Министър Маринов: Изключително съм доволен, че в Самоков полиция и местна власт работят в пълен синхрон

С тържествен водосвет започна  церемонията по освещаването на обновената сграда на РУ Самоков, ремонтът на която е извършен по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов изказа задоволство от постигнатото отлично взаимодействие между полицията и общинската власт в Самоков, което е важна предпоставка за гарантиране на сигурността на гражданите, инвеститорите и туристите в региона. Той поздрави ръководството на ОДМВР – София, на районното управление, както и всички служители, за бързите и адекватни мерки при обезпечаване на обществения ред през зимните туристически сезони. Резултатите нареждат РУ Самоков на едно от водещите места в страната.

Вътрешният министър адмирира усилията на общинската администрация в Самоков за изграждане на видеонаблюдение, което позволява пренасочване на човешки ресурс към малките населени места и вилни зони. Той връчи на кмета на община Самоков Владимир Георгиев почетен плакет на МВР за осъществената инвестиция в полицията и поздрави изпълнителите за високото качество на работата им.

След церемонията вътрешният министър и официалните гости посетиха завод на територията на общината, който е един от най-големите производители в България на специална охранителна електроника и мобилни системи за охрана /бронирани автомобили, автомобили със специално предназначение/.


Вижте още

Ангелкова: Няма конфликт на интереси в това, че Жирардели е мажоритарен собственик на "Юлен"

Министърът на туризма Николина Ангелкова отрече конфликт на интереси в това, че ски шампионът Марк Жирардели е мажоритарен собственик на "Юлен", а допреди две години е бил посланик на българския туризъм зад граница: "Няма конфликт на интереси, всъщност аз никога не съм знаела, че той е бил собственик на "Юлен", разбрах го в понеделник, първо, второ,..

публикувано на 19.12.18 в 17:42

В Сандански се проведе благотворителен базар в помощ на дете в нужда

Всички детски градини и училища на територията на община Сандански от месец се подготвят и изработват коледни украси, предмети, елхички, сурвачки, картички и всякакви коледни сувенири, които днес бяха подредени на площада в Сандански на благотворителния базар, организиран от община Сандански. Младежи и деца,  празнично пременени като..

публикувано на 19.12.18 в 17:38

Продължават опитите за телефонни измами в Кюстендил

Зачестяват опитите за телефонни измами в Кюстендил в последните дни, съобщиха от ОД на МВР в града. Приети са много сигнали на граждани оплакали се , че телефонни измамници Звънят на домашни  телефони, представят се за полицаи и искат  съдействие от хората, съветват ги да  дадат пари каквито и колкото имат  в домовете си. Ако имат в банка пари..

публикувано на 19.12.18 в 16:50

Правителството отпусна над 10 млн. лв. на общините в Благоевградска област

С постановление на Министерския съвет общините в Благоевградска област получиха допълнителни средства в размер на над 10 млн. лв.  Средствата са отпуснати за извършване на текущи ремонти на улици, подмяна и реконструкция на водопроводи и мостови съоръжения и други приоритетни обекти за 14-те общини в областта. По бюджета на община Банско са..

публикувано на 19.12.18 в 16:06

Правителството обсъжда наемането на международен консултант за договора на "Юлен"

По предложение на екоминистъра Нено Димов, правителството обсъжда възможностите да наеме международен независим консултант, който да анализира концесионния договор на  “Юлен“  и допуснатите в него грешки. Международен консултант ще се търси, след като преди две седмици правителството възложи на Нено Димов да преговаря с "Юлен" АД за промяна на..

публикувано на 19.12.18 в 15:42

Обособяват зони за платено паркиране в Перник в дните на маскарадните игри "Сурва"

Осем зони за платено паркиране ще бъдат обособени в централната градска част на Перник в дните на предстоящия през януари 28-ми международен фестивал на маскарадните игри "Сурва", реши местният Общински съвет. Те ще бъдат действащи в часовия пояс от 8 до 18 часа на 24, 25, 26 и 27 януари. Таксата за паркиране, която определиха..

публикувано на 19.12.18 в 15:27

Втори Коледен турнир по минифутбол в Благоевград

От 21 до 23 декември 2018 г. в зала “Скаптопара“ ще се проведе Вторият благотворителен турнир по минифутбол /мъже/.  Тази година в него ще участват 12 отбора с участието и на професионалисти, и на аматьори. Съставите ще бъдат разпределени в 4 групи, като първите два от всяка ще участват във фазата на елиминациите.  В рамките на надпреварата..

публикувано на 19.12.18 в 14:20