Благоевград изпрати миротворци за поредна мисия в Афганистан


37-ят контингент военнослужещи от Българската армия днес официално бе изпратен за участие в мисия на НАТО в Афганистан. 

Официалната церемония се проведе в Благоевград, в присъствието на министъра на отбраната Красимир Каракачанов и висши български военни. В тържествения ритуал на площад „Македония“ се включиха 158-те военнослужещи, които в събота ще отпътуват за Кандахар.

Българските военнослужещи са подготвени за участието си в мисии на НАТО. Те винаги са били достоен авангард на останалите наши съюзници в изпълняваните по всички точки, миротворни мисии. Така министърът на отбраната, Красимир Каракачанов, определи подготовката за поредното включване на представители на Българската армия в омиротворителни операции.

Напрежение винаги съществува. Още повече, когато ще се изпълнява реална военна мисия. Такова е усещането на подп. Спаневиков, който е част от 37-я български военен контингент.

Майор д-р Мария Георгиева е борден лекар в сектор „Авиационно медицинска евакуация“ към ВМА. Тя тръгва към Афганистан като началник на медицинския сектор на мисията ни.


Снимка


СнимкаВижте още

Мъж почина след като падна от каруцата си

Инцидентът е станал около 15 часа днес в разложкото село Баня, съобщиха от ОДМВР- Благоевград . По първоначална информация конят на спрялата каруца се подплашил, в резултат на което 74-годишният мъж от с.Баня е паднал от нея и е починал.  Работата по установяване на причините за инцидента продължава.

публикувано на 20.06.19 в 16:19

Ученици от Професионална гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ град Петрич посетиха село Габрене

Децата бяха посрещнати от жените в селото, които освен че показаха сръчност, разказаха за тънкостите в женското ръкоделие. Събитието се превърна в среща на поколенията, в среща на бъдещето и миналото. Това бе възможност да се засили приемствеността в обичаите и приготвянето на гозбите, които не могат да бъдат научени на друго място. Някои от..

публикувано на 20.06.19 в 15:50

„Къща на занаятите” ще бъде една от атракциите на „Празник на черешата”

 Къщата на занаятите ще бъде изградена от етноцентър „Рубин”. Идеята е да се улеснят занаятчиите, при демонстрациите на автентични занаятии традиции, каза управителят на етноцентъра, Борислав Крумов. 86-годишният кошничар Димчо Занев ще бъде една от атракциите на празника, като в къщата на занаятите той ще показва сръчност и умения при изработката на..

публикувано на 20.06.19 в 15:11

На четири плувни басейна в Кюстендил са издадени разрешителни за работа през летния сезон

За басейните има издадена заповед от кмета на Община Кюстендил Петър Паунов, съобщиха от Общинска комисия по водноспасителна дейност и обезопасяване на водните площи. В разрешенията за работа са упоменати периодът на действие, работното време и произтичащите задължения на собствениците или ползвателите на водните обекти. Басейните са проверени..

публикувано на 20.06.19 в 14:35

Нов общински съветник положи клетва в Перник

Нов общински съветник положи клетва в Перник на проведеното днес заседание на местния Общински съвет. Валентина Страхилова от ПП ГЕРБ зае мястото на напусналата  заради установен конфликт на интереси Румяна Гьорева. Страхилова е магистър по здравен мениджмънт и дълги години работи като акушер в АГ кабинет в пернишката болница. Областен координатор е на..

публикувано на 20.06.19 в 14:33

Център за услуги и информация на граждани отвори врати в Земен

В него жителите на общината ще могат да плащат местни данъци и такси, да подават молби, заявления, скици, удостоверения и да ползват и всички други услуги, съгласно административния регистър и Наредбата за администриране на местните такси.  Центърът се намира в Търговския център на площада в града - на улица „Земенски манастир” №20, и ще..

публикувано на 20.06.19 в 13:45

Старши комисар Дойчин Дойчинов оглави ОД на МВР - Благоевград

Основни приоритети в работата ми като директор на ОД на МВР – Благоевград ще бъдат борбата с битовата престъпност, наркотиците и активните престъпления. Това заяви на пресконференция новият директор на областаната дирекция в Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов. Той идва от едно от големите районни полицейски управления в..

публикувано на 20.06.19 в 13:34