Състезание по промиване на златоносен пясък в Кюстендил

Състезание за деца по промиване на златоносен пясък ще се състои в Кюстендил. Това съобщи Христофор Скандалиев от местния клуб "Зодиак". Състезанието "Златотърсачи" се организира за втора поредна година, съвместно с Обединения детски комплекс в града. В организацията му ще се включи и Химикотехнологичният и металургичен университет, който ще представи своя колекция от минерали. Състезанието ще бъде в събота, 25 май. За всички участници ще бъдат осигурени пясък с достатъчно злато и корита, в които той ще бъде промиван. Всеки от участниците в състезанието ще запази за себе си люспите злато, които успее да открие в пясъка. За най-добрите ще има и материални, и сувенирни награди. Всеки от участниците ще получи и сертификат за "златотърсач".


Вижте още
Красен Кралев

Спортният министър откри обновена волейболна зала в Перник

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, гимнастичката Християна Тодорова - носител на бронзов медал с националния ансамбъл по художествена гимнастика от Олимпийските игри през 2016г. в Рио де Жанейро, и временно изпълняващият длъжността кмет на Перник Севделина Ковачева откриха официално обновената волейболна зала към спортния комплекс..

публикувано на 14.10.19 в 18:30

Оставиха в ареста двамата мъже от Разлог, обвинени в изнасилване на малолетна

Състав на Районен съд Разлог днес гледа мярката за неотклонение на задържаните за опит за изнасилване на 11-годишно момиче от Разлог. Съдия Искра Трендафилова постанови постоянен арест за двамата задържани Петър Карталов и Иван Костадинов, тъй като е налице реална опасност да извършат престъпление или да се укрият.  Съдът не прие версията, че..

публикувано на 14.10.19 в 18:23

В Рупите отбелязаха 25 години от изграждането на храма „Света Петка Българска“

Преди 25 години  в местността Рупите, където Ванга посрещаше  и лекуваше болката на хиляди хора, по заръка на пророчицата беше изграден храм  „Света Петка Българска“.  С празнична литургия, курбан за здраве и откриване на  експозиция с иконите, дарени на  Ванга и на черквата, беше отбелязан този четвърт век история на вярата и надеждата...

публикувано на 14.10.19 в 15:11

Условна присъда за футболист от Сандански за отвличане

Окръжен съд – Благоевград осъди на една година условно с три години изпитателен срок З.И.Д от Сандански за отвличане. 28-годишният футболист е осъден и да заплати на потърпевшия Г.Т.Ч. от село Ново Делчево 5 хил.лв. неимуществени вреди, съобщиха от пресцентъра на съда. З.И.Д. е осъден за това, че на 23 юни 2017 година, около 20.30 часа, в..

публикувано на 14.10.19 в 15:06

Започва реализацията на проект „За чист въздух в Кюстендил“

Асоциацията за социална отговорност и развитие чрез иновации, Община Кюстендил и Норвежкият университет по земеделие и развитие на селските райони ще активизират граждани в борбата с мръсния въздух чрез проект "За чист въздух в Кюстендил", съобщиха от общинския пресцентър. Проектът е насочен към повишаване на гражданската активност, стимулиране..

публикувано на 14.10.19 в 14:00

Откриват обновената волейболна зала в спортен комплекс „Дружба“ в Перник

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще открие днес обновената волейболна зала в спортен комплекс „Дружба“ в Перник.  Залата е ремонтирана с отпуснатите от спортното министерство над 93 000 лв. Тя ще бъде използвана за подготовка от волейболен клуб „Миньор“ Перник и над 180 момичета от клуба по художествена гимнастика „Виктория“...

публикувано на 14.10.19 в 09:45

В Гоце Делчев отбелязват 107 години от освобождението на града от османско робство

Община Гоце Делчев ще отбележи с богата и разнообразна едноседмична програма 107-та годишнина от освобождението на град Неврокоп /Гоце Делчев/ от османско робство. Програмата започва днес с откриването на две изложби. Първата е на тема “107 години от Освобождението на град Неврокоп и Пиринския край от турско робство” и ще бъде открита в 17:00..

публикувано на 14.10.19 в 09:40