Над 119 училища в област Благоевград работят по проекта „Твоят час“Общо над 105 милиона лева е отделило Министерството на образованието и науката за реализация на проекта „Твоят час“. 

Целта на проекта е развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания и умения. Това сподели при откриването  на информационния ден за представяне на добри практики по проект „Твоя час“ Ивайло Златанов, началник на РУО Благоевград. Той уточни, че по проекта в област Благоевград работят над 119 училища, а общият брой на групите е 1383. 

В днешния информационен ден за представяне на добри практики по проекта „Твоя час“ ученици от училища от цялата област подредиха изложби, направиха демонстрации, показаха певчески и танцови умения. 

Ивайло Златанов можете да чуете в звуковия файл
Вижте още

Предстоящи събития - 20 октомври

В Перник продължава Международната научна конференция с участието на историци от България, Германия, Русия и Полша. За девети път сдружение „Хора и традиции“, съвместно с кметство Брежани, със съдействието на кмета на община Симитли и Югозападно преприятие, организира на 20 октомври празника на плодовете на хилядолетните кестенови..

публикувано на 20.10.18 в 07:50

Днес ще има значителна облачност с максимални температури до 22 градуса

Днес облачността над по-голямата част от страната ще е значителна и на много места, главно в следобедните часове ще има превалявания. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 22°. В планините ще бъде предимно облачно. На много места ще превалява дъжд, над 2300 сняг. Ще духа умерен север-северозападен вятър...

публикувано на 20.10.18 в 07:47

Над 70 групи от страната и Република Македония представиха днес автентични фолклорни песни и танци на сцената на 15-ия Международен фолклорен фестивал „Малешево пее и танцува“

Групи от Благоевградска област, Дупница, Самоков, Разград, Тетевен и много други, се изявиха в първия фестивален ден. Пред публиката в с. Микрево, община Струмяни, пяха и танцуваха и състави от съседна Македония – Скопие и Берово, Гърция и Молдова. В 16 часа във фоайето на читалището бе открита сувенирна изложба „15 години Малешево пее и..

публикувано на 19.10.18 в 19:27

Корнелия Нинова в Гоце Делчев: Пазим не само спомена, но и родолюбието, завещанo ни от достойните и смели герои на България

"106 години от Освобождението на град Неврокоп, днес Гоце Делчев! Почитаме  делата на едни от най-достойните и смели герои на България. Пазим не само спомена за тях, но и родолюбието, което са ни завещали". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред  събралите се да отбележат празника на Гоце Делчев.  "Поздравявам кмета Владимир Москов и..

публикувано на 19.10.18 в 19:26

„Александър Танев – дух и слово” - честване на годишнина на именития български композитор

Днес, в рамките на XI-ия национален фестивал на изкуствата, организиран от Югозападния университет „Неофит Рилски”, се състоя честване и в Благоевград на 90-годишнината от рождението на именития български композитор проф. Александър Танев. „Александър Танев – дух и слово” е мотото на изложбата, посветена на голямото му и непреходно дело,..

публикувано на 19.10.18 в 19:13

Меморандум за приятелство и сътрудничество между Перник и сръбския град Панчево

Меморандум за приятелство и сътрудничество сключиха кметът на Перник Вяра Церовска и колегата й Саша Павлов от сръбския град Панчево. Официалният документ беше подписан в Перник днес по време на честванията на Деня на града. Двамата управници изразиха желание за продуктивно и дългосрочно партньорство. Надявам се да направим проекти, които ще..

публикувано на 19.10.18 в 17:39

ПОРЕДНА ПРОВЕРКА НА ЮЗДП И WWF БЪЛГАРИЯ В ТЕТЕВЕНСКИЯ БАЛКАН

Поредна съвместна проверка по стопанисване, опазване и извеждане на сечи в насаждения, попадащи в европейската екологична мрежа Натура 2000, извършиха експерти на Югозападното държавно предприятие, „ДГС Тетевен” и природозащитната организация WWF. В държавни горски територии в Тетевенския Балкан са проверени 5 подотдела, в които дърводобивни..

публикувано на 19.10.18 в 16:53