340 акта и фиша в акция "Зима" в Благоевградска област

Автор:


През месец ноември се проведе специализираната акция „Зима“ в областта. 

През този период бе проверена готовността за зимата на автомобилите, на пешеходците и на пътните съоръжения. 

Установени са 99 нарушения от проверените 1641 леки, товарни автомобили, велосипеди и пешеходци. Тези данни бяха изнесени от началника на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Благоевград инспектор Димитър Николов. (чуйте звуковия файл)


Вижте още

Бисер Михайлов: Спокойна е ситуацията в област Благоевград след обилния снеговалеж

Почистени и обработени са пътищата от Републиканската пътна мрежа на територията на Благоевградска област, каза за Радио Благоевград областният управител Бисер Михайлов. Няма въведени ограничения за движението на пътни превозни средства. Няма населени места без ток. Няма сигнали за хора, които да бедстват, уточни Бисер Михайлов. 

публикувано на 17.12.18 в 10:33

Служители на "Биострой" почистват тротоари и мостове в Благоевград

Главните пътни артерии в Благоевград са почистени до асфалт. Това каза за Радио Благоевград управителят на общинска фирма "Биострой" инж. Васил Бачев.  В момента се почистват тротоарите, допълни Бачев. Над 80 служители на фирмата са ангажирани с почистването на тротоарите и мостовете. Почистени са и основните улици в кварталите на града, каза още..

публикувано на 17.12.18 в 09:37

Пациенти на уволнения д-р Георги Алексиев отново на протест

"Срам и позор, лекар на годината, уволнен" - това е един от надписите, носени на плакати от пациентите на д-р Алексиев, които протестират в двора на болницата в Сандански. Част от тях са преживели тежки операции и са били спасени от него.  Целият екип на хирургическото отделение в лечебното заведение излезе в негова защита. Лекарите от отделението са в..

публикувано на 17.12.18 в 09:22

Днес ще се задържи облачно

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е близко до средното за месеца, съобщават от НИМХ. Днес ще се задържи облачно. Валежи от сняг ще има в главно в Дунавската равнина и в Предбалкана. Дъжд ще превалява на много места в Централна Южна и Източна България, а в Лудогорието дъждът ще преминава в сняг с условия за образуване на поледици. Вятърът..

публикувано на 17.12.18 в 09:18

Няма ограничения за движение в област Кюстендил

Пътищата от Републиканската пътна мрежа на територията на област Кюстендил са проходими при зимни условия, информират от Областно пътно управление в Кюстендил.  Пътните настилки са предимно мокри, по усойните и планински райони частично заснежени или заледени, но са обработени и са проходими при зимни условия. Няма ограничения за движение в областта...

публикувано на 17.12.18 в 08:58

Пътната обстановка в Югозапада

Въпреки усложнената пътна обстановка, през изтеклата нощ няма регистрирани тежки пътно-транспортни произшествия на територията на Благоевградска област. Пътищата са почистени, по усойните места – заснежени, но няма въведени ограничения за движение на МПС. Проходът „Предел“ и пътят за ГКПП „Станке Лисичково“ вече са пуснати за движение на..

публикувано на 17.12.18 в 08:55

Предстоящи събития на 17 декември

Днес се откриват за движение още 24 км от автомагистрала „Струма“ -  участъкът между Кресна и Сандански. На официалната церемония ще присъстват министрите на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна..

публикувано на 17.12.18 в 08:42