340 акта и фиша в акция "Зима" в Благоевградска област

Автор:


През месец ноември се проведе специализираната акция „Зима“ в областта. 

През този период бе проверена готовността за зимата на автомобилите, на пешеходците и на пътните съоръжения. 

Установени са 99 нарушения от проверените 1641 леки, товарни автомобили, велосипеди и пешеходци. Тези данни бяха изнесени от началника на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Благоевград инспектор Димитър Николов. (чуйте звуковия файл)


Вижте още
Част от фугите на 100-метровото съоръжение трябва да бъдат подменени

Ограничават движението за МПС над 12 тона по пътя АМ Струма – с. Рибник

Временно движението в участъка Кресна – Долна Градешница в района на км 402+365 е ограничено поради извършване на ремонтни дейности на моста на ЖП линия "София – Кулата". Движението се осъществява по обходен маршрут, който заобикаля съоръжението и се регулира от светофарна уредба. Срок до 30.03.2019г. Временно движението по пътя АМ Струма – с. Рибник е..

публикувано на 16.02.19 в 09:51

Ски пистите "Тодорка", "Томба" и "Стара котва" над Банско ще бъдат затворени до 25 февруари

Пистите "Тодорка", "Томба" и "Стара котва" в ски зона Банско ще бъдат затворени до 25 февруари. Това се налага поради подготовката и провеждането на кръг от Световната купа по ски между 22 и 24 февруари, съобщи за Радио Благоевград Иван Обрейков, маркетинг директор на ски зона Банско.  Писта  "Томба" в момента се обработва, а "Тодорка" вече е..

публикувано на 16.02.19 в 09:22

Отново протест в Благоевград

С протестно автошествие благоевградчани ще кажат "Не" на ниския стандарт на живот в България. То ще се проведе утре по няколко улици в Благоевград, каза за Радио Благоевград организаторът Николай Кутанов. Автошествието ще тръгне утре в 13 ч. от паркинга на ЮЗУ, уточни организаторът. 

публикувано на 16.02.19 в 09:18

Национално състезание по творческо писане на английски език в АУБ

От 19:00 ч. в Американския университет в Благоевград ще се проведе церемония по награждаване на победителите в Деветото национално състезание по творческо писане на английски език. Това съобщи за РБ Димитър Цеков от Фондация “Корпус за образование и развитие“, организатор на проявата.

публикувано на 16.02.19 в 09:08

Слънчево време днес

Тази сутрин на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. Облачността ще продължи да се разкъсва и намалява и над по-голямата част от страната ще се установи слънчево време, най-късно в източните райони. Ще духа слаб западен, в Източна България – до умерен северозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между..

публикувано на 16.02.19 в 08:37

Асоциацията по ВиК в Перник е одобрила проекта за водния цикъл

Общото събрание на Асоциацията по ВиК в Перник е одобрило проекта за водния цикъл, съобщиха от пресцентъра на областната администрация. Той обхваща общините Перник и Радомир, като общата му стойност възлиза на 106 179 839 лв.  Инвестиционното намерение предвижда извършване на реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа в градовете..

публикувано на 16.02.19 в 08:35

Читалище „Братство” в Кюстендил ще предлага информация за висшите учебни заведения

И тази година читалище „Братство” в Кюстендил ще предлага информация за условията за прием във висши учебни заведения в страната. Кандидат-студентите от Кюстендилска област ще могат да подават документите си за кандидатстване за университетите в сградата на читалището. Предлага се информация за условията за прием във висшите учебни заведения,..

публикувано на 16.02.19 в 08:33