ВСС избра съдия Велина Полежанова за председател на Районен съд – Разлог

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра съдия Велина Иванова Полежанова за административен ръководител – председател на Районен съд – Разлог. Събеседването се проведе тази сутрин, като то беше излъчено онлайн на сайта на ВСС. 

Пред съдийската колегия Велина Полежанова представи своята концепция за продължаващото развитие на Районен съд – Разлог, като постави висока оценка на работата му и до този момент. След кратко, но изчерпателно събеседване, Съдийската колегия на ВСС избра Велина Полежанова единодушно, с 11 гласа „за“. Тя беше единственият кандидат за поста административен ръководител на Районен съд – Разлог. 

 Съдия Полежанова е и.ф. административен ръководител – председател на Районния съд в Разлог от края на 2018 г.


Вижте още

Починал е мъжът, блъснат от влак край Благоевград

Блъснатият от пътнически влак на жп надлеза в района на Благоевград мъж е починал. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР –  Благоевград. По случая е образувано досъдебно производство. 

публикувано на 13.11.19 в 16:56

Кметът на Разлог обяви работните си приоритети

Веднага след полагане на клетва днес, кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев обяви, че сред първите задачи, които предстои да бъдат изпълнени, са подготовка на новия бюджет на община Разлог и важни структурни промени в общинска администрация. " Ще предложа нова структура на общината, тъй като  има да се прецизират някои неща по отношение..

публикувано на 13.11.19 в 16:50

Пътнически влак блъсна мъж край Благоевград

Пътнически влак блъсна мъж на жп линия под ПП Е–79 в района на Благоевград. Влакът, движещ се в посока на Петрич, блъска 59-годишния мъж. Сигналът за инцидента е подаден в полицията около 15:00 часа. Пострадалият е транспортиран за оказване на медицинска помощ в МБАЛ – Благоевград. Движението на влаковете в района на инцидента не е спряно,..

публикувано на 13.11.19 в 15:46

Театърът в Дупница с ново попълнение

Божидар Попчев е новото попълнение в трупата на Драматичен театър “Невена Коканова” – Дупница. 44-годишният актьор е избран чрез кастинг. За щатната позиция са се явили шестима кандидати, като нито един от тях не е дупничанин, съобщи директорът на театъра Валентин Балабанов. Попчев попълва състава на мястото на пенсионирания Георги..

публикувано на 13.11.19 в 14:44
Красимир Герчев

Красимир Герчев положи клетва като кмет на община Разлог за трети мандат

Красимир Герчев положи клетва заедно с 21 избрани общински съветници. Заседанието бе открито от областния управител Бисер Михайлов, който призова представителите на местната власт в Разлог да работят отговорно, принципно, водени от желанието за приемане на решения за развитието на общината и добруването на хората, и да избягват популизма и..

публикувано на 13.11.19 в 12:54

Административен съд – Благоевград откри производство по оспорване изборите за общински съветници в община Струмяни

След като изслуша страните по делото, Административен съд – Благоевград откри производство по оспорване истинността на протоколите на всички секционни избирателни комисии на територията на общината и протокола на ОИК Струмяни. Съдът намери за неоснователно искането на жалбоподателя за ръчно броене на бюлетините във всичките 17 секционни..

публикувано на 13.11.19 в 12:49

Предлагат нов вариант за режим на водата в Перник

Според новия вариант за рижим, перничани ще имат вода само нощем във времето от 20 до 8 часа. Около това предложение се обединиха участниците, сред които кметът Станислав Владимиров и областният управител Ирена Соколова, в проведената днес работна среща във ВиК. Окончателното решение ще вземе кметът.  На съвещанието днес е решено да се търсят и..

публикувано на 13.11.19 в 12:49