симитли се запознаха с бойната техника, образци на  стрелково въоръжение, войсково оборудване и екипировка на бойците, както и с професията на войника в..

публикувано на 15.11.19 в 16:54

Кюстендил щe e домакин на балкански шампионат по маратон

Кюстендил ще бъде домакин на националния и балкански шампионат по маратон, който ще се състои на 20 септември 2020 година. Трасето беше представено днес от Добромир Карамаринов – президент на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА), който наскоро беше преизбран за президент на Асоциацията на балканските атлетически федерации. С представянето..

публикувано на 15.11.19 в 16:03

"Ден на личността" отбелязаха в разложката гимназия

Днес, по идея на Ученическия парламент в СУ "Братя Каназиреви", бе отбелязан "Ден на личността". Целта на учениците е да бъде разнообразен училищния живот и младежите да бъдат по-дейни и активни. С интерес и много емоции всички ученици се превърнаха за броени часове в своите идоли  – известни учени, изобретатели, спортисти, приказни и..

публикувано на 15.11.19 в 15:03

Определени са кметските наместници в община Банско

Екипът на кмета на община Банско вече е в пълен състав. Пряко избрани от съжителите им, в кметските кабинети влязоха Петър Галчев в гр. Добринище и Фаим Молла в с. Филипово. Общинският кмет Иван Кадев определи свои наместници в съставните села на общината. В най-голямото село с наместник – с. Места, с 225 жители, ще работи Елена Кюлева. В с...

публикувано на 15.11.19 в 14:03

339 катастрофи от началото на годината в Кюстендилска област

Възникналите пътни произшествия на територията на област Кюстендил от началото на тази година са 339, съобщиха от Областната дирекция на полицията, като напомниха, че на 17 ноември се отбелязва Световният ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. По този повод директорът на ОДМВР комисар Елиян Стамболийски и областният..

публикувано на 15.11.19 в 13:13