Благоевград изпрати миротворци за поредна мисия в Афганистан


37-ят контингент военнослужещи от Българската армия днес официално бе изпратен за участие в мисия на НАТО в Афганистан. 

Официалната церемония се проведе в Благоевград, в присъствието на министъра на отбраната Красимир Каракачанов и висши български военни. В тържествения ритуал на площад „Македония“ се включиха 158-те военнослужещи, които в събота ще отпътуват за Кандахар.

Българските военнослужещи са подготвени за участието си в мисии на НАТО. Те винаги са били достоен авангард на останалите наши съюзници в изпълняваните по всички точки, миротворни мисии. Така министърът на отбраната, Красимир Каракачанов, определи подготовката за поредното включване на представители на Българската армия в омиротворителни операции.

Напрежение винаги съществува. Още повече, когато ще се изпълнява реална военна мисия. Такова е усещането на подп. Спаневиков, който е част от 37-я български военен контингент.

Майор д-р Мария Георгиева е борден лекар в сектор „Авиационно медицинска евакуация“ към ВМА. Тя тръгва към Афганистан като началник на медицинския сектор на мисията ни.


Снимка


СнимкаВижте още

С шоу откриват ледената пързалка в Благоевград

Ледената пързалка в Благоевград ще бъде открита с шоу по фигурно пързаляне, на 21 януари (понеделник) от 18.00 часа, съобщават от Пресцентъра на община Благоевград. В програмата ще вземат участие Спортен клуб „Ледени Искри“.  Атракцията ще бъде разположена на площад „Македония“. Тя ще работи от 10.00 до 22.00 часа, като има определени цени за..

публикувано на 17.01.19 в 16:58

“Бразилски нощи” в Благоевград

Мюзикълът „Бразилски нощи” ще бъде представен в Благоевград на 23 януари от 19.00 часа в зала „Яворов“, съобщават от Пресцентъра на община Благоевград.  Постановката е на Андрей Калудов, автор на музиката е композиторът Стефан Димитров.  В ролите влизат Робин Кафалиев, Цветана Благоева, Тодор Мадолев, Латинка Петрова, Николай Борисов, Прея..

публикувано на 17.01.19 в 14:35

Затвориха търговски обекти в ромската махала на Кюстендил

Главна дирекция "Фискален контрол" при НАП е затворила 32 обекта в ромския квартал "Изток" в Кюстендил, при проверени 45. Това съобщиха днес от Районната прокуратура, които отчетоха резултатите от съвместна проверка с контролните органи в областта.     Проверката беше извършена на 3 и 4 декември миналата година, а за обезпечаване на..

публикувано на 17.01.19 в 14:34

Откриха амфетамини в затворническо общежитие в село Самораново

Служители на затворническото общежитие в село Самораново, община Дупница, са сигнализирали полицията, че са открили у 30-годишен мъж, изтърпяващ наказание, бяло кристално вещество. Това съобщиха от полицията.   При обслужването на произшествието вчера, полицаите установили с полеви наркотест, че веществото е амфетамин, с тегло 6,4 грама...

публикувано на 17.01.19 в 12:32

Преработващата промишленост е водещ икономически сектор в Кюстендил

Произведената продукция в област Кюстендил през 2017 г. възлиза на 1 млрд. и 303 млн. лв. Отчетеният ръст спрямо предходната година е с 7,8 процента, съобщиха от териториалната статистика. Водещ в икономиката на областта е сектор "Преработваща промишленост", където са създадени над 46 на сто от произведената продукция. Нетните приходи от..

публикувано на 17.01.19 в 12:23
Йордан Йовчев: Очакванията трябва да мотивират спортистите ни да дадат всичко от себе си В Рио де Жанейро

Йордан Йовчев с открит урок пред студенти в Благоевград

Легендарният гимнастик Йордан Йовчен изнесе открит урок пред студенти в спортната зала на ЮЗУ „Неофит Рилски – Благоевград. Двукратният олимпийски медалист на халки и неколкократен световен шампион говори пред пълната зала за своите първи стъпки, за успехите и трудните моменти и заяви готовността си да продължи да помага на спорта в..

публикувано на 17.01.19 в 12:15

Читалище „Зора“ организира шествие в Кюстендил

Читалище „Зора” – Кюстендил организира този следобед поход по пътя на руските войски, освободили Кюстендил от османско владичество, съобщиха организаторите. Шествието, чийто маршрут е с дължина седем километра, е под надслов „Поход на руските имперски войски, превзели Кюстендил на 17 януари 1878 година”. То ще започне от 15.30 часа от моста..

публикувано на 17.01.19 в 11:49