Министър Маринов: Изключително съм доволен, че в Самоков полиция и местна власт работят в пълен синхрон

С тържествен водосвет започна  церемонията по освещаването на обновената сграда на РУ Самоков, ремонтът на която е извършен по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов изказа задоволство от постигнатото отлично взаимодействие между полицията и общинската власт в Самоков, което е важна предпоставка за гарантиране на сигурността на гражданите, инвеститорите и туристите в региона. Той поздрави ръководството на ОДМВР – София, на районното управление, както и всички служители, за бързите и адекватни мерки при обезпечаване на обществения ред през зимните туристически сезони. Резултатите нареждат РУ Самоков на едно от водещите места в страната.

Вътрешният министър адмирира усилията на общинската администрация в Самоков за изграждане на видеонаблюдение, което позволява пренасочване на човешки ресурс към малките населени места и вилни зони. Той връчи на кмета на община Самоков Владимир Георгиев почетен плакет на МВР за осъществената инвестиция в полицията и поздрави изпълнителите за високото качество на работата им.

След церемонията вътрешният министър и официалните гости посетиха завод на територията на общината, който е един от най-големите производители в България на специална охранителна електроника и мобилни системи за охрана /бронирани автомобили, автомобили със специално предназначение/.


Вижте още

Славимир Генчев с първа награда на конкурса за поезия "Биньо Иванов"

Организационният комитет на Националния литературен конкурс за поезия "Биньо Иванов" – Кюстендил обяви резултатите от неговото тринайсто издание. В анонимната надпревара тази година заявиха участие 128 поети с 341 стихотворения, припомни председателят на кюстендилското читалище "Братство" - организатор на конкурса, Иван Андонов.   Първата награда е за..

публикувано на 23.05.19 в 16:58

Без вода в някои райони на Разлог от понеделник

„Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград уведомява жителите на град Разлог, че във връзка с изпълнението на ремонт на улична канализация по ул. „Братя Кулини“, от о.т. 540 до о.т. 541, за периода от 27.05.2019 г. до 21.06.2019 г. (от понеделник до петък включително), в часовете от 08:30 ч. до 17:00 ч. , ще бъде преустановено..

публикувано на 23.05.19 в 16:27

Багер сгази 79-годишна жена от Дупница

Възрастната жена е починала на място след като е била блъсната от багер. Това съобщи говорителят на ОДМВР- Кюстендил Катя Табачка.         Инцидентът е възникнал около 12.30 часа. Багерът е извършвал ремонтни дейности на тротоар, уточни Табачка, а жената е  събирала клони в близост до багера. Най-вероятно инцидентът е станал при движение на заден ход на..

публикувано на 23.05.19 в 16:22

Министър Петков откри обновена обществена трапезария в Банско

На събитието присъстваха зам.-кметовете Асен Кирицов и Ивайло Ръхов, председателят на Общински съвет - Банско Петър Баряков и народни представители.  В кухнята се приготвя храна за над 270 потребители. Община Банско реновира стара сграда като потърси варианти за проектно съфинансиране. „ Тригодишните усилия си струват – новата кухня на домашния..

публикувано на 23.05.19 в 15:48

Без алкохол в изборния ден в Пернишко

Повечето общини в област Перник забраниха алкохола в изборния ден. Единственото изключение е община Брезник, където заради многото тържества на абитуриенти и събори е взето решение да няма "сух режим". " Не сме забранявали алкохол и на други избори и досега не сме имали проблем" , каза секретарят на общината Иван Борисов. В останалите общини, въпреки..

публикувано на 23.05.19 в 15:18

Mинистър Красен Кралев откри обновената закрита писта за лека атлетика в Кюстендил

Поставена е нова настилка, подменено е осветлението и са монтирани нови отоплителни системи. Ремонтирани са коридорите и офисите на западната страна на стадиона.    " Знам колко много имате нужда от тази зала, за да се занимавате с любимия спорт. Заедно с кмета Паунов избрахме да направим ремонт на този обект. Много съм щастлив да видя как е..

публикувано на 23.05.19 в 14:42

Ето кой спечели награда с рецепта за добро настроение

Мрачно време, празно протмоне, семейни или служебни проблеми...Какво правите, за да се измъкнете от лошото настроение? Този въпрос ви зададохме във Фейсбук играта на Радио Благоевград и очаквахме от вас да споделите вашите рецепти за подобряване на настроението. Наградата за един от коментиралите е  ваучер за процедура от Консултативно-терапевтични..

публикувано на 23.05.19 в 13:50