Бившият Дом за деца в Благоевград ще „приюти“ 3 нови социални центъра

Центровете са за подкрепа на деца с увреждания или в риск и на техните семейства. Проектът, който бе представен на пресконференция днес, предвижда преустройство и ремонт на съществуващата сграда и осигуряване на подходящо обзавеждане и оборудване за социалните услуги. Първа копка на обекта направиха кметът на общината д-р Атанас Камбитов и Румяна Петкова, изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане, която даде висока оценка на социалната политика на община Благоевград.

Община Благоевград е лидер като доставчик на социални услуги  в Югозапада – 21 се реализират до момента, с трите нови - стават 24, работи се и по още две. Но не цифрите са най-важни – обобщи кметът д-р  Камбитов, който подчерта, че става въпрос за хора от уязвимите групи, за които направеното е от жизненоважно значение. И припомни, че над 140 нуждаещи се лица от общината ще получават социални услуги в домашна среда. Скоро предстои и „рязането на лентата“ на т.н. социални жилища в областния център.

Снимка

Още снимки можете да видите в галерията


Вижте още

117 първолаци прекрачват прага на училището в Осмо СУ "Арсени Костенцев"

Тържественото откриване на новата учебна година започна в Осмо СУ "Арсени Костенцев" в 10:00 часа. Гост на тържеството бе зам.-кметът Христина Шопова, която откри новата учебна година.   29 паралелки, 722 ученици, 117 първокласници в 5 паралелки - така в цифри изглежда новата учебна година за иновативното училище. „ Ние непрекъснато обогатяваме..

обновено на 16.09.19 в 13:39

Преасфалтират улиците „Вардар“, „Дойран" и „Шар планина", променят маршрута по линия №7

От днес започва цялостно преасфалтиране на улица „Вардар“  в Благоевград. Тя е една от трите улици в района, които скоро ще имат изцяло нова настилка.  След ул. „Вардар“ ще бъде положен асфалт и по „Дойран“ и „Шар Планина“.   Заради ремонтите дейности временно ще бъде променен маршрутът по линия №7 от градския транспорт.  Автобусите ще  спират..

публикувано на 16.09.19 в 13:24

В Община Сандански тържествено бе открита новата учебна година

Днес, в цялата Община Сандански с трепет и вълнение бе открита новата учебна година. Директорите на всички учебни заведения в с приповдигнато настроение и усмивки дадоха начало на учебния процес за малки и големи. Дворовете на всички училища бяха препълнени с трепетни усмивки и щастливи учители, отрупани с букети. Развълнувани и..

публикувано на 16.09.19 в 12:30

С общ молебен и водосвет започна новата учебна година в Перник

Директори на училища и учители заедно с ръководството на общината, областната администрация и Регионалното управление на образованието рано тази сутрин изпълниха централния пернишки храм „Св. Иван Рилски” за обща молитва за здраве, благополучие и успешна нова учебна година. 727 първокласници влизат днес за първи път в класните стаи. На тях и на..

публикувано на 16.09.19 в 12:09

Пожарът в местността „Сухото езеро“ е ликвидиран

Пожарът, който възникна на 14 септември в местността „Сухото езеро“ на територията на природен парк „Рила“, е ликвидиран тази сутрин. Той обхвана площ от около 10 дка.  Горяха клек, бял бор и мура, пожарът бе гасен от екипи на РДПБЗН, Югозападно държавно предприятие, служители на Рилски манастир, на природен парк „Рила“ и Национален парк „Рила“,..

публикувано на 16.09.19 в 11:18

"Магията Перу" ще бъде представена в Радио Благоевград

Месец след като се завърна от пътешествие до екзотичната дестинация Перу, журналистката Нели Димитрова-Бонева от София, успя да напише и издаде книгата "Магията Перу", в която предлага полезна информация за туристите.  Нели Димитрова-Бонева посети Перу по покана на своята дъщеря Магдалена Бонева – студентка по туризъм и благодарение на добрата й..

публикувано на 16.09.19 в 10:47

Първа Купа „Пирин” по летен биатлон

В събота и неделя на Бъндериша поляна бе даден  старт на една нова традиция в летния биатлон, която има за цел да предостави на най-малките да участват в състезание от такъв формат. Отбори от цялата страна се включиха в надпреварата,  с което положиха основи Купа „Пирин” да стане част от националния календар по летен биатлон.  В съзтезанието..

публикувано на 16.09.19 в 09:41