340 акта и фиша в акция "Зима" в Благоевградска област

Автор:


През месец ноември се проведе специализираната акция „Зима“ в областта. 

През този период бе проверена готовността за зимата на автомобилите, на пешеходците и на пътните съоръжения. 

Установени са 99 нарушения от проверените 1641 леки, товарни автомобили, велосипеди и пешеходци. Тези данни бяха изнесени от началника на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Благоевград инспектор Димитър Николов. (чуйте звуковия файл)


Вижте още

Раздават хранителни пакети на пенсионери в Перник

180 пакета с хранителни продукти са събрали експерти от институцията на омбудсмана и доброволци от Фондация „П.У.Л.С.“ в Перник по време на акцията „Купи и сподели“, която е част от националната кампания „Великден за всеки – дари празник на баба и дядо“. Близо 100 пакета са раздадени вчера в пенсионерския клуб на „Нов съюз на пенсионерите” в..

публикувано на 24.04.19 в 19:38

С концерт на лауреатите приключи деветото издание на конкурса "Звезди в радиото"

Конкурсът, организиран за девети път от Радио Благоевград и Национална хуманитарна гимназия "Св. Кирил и Методий" с подкрепата на Регионално управление на образованието – Благоевград, и тази година събра на една сцена талантите на ученици в V-ти, VI-ти и VII-ми клас, състезавали се в разделите „Фолклор“, „Популярна музика“ и „Инструменталисти“...

публикувано на 24.04.19 в 19:18

Жребий за дискусиите в предизборната кампания за евровота в Регионалните центрове на БНР и БНТ в Благоевград

В Районната избирателна комисия в Благоевград бе изтеглен жребият за представяне на кандидатите на партиите, коалициите и инициативните комитети в диспутите по Регионалните радиостанции на БНР и Телевизионните центрове на БНТ в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 26-ти май 2019 година. Жребият бе изтеглен от..

публикувано на 24.04.19 в 18:41

Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ от село Долно Осеново се класира за областния етап на състезанието „Млад огнеборец“

Районния етап на Двадесетите републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“  се проведе днес на стадиона на село Крупник. Състезанието започна с жребии за определяне на последователността на отборите.  Всеки от тях се състоеше от 9 души плюс един резерва или общо от 10 състезатели - момчета и момичета на..

публикувано на 24.04.19 в 17:28

В магазини в Перник продават месо без опаковка и етикети

Служители от сектор „Икономическа полиция” при Областната дирекция на МВР и от Областната дирекция по безопасност на храните проверяват магазините в Перник за нерегламентирана продажба на месо и хранителни продукти, съобщиха от полицията. Съвместните акции са започнали в началото на седмицата и ще продължат до Гергьовден. Установени са..

публикувано на 24.04.19 в 17:24

Нов рекорд на Национален шампионат по плуване за „GD Sport”

За първи път в историята на плувен клуб GD "Sport" бе спечелена шампионска титла при жените на 1500 метра свободен стил и бе постигнат нов Национален рекорд за девойки младша възраст и вице шампионска титла на 800 метра свободен стил. Шампионът е Калина Захариева, която се класира с време 18:04:33.  Огромен успех постигна и Денислав Койков с..

публикувано на 24.04.19 в 16:23

РИМ-Благоевград няма да работи от утре до 1-ви май

От Регионалния исторически музей - Благоевград информират, че на 25, 26, 27, 28 и 29 април музеят няма да работи поради профилактика и дезинфекция на фондовете и експозициите. На 30 април и 01 май експозиционните зали на музея няма да работят с посетители.

публикувано на 24.04.19 в 16:20