Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В малки населени места в кюстендилско не са извършвани адресни регистрации за изминалата година

В 45 от малките населени места в община Кюстендил не са извършвани адресни регистрации за изминалата година, стана ясно след проверките за гражданската регистрация на територията на общината. Те обхвнаха всички населени места на територията на Община Кюстендил и бяха извършени от екипи на ЕСГРАОН, общината, Областната администрация и районното управление на МВР, съобщиха от общинската администрация.

Проверките са извършени в рамките на три дни. Те са имали за цел да се установи дали са спазвани изискванията на Закона за гражданска регистрация. Проверката е установила, че в 45 от малките населени места в община Кюстендил не са извършвани адресни регистрации за периода от 27 април 2018 година до 27 април 2019 година. В 22 от населените места са извършвани регистрации, но не са установени нарушения на законодателството. 

Нарушения са открити при извършване на проверки на адресно регистрирани лица в селата Раждавица и Коняво. При единия случай в представен документ към заявление за постоянен адрес е установено, че самата сграда е предназначена за производствени нужди. При другия случай сградата е вписана като стопанска постройка. Комисията е излязла със становище, че адресните регистрации в тези сгради трябва да бъдат заличени.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Четири общини от Югозапада с мерки в борбата с климатичните промени

С бюджет от близо 800 000 лв. Община Благоевград в партньорство с общините Симитли, Кочериново и Бобошево и Международната асоциация за развитие на Норвегия в рамките на 30 месеца реализираха проект „Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени“. Той е свързан с екологията и ще доведе до намаляване на парниковите газове,..

публикувано на 26.04.24 в 14:32

Общинският съвет в Благоевград отхвърли предложението за референдум

Общинските съветници на Благоевград отхвърлиха предложението на 12 техни колеги за провеждане на местен референдум относно тегленето на нов заем от община Благоевград. Предложението влезе като извънредна точка на днешното редовно заседание на местния парламент.  Предложението за провеждането на референдума, касаещ тегленето на нов заем представи..

публикувано на 26.04.24 в 13:10

"Български пощи" възстанови приемането на писма и колети за Израел

От днес "Български пощи" възстановяват приемането на писма и колети за Израел. Няма да бъдат приемани куриерски пратки. От пощите посочват, че е възможно да има забавяния в доставките заради промени в полетите на авиопревозвачи, наложени от обстановката в Израел. 

публикувано на 26.04.24 в 12:46

Шампионат за тежковозни коне в Разлог

На 4 май (събота) от 10 часа, сдружение “ДВАЛ“- Разлог, с подкрепата на община Разлог, организира традиционен шампионат на тежковозните коне в България. „Шампионатът се организира два пъти годишно – пролет и есен, и е причина да се изгради модерна база за отглеждане на едни от най-силните тежковозни коне на България“– споделя организаторът..

публикувано на 26.04.24 в 12:40

Наградиха медалистите от Европейското първенство по Таекуон-до ITF

Благоевград отново има повод за гордост, 16 спортисти от клуб „Фолкан“ – Благоевград са носители на медали от Европейското първенство по Таекуон-До ITF, провело се в град Копер, Словения. Преди началото на редовното заседание на Общински съвет – Благоевград се проведе церемония по награждаването им. Спортистите бяха посрещнати с бурни..

публикувано на 26.04.24 в 10:58

XXV Национален празник „За хляба наш...“

Над 1 200 ученици от цяла България се включват в XXV Национален празник „За хляба наш...“ Преди официалното откриване Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, заедно със свещеници от черквата „Въведение Богородично“ в Благоевград, благословиха хляба. „Чрез този празник се възпитава уважение, благоговение, благодарност..

публикувано на 26.04.24 в 10:04

НОИ започва изплащането на великденските добавки за пенсионерите

Националният осигурителен институт ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева. Парламентът реши добавката да обхване пенсионерите с размер на пенсията до линията на бедността, т.е. до 526 лева включително, което означава, че такава ще получат около 534 хиляди души. Почти всеки четвърти пенсионер в..

публикувано на 26.04.24 в 09:37