В Банско бе направена “първа копка” на нова детска градина

По време на символичната "първа копка" кметът на Банско Георги Икономов каза, че инвестицията е в размер на 1 200 000 лева. "Разкриваме работната площадка с мисъл за бъдещето – да осигурим оптималните условия за отглеждането на близо 100 деца, разпределени в четири детски групи. По този начин ще разрешим един дългогодишен проблем с нарушаването на допустимия максимум на броя на децата и ще осигурим по-спокойна среда за тяхното отглеждане. Не случайно избрахме и терена, който не е локализиран в централната градска част. Семействата, които живеят в новите квартали на града ще разполагат с по-близка до тях детска градина, което ще ги улесни при придвижването, особено през студените месеци на годината”, заяви Икономов по време на церемонията.

Градината е проектирана съгласно всички съвременни изисквания. В нея се предвижда да се помещават четири детски групи, като всяка от тях ще разполага със собствени гардеробни, занимални, спални и санитарни помещения. Ще бъде изграден също асансьор за лица в неравностойно положение, а отоплението ще бъде локално – с котел на пелети. Планира се обекта да бъде построен до края на 2019г.


Галерия

Вижте още

Санкционират фирмата, забавила почистването на АМ "Струма"

Фирмата, която се забави с почистването на АМ „Струма“ вчера, ще бъде санкционирана, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на з аседание на Националния щаб, което се проведе във връзка с усложнената зимна обстановка в Министерството на вътрешните работи, под ръководството на министър Младен Маринов.   По..

публикувано на 17.12.18 в 19:31

Министър Маринов: Водачите на тежкотоварни автомобили да спазват стриктно указателните табели и полицейските разпоредби

Заседание на Националния щаб във връзка с усложнената зимна обстановка се проведе в Министерството на вътрешните работи, под ръководството на министър Младен Маринов. В него участваха министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, представители на АПИ, БАН, столична община, заместник-главният секретар на МВР гл...

публикувано на 17.12.18 в 19:26

Марк Жирардели - собственик на "Юлен" АД

Министрите на околната среда и водите Нено Димов, на туризма Николина Ангелкова и на икономиката Емил Караниколов се срещнаха с Марк Жирардели в Министерството на околната среда и водите във връзка с развитието на Ски зона Банско, съобщиха от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите. Марк Жирардели беше придружен от адвокатите..

публикувано на 17.12.18 в 19:13

Близо 50 е-винетки са купени само за час

46 електронни винетки са купени само в първия час от пускане на специализирания сайт www.bgtoll.bg на Националното тол управление. От 14 часа днес в продажба са е-винетки през уеб сайта, мобилно приложение и на терминалите за самотаксуване в търговската мрежа. Над 15 хиляди са били посещенията на www.bgtoll.bg в първия час от старта му, а..

публикувано на 17.12.18 в 18:37

Деца помагат на деца с коледен базар

Днес възпитаниците на ОУ „Никола Парапунов“ - Разлог организираха благотворителен коледен базар. Децата отново са изработили за базара прекрасни сувенири, сурвачки, картички и още много други коледни предмети. По традиция инж. Красимир Герчев лично поздрави учениците и техните учители за организирането на базара, след което закупи..

публикувано на 17.12.18 в 18:27

С любов към историята

Днес се състоя церемонията по награждаване на ученици, участници в конкурса „Героите не се забравят – 11-та Македонска дивизия и 115 г. от подвига на Радон Тодев и неговата чета“.  Той бе организиран от фондация „Българска памет“, Общински съвет по наркотични вещества Благоевград, община Благоевград и община Банско.  В конкурса се включиха над 90..

публикувано на 17.12.18 в 16:39

20-годишен юбилей отбеляза Дневният център „Добро сърце“ в Перник

Социалното заведение предоставя условия за осъществяване на услуги за рехабилитация, обучение и развитие на деца с увреждания от 3 до 18- годишна възраст. Организира и осъществява дейности с потребителите за общуване и пълноценно участие в живота на общността. Капацитетът му е 36 места. Заради утвърдените в центъра добри практики, той е..

публикувано на 17.12.18 в 16:00