Над 119 училища в област Благоевград работят по проекта „Твоят час“Общо над 105 милиона лева е отделило Министерството на образованието и науката за реализация на проекта „Твоят час“. 

Целта на проекта е развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания и умения. Това сподели при откриването  на информационния ден за представяне на добри практики по проект „Твоя час“ Ивайло Златанов, началник на РУО Благоевград. Той уточни, че по проекта в област Благоевград работят над 119 училища, а общият брой на групите е 1383. 

В днешния информационен ден за представяне на добри практики по проекта „Твоя час“ ученици от училища от цялата област подредиха изложби, направиха демонстрации, показаха певчески и танцови умения. 

Ивайло Златанов можете да чуете в звуковия файл
Вижте още

Правителството отпусна над 10 млн. лв. на общините в Благоевградска област

С постановление на Министерския съвет общините в Благоевградска област получиха допълнителни средства в размер на над 10 млн. лв.  Средствата са отпуснати за извършване на текущи ремонти на улици, подмяна и реконструкция на водопроводи и мостови съоръжения и други приоритетни обекти за 14-те общини в областта. По бюджета на община Банско са..

публикувано на 19.12.18 в 16:06

Правителството обсъжда наемането на международен консултант за договора на "Юлен"

По предложение на екоминистъра Нено Димов, правителството обсъжда възможностите да наеме международен независим консултант, който да анализира концесионния договор на  “Юлен“  и допуснатите в него грешки. Международен консултант ще се търси, след като преди две седмици правителството възложи на Нено Димов да преговаря с "Юлен" АД за промяна на..

публикувано на 19.12.18 в 15:42

Обособяват зони за платено паркиране в Перник в дните на маскарадните игри "Сурва"

Осем зони за платено паркиране ще бъдат обособени в централната градска част на Перник в дните на предстоящия през януари 28-ми международен фестивал на маскарадните игри "Сурва", реши местният Общински съвет. Те ще бъдат действащи в часовия пояс от 8 до 18 часа на 24, 25, 26 и 27 януари. Таксата за паркиране, която определиха..

публикувано на 19.12.18 в 15:27

Втори Коледен турнир по минифутбол в Благоевград

От 21 до 23 декември 2018 г. в зала “Скаптопара“ ще се проведе Вторият благотворителен турнир по минифутбол /мъже/.  Тази година в него ще участват 12 отбора с участието и на професионалисти, и на аматьори. Съставите ще бъдат разпределени в 4 групи, като първите два от всяка ще участват във фазата на елиминациите.  В рамките на надпреварата..

публикувано на 19.12.18 в 14:20

Кюстендилци предпочитат Македония и Сърбия за новогодишните празници

За поредна година заведенията в Македония и Сърбия са предпочитани от жителите на Кюстендил за предстоящите празници. Това казаха местни туроператори. Предложенията на заведенията и хотелите в съседните държави са по-изгодни от тези в България, близкото разстояние също е плюс, обясниха агенти.  Според тях кюстендилци предпочитат да пътуват до..

публикувано на 19.12.18 в 14:17

Коледен базар с подаръци, изработени от хора с увреждания, бе открит в Благоевград

 Коледен базар с подаръци, изработени от хора с увреждания, бе открит в Благоевград. Потребителите на общинския "Комплекс за социални услуги за възрастни хора с увреждания" отвориха днес по обед, пред  сградата на общината в Благоевград, Коледен базар с ръчно изработени от тях през последния месец изделия. Свещници, картички, плетива и различни коледни..

публикувано на 19.12.18 в 12:50
Ст. комисар Николай Хаджиев

Засилено полицейско присъствие по празниците в област Благоевград

Директорът на ОД на МВР – Благоевград Николай Хаджиев, обобщи криминогенната обстановка в областта от началото на годината до месец ноември.  Според оповестените данни, регистрираните престъпления за периода са 3073, разкрити от тях са близо 50%, като се бележи ръст в сравнение с разкриваемостта през 2017. „Първенец по показател..

публикувано на 19.12.18 в 12:15