Предстоящи събития на 21 юли

Днес е вторият ден на първото издание на фолклорния фестивал „С песните на Павлина Горчева”, чийто домакин е Перник. Във фестивала, който има конкурсен характер, участват изпълнители от областите Благоевград, Кюстендил Пловдив, Видин, Перник и София - представители на детски градини, училища, висши учебни заведения, читалища.

Трети ден продължава традиционният XIII-и мото-събор, организиран от благоевградския клуб “Пирински вълци”, със съдействието на Община Разлог. На мотосъбора, който се провежда в прохода „Предел“, присъстват и мотористи от Северна Македония, Сърбия и Гърция.


Вижте още

Пожар избухна на старото сметище в Перник

Пламъците са лумнали днес около 14 часа. Огънят е бил съпроводен с пукот, за който се предполага, че е от възпламенени опаковки от дезодоранти и бутилки от монтажна пяна.  В гасенето на пожара са се включили два екипа на пожарната и водоноска от общината. Пожарът е обхванал площ от около 200 кв. м., намиращи се в близост до гората в пернишкия..

публикувано на 20.08.19 в 17:42

Планов ремонт спира влаковете от Септември до Добринище и обратно

На 22 август (четвъртък) няма да се движат пътническият влак „Родопи” № 16103 от Септември за Добринище, който заминава по разписание от Септември в 08:45 ч. и пътническият влак „Родопи” № 16106 от Добринище за Септември, който по разписание тръгва от Добринище в 14:15 часа.   За обслужване на клиентите на БДЖ ще бъдат осигурени автобуси...

публикувано на 20.08.19 в 16:53

Епизоотичната обстановка в Кюстендилска област е спокойна

Няма подадени сигнали за намерени трупове на диви и домашни свине, както и регистрирани болни свине в Кюстендилска област. Цялата територия на областта остава санитарна зона, стана ясно по време на провелата се днес Областна епизоотична комисия.  „На днешното заседание бяха приети три нови мерки за ограничаване на заразата от африканска чума..

публикувано на 20.08.19 в 16:19

Ремонтират едно от най-старите училища в Пернишко

Пред приключване е ремонтът в училището в пернишкото село Ярджиловци, съобщиха от пресцентъра на община Перник. След като миналата година частично е ремонтиран покривът, това лято са изградени и вътрешни тоалетни. Санитарните възли са разположени на първия етаж в сградата и са изцяло готови. Тоалетните помещения са оборудвани, монтирани са още два..

публикувано на 20.08.19 в 15:21

Нови социални услуги за деца в Благоевград

В Благоевград започват да функционират три нови социални центъра от семеен тип. Звената, предназначени както за подрастващи, така и за техните семейства, ще се помещават в реновираната сграда на бившия Дом за деца, лишени от родителски грижи.  Днес обектът бе официално открит от министъра на труда и социалната политика, Бисер Петков и от кмета..

публикувано на 20.08.19 в 14:16

Хероин е открит в затвора в Бобов дол

В полицията в Бобов дол са подадени 3 сигнала от служител на затвора за намерени опаковки с прахообразно вещество в района на затвора. Съдържанието на двете опаковки е реагирало на хероин при направения полеви наркотест. По случаите са започнати досъдебни производства, информират от пресцентъра на ОД МВР – Кюстендил.

публикувано на 20.08.19 в 12:47

ОДБХ – Благоевград започна проверки в десеткилометровата зона около Кресна

Ветеринарните екипи от Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград започнаха проверки и изследвания в десеткилометровата зона около Кресна, където беше регистрирано огнище на африканска чума. До края на деня вчера всичките 210 домашни прасета в града бяха умъртвени.  Шест са основните села от общината, в които ще се взeмат..

публикувано на 20.08.19 в 12:34