Предимно слънчево с температури 25-30 градуса

Снимка: БГНЕС

Днес ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над планинските райони от Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места, главно в планините ще превали и прегърми. Ще духа до умерен югоизточен, в Източна България и по долината на Струма южен вятър. Температурите ще продължат да се повишават и максималните ще бъдат между 25° и 30°, в София около 26°.

Над планините ще има разкъсана висока облачност, в следобедните часове купеста и на отделни места в Западна Стара планина и в Рила ще превали и прегърми. Ще духа силен юг-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра – около 13°.


Вижте още

Почистват речните корита в Разлог

До края на месец октомври продължават дейностите на Община Разлог за почистване на всички речни корита. Целта е да се предотвратят наводнения в отделни райони, заради непочистени канализации и корита на реки. До този момент са почистени коритото на река Клинец в село Добърско, както и коритото на река Куда в село Бачево. Клони и насипи се..

публикувано на 22.10.19 в 12:17

Изплащат обезщетенията за домашните прасета в Благоевградско

Няма нови регистрирани случаи на болестта „африканска чума“ по свинете в стопанствата тип „заден двор“ и при дивите прасета в област Благоевград през изминалата седмица. Това стана ясно след редовно заседание на Областната епизоотична комисия. От 17 октомври са започнали и плащанията на стопаните, които доброволно са умъртвили прасетата си,..

публикувано на 22.10.19 в 12:08

В Гоце Делчев днес – мобилен пункт за събиране на опасни отпадъци

Община Гоце Делчев за пореден път е съорганизатор на мобилен събирателен пункт за безплатно приемане на опасни отпадъци от домакинствата. Към тези отпадъци спадат: живачни термометри и ампули, живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки. Опасни отпадъци, които ще се приемат в пункта, са също и..

публикувано на 22.10.19 в 11:06

Днес в програмата на Националния студентски фестивал на изкуствата – изложба и концерт

Програмата на Националния студентски фестивал на изкуствата в Благоевград днес продължава с  Изложба конкурс – живопис, графика и скулптура , с участието на студенти от  ЮЗУ "Неофит Рилски", НХА София, ВТУ "Кирил и Методий", СУ "Климент Охридски" и ПУ "Паисий Хилендарски". Откриването е насрочено за 15:30, в  ЮЗУ "Н. Рилски", УК 1, фоайе. В 16:00,..

публикувано на 22.10.19 в 09:24

Предстоящи събития на 22 октомври

22 октомври е Международен ден за информираност относно заекването.  Центърът по логопедия към Югозападния университет "Неофит Рилски" обявява, че между 9 и 12 ч. ще се провеждат безплатни консултации на лица със заекване и техните близки на адрес: Благоевград, ул. "Иван Михайлов" 60, Учебен корпус № 8, кабинети 102,103, 104 и 105. Втори..

публикувано на 22.10.19 в 08:20

Топъл и слънчев вторник

Днес времето ще е слънчево, предиобед в източните райони – мъгливо.  Ще се появи слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 27° градуса.

публикувано на 22.10.19 в 08:06

Възстановяват моста на входа на град Трън

Започна вторият етап от ремонтно-възстановителните дейности на повредения при катастрофа на сръбски ТИР мост на входа на град Трън. Съоръжението се намира на пътя за ГКПП „Стрезимировци” над река Ябланица и е строено през 1933 година. При катастрофата преди две години бяха разрушени предпазните парапети, изградени от каменна зидария...

публикувано на 21.10.19 в 16:05