От БЧК – Кюстендил миналата година са помогнали на близо 7 000 души

Броят на членовете на БЧК в Кюстендил е 2 027, отчете Областният съвет на БЧК в Кюстендил по време на годишното си отчетно събрание. Доброволците на организацията са 254, от които близо 100 са младежи.

През 2018 година червенокръстката организация е подпомогнала 6 826 души, а средствата, събрани от фондонабирателни акции през годината са 32 350 лв.

От БЧК посочиха, че през годината са осъществени три кръводарителски кампании, на които са се отзовали 235 души. Отчетен беше и ръст на курсовете за първа помощ, като през миналата година са участвали 1 076 нови шофьори.

Седемнайсет са били спасителните акции на Планинската спасителна служба през годината, при които е оказана помощ на 34 души. Загинали са трима.


Вижте още

Със спортни надпревари отбелязват Световния ден на Земята в Перник

Инициативата се провежда за осма поредна година на територията на кметство „Изток”. Стартът на проявата в 10 часа ще дадат малчуганите от детските градини, които ще се състезават с електромобили. Учениците от професионалните гимназии в кв. „Изток” ще премерят сили в състезание по волейбол, ще се проведе и лекоатлетическа щафета. Гостите на..

публикувано на 22.04.19 в 09:46

Предстоящи събития на 22 април

Днес от 12.00 часа, в зала 5 в сградата на Община Благоевград, ще се проведе встъпителна пресконференция по проект  "LYSIS - съвместни действия за разработването и прилагането на нови технологии за оптимално управление на водните ресурси в градската среда", финансиран по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A "Гърция - България"..

публикувано на 22.04.19 в 07:50

Повече слънце днес

Днес ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност още от сутринта ще има над североизточните райони, а след обяд над цялата страна ще има временни увеличения на облачността. Само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще духа до умерен вятър от югоизток.  Максималните температури ще бъдат предимно между 16° и 21°, по-ниски по..

публикувано на 22.04.19 в 07:41
Румен Петков

По случая "Чората" петимата служители от благоевградската полиция са действали в рамките на закона за МВР, заяви Румен Петков

По случая "Чората" петимата служители от благоевградската полиция са действали в рамките на закона за МВР, е заявил бившият министър на вътрешните работи Румен Петков, цитиран в съобщение от пресцентъра на партия АБВ.  По т.н. случай "Чората" от 2005 година, при който задържаният умира, прокуратурата, след много сериозен анализ на събраните данни,..

публикувано на 21.04.19 в 18:50

 11-та поредна инициатива „Да пуснем корени в България“

„Да пуснем корени в България е инициатива на МГЕРБ – Благоевград. Официални гости на събитието бяха зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и Асим Адемов, кметове от Благоевградска област, народния представител и областен координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева, членове и..

публикувано на 21.04.19 в 15:50

Обновен е храмът в Кладнишкия манастир "Св. Николай Мирликийски"

Подменен е покривът, извършени са конструктивно-укрепителни и ремонтно-възстановителни дейности. Част от стенописите са реставрирани. Манастирът е  създаден към XVI-XVII в. и е бил част от комплекса "Софийска мала Света гора". Многократно е дострояван, като последно това станало през XIX-XX в.  По време на националноосвободителните борби..

публикувано на 21.04.19 в 14:10

Над 100 рисувани чадъра от децата на ЦЛТРДБ вече са част от`чадърената арт инсталация

В Благоевград и тази година инсталация от чадъри, радва жители и гости на града. За първи път, освен подсигурените чадъри от партньори на Община Благоевград, има и такива, нарисувани от децата на Благоевград.  Възпитаници на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград нарисуваха цветни чадъри, като показаха..

публикувано на 21.04.19 в 13:59