Разследването по незаконното разпространение на ТВ-програми продължава

ГДБОП не са спирали разпространението на интернет в регионите, в които беше проведена акция срещу кабелни оператори, разпространяващи незаконно телевизионни програми. Това съобщи за БНР комисар Явор Колев – началник отдел „Киберпрестъпност“ към ГДБОП. Той допълни, че разследването продължава. „Тази операция е проведена по сигнали от правоносители, които са установили, че техните програми се излъчват от тези кабелни оператори, за което не се плащат авторски права“, каза Колев. Той допълни, че щетите, които за два месеца са нанесени, са за над 10 500 000 лева. Предмет на изземването са били само устройства, които имат отношение към разпространението на ТВ-програми. „Легалната дейност на операторите – по разпространение на интернет – не е била засегната и не са били изземвани такива устройства“, каза още комисар Явор Колев.

„Целта на акцията в кабелните телевизии е тези, които искат да спазват закона, да приведат дейността си в съответствие с него“. Това коментира във Варна министърът на вътрешните работи Младен Маринов. „Има опити за провокации на обществено недоволство. Внушава се, че вследствие на нашите операции няма доставка на интернет, което не е вярно“, каза министър Маринов. Той заяви, че работата на кабелните оператори, които вършат незаконна дейност, ще бъде преустановена. „Към тези, които спазват закона, нямаме забележки“, допълни Младен Маринов.


Вижте още

Училище по плуване и водно спасяване започва в Кюстендил

Училище по водно спасяване и начално обучение по плуване започва от днес в Кюстендил.  Училището ще продължи да 16 август, а предварително изготвената програма включва 12 занимания. Щ е участват деца от 6 до 8 години, разделени в две възрастови групи. Целта е намаляване и предотвратяване на риска от водни инциденти.  По време на обучението ще..

публикувано на 22.07.19 в 10:50

Авария остави половин Перник без вода

 Заради теч на главен водопровод е спряно водоподаванетов три от най-големите квартали в града „Изток”, „Мошино” и „Тева”. Без вода са и селата Люлин и Големо Бучино, съобщиха от ВиК. Екипите на дружеството работят по отстраняването на аварията.

публикувано на 22.07.19 в 10:46

Общини, НПО и фирми кандидатстват с проекти за управление на отпадъците

Общини, юридически лица със стопанска цел и юридически лица с нестопанска цел  могат да кандидатстват за европейско финансиране за изпълнение на демонстрационни проекти в областта на управлението на отпадъците. Отворената за кандидатстване процедура е по Приоритетна ос 2 „Отпадъци“ на Оперативна програма „Околна среда 2014–2020 г.“. Тя ще бъде..

публикувано на 22.07.19 в 10:06

В Благоевград откриват 6 обновени улици

Кметът на Община Благоевград Атанас Камбитов и екипът по проекта „Благоустрояване на градска среда“ ще дадат заключителна пресконференция от 13:00 часа в зала №5 на общината.  В 14.00 часа на улица „Ветрен“ в IV-и микрорайон ще се проведе и официалната церемония по откриването на облагородения обект. По проекта е извършена рехабилитация..

публикувано на 22.07.19 в 09:11

Благотворителен концерт за 12-годишната Микаела от Благоевград

Благотворителен концерт в помощ на 12-годишната Микаела ще се проведе в Благоевград. На 26 юли от 19.00 часа в зала „Яворов“ певци и танцьори ще се качат на една сцена, за да подкрепят детето, което се нуждае от средства за спешна операция. Микаела страда от епилепсия и има тежки пристъпи ежедневно. За да се подобри състоянието й е необходимо..

обновено на 22.07.19 в 08:45

Обществено обсъждане на годишния отчет на бюджета на Община Разлог

Общинският съвет в Разлог ще  проведе обществено обсъждане на годишния отчет на бюджета на Община Разлог за 2018 година.  Отчетът за изпълнението и приключването на годишния общински бюджет е публикуван на страницата на Община Разлог. Разходите за местни дейности се финансират изцяло в частта разходи от собствени приходи и трансфери за местни..

публикувано на 22.07.19 в 08:09

Предстоящи събития - 22 юли

Кметът на Община Благоевград Атанас Камбитов и екипът по проекта „Благоустрояване на градска среда“ ще дадат заключителна пресконференция от 13:00 часа в зала №5 на общината.  В Разлог днес ще се проведе обществено обсъждане на Годишния отчет на Бюджета на общината за 2018 година Днес е последният ден, в който тече записването след второ класиране..

публикувано на 22.07.19 в 07:17