400 деца от Банско се учиха как да изхвърлят отпадъците разделно 

Община Банско посрещна образователното куклено шоу „Приказки за юначета с пълни тумбачета“ в читалище „Никола Вапцаров". 

Пътуващата пиеса е част турнето „Нахрани ме, ям разделно“. Тя гостува в Банско в рамките на инициативата „неРАЗДЕЛНО Банско“ и е част от програмата за отбелязване на празника на града. 

Кукленото шоу учи децата да изхвърлят отпадъците си разделно. Чрез музика, игри и танци, най-малките се запознаха с ползите и значимостта на разделното събиране, ще научат кой отпадък в кой цвят контейнер се изхвърля. Главни герои в спектакъла са животните Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, които живеят в парка и се „хранят“ с отпадъци от опаковки. Чрез тяхната история децата се научиха кои опаковки са подходящи за рециклиране и как да се отнасят отговорно към природата. 

Посещението на пиесата бе напълно безплатно, а за всяко дете бе предвиден подарък – комикс книжка с игри и магнитче с героите от приказката.


Вижте още

„Изкуството: Моята гледна точка“ – предстояща изложба на ученичката Петя Петкова

Ученичката в НХГ "Св.Св.Кирил и Методий" – Благоевград Петя Петкова ще представи след броени дни своята първа самостоятелна изложба. Нарекла я е „Изкуството: Моята гледна точка“. Съорганизатор на изложбата е Регионалният исторически музей – Благоевград, където и ще бъдат изложени творбите.  Ще бъдат представени фотографии и картини, а на официалното..

публикувано на 11.11.19 в 20:07

Новоизбраните общински съвети в Дупница и Сапарева баня започнаха своята работа

В присъствието на народния представител от Кюстендилска област Радостина Чеканска, на областния управител Виктор Янев и на заместник-областния управител д-р Матей Попниколов, 33-мата новоизбрани общински съветници, шестимата избрани кметове на кметства и избраният за трети пореден път за кмет на община Дупница инж.Методи Чимев положиха клетва и..

публикувано на 11.11.19 в 18:00

Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Перник е с нов директор

От 1 ноември на ръководния пост временно е назначен комисар Борис Борисов. Досегашният шеф на Пожарната Емил Марков вече е пенсионер.  Комисар Борисов е в системата на МВР от 2004 година. Преминал е през всички изпълнителски и ръководни позиции в структурата на пожарната, като последната изпълнявана от него длъжност е началник на Районната пожарна в..

публикувано на 11.11.19 в 17:10

Банско очаква подкрепа от държавата за организирането на най-голямото спортно събитие в страната през 2020

В първия работен ден на кмета на община Банско Иван Кадев бе проведена  работна среща  с министъра на туризма Николина Ангелкова,  представители на контролните органи и местния туристически бранш за готовността на курорта за сезон 2019–2020. Според министър Ангелкова има ръст на заявките за зимния туристически сезон. „ Много е важно да..

публикувано на 11.11.19 в 16:51
Пламен Алексиев

Кметът на община Радомир Пламен Алексиев положи клетва и официално встъпи в третия си пореден мандат

На тържествена сесия днес кметът на община Радомир Пламен Алексиев положи клетва и официално встъпи в третия си пореден мандат. Клетва положиха и новоизбраните кметове на селата Друган, Дрен и Извор и новоизбраните общински съветници. Те са 17 на брой и са представители на пет политически формации. За председател на ОбС бе избран Светослав Кирилов...

публикувано на 11.11.19 в 16:49

Иван Гешев: Почвам да имам съмнение, че се цели съзнателно дестабилизация на прокуратурата и институциите

Това каза единственият номиниран за главен прокурор на България Иван Гешев в Благоевград, където взе участие в конференция, организирана от ЮЗУ "Неофти Рилски". "Просто някои хора се страхуват от закона. Тези, хора, които са засегнати от действията на прокуратурата по прилагането на закона търсят някаква възможност. Възможност да се провали..

публикувано на 11.11.19 в 16:16

Национална конференция за противодействие на корупцията започна в Благоевград

В Университетски център „Бачиново“ започна Национална научно-практическа конференция на тема: „Системно-структурни подходи за подобряване на противодействието срещу корупционни престъпления в Република България. Във форума учатие взе и министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който коментира борбата на МВР с вътрешната корупция "..

публикувано на 11.11.19 в 16:06