Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНР изрази подкрепа и солидарност с Националната обществена компания за радио и телевизия на Украйна

Българското национално радио изпрати писмо за подкрепа до Националната обществена компания за радио и телевизия на Украйна. 

В писмото, подписано от генералния директор на БНР Милен Митев, се казва: 

"Българското национално радио изразява своята подкрепа за Националната обществена компания за радио и телевизия на Украйна (UA:PBC) и солидарността на работещите в БНР с украинския народ в настоящия момент на безпрецедентна агресия срещу суверенитета на страната.

В изключително трудната ситуация, в която се намирате, ние заставаме до Вас – нашите колеги. Вярваме, че ще продължите да изпълнявате обществената си мисия с професионализъм като предоставяте достоверна и актуална информация за кризата, приковала вниманието на световната общественост. 

Искрено Ви желаем кураж и сила и се надяваме, че всички Вие и Вашите близки ще бъдете невредими и в безопасност."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Елхан Кълков поиска да бъде освободен от длъжност

Заместник областният управител на област Благоевград Елхан Кълков днес подаде заявление до министър-председателя на Р България, в което изрази желанието си да бъде освободен от длъжността. Г-н Кълков заяви, че причините да подаде оставка са лични. Той бе назначен за заместник областен управител  със Заповед № КВ-409 от 26 юни 2024 г. В..

публикувано на 16.08.24 в 10:05

Безработицата в страната през юли - 5,41%

5,41 на сто е нивото на безработица в страната през юли, отчитат от Агенцията по заетостта. За изминалия месец регистрираните безработни са 152 844 души, а започналите работа са 14 542. Отчита се и увеличение на броя на заявените свободни работни места, като сред най-търсените професии са: преподаватели, работници в добивната, и преработващата и..

публикувано на 16.08.24 в 10:01

Петима министри ще участват в последния парламентарен контрол

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов ще бъде изслушан в НС, а след това ще участва и в парламентарния контрол.  В сряда Малинов беше изслушан и в енергийната комисия в Народното събрание, заради проверката на европрокуратурата на различни обекти в българската газопреносна система.  Изслушването на министър Малинов е по искане на..

публикувано на 16.08.24 в 09:30

Карен Соуза в Перник

Аржентинската звезда Карен Соуза ще пее тази вечер на пернишката крепост. Известната в цял свят изпълнителка е сред участниците в Международния джаз фестивал „Кракра джаз”, който започва в Перник. Началото ще бъде дадено тази вечер в 21.00 часа, а мястото е пернишката крепост. Фестивалът, който ще събере на една сцена джаз изпълнители от цял свят, ще..

публикувано на 16.08.24 в 08:02
Белоградчишките скали в Северозападна България

Предимно слънчево време

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд над западните и централни части от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб, а в източните райони, където и през втората половина от деня ще остане слънчево, умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат..

публикувано на 16.08.24 в 07:39

Самостоятелна изложба на турската художничка Айше Сезер бе открита в Перник

Експозицията е озаглавена „Аз в теб !!!” и е подредена в галерия „Кракра”.   29 женски портрета акрил представя в Перник художничката от съседна Турция. Това не  първата й среща с публиката в миньорския град. Тя бе сред участниците и в състоялата се преди две години съвместна изложба, с която в Перник гостуваха осем турски художници.АйшеСезер има  11..

публикувано на 16.08.24 в 07:38

Локализираха пожар в Сандански

Пожарът в м. „Стара гара" в град Сандански е локализиран и овладян. На място са екипи на Районна служба по пожарна безопасност и защита на населението – Сандански и доброволческо формирование на общината, които продължават борбата с огъня до неговото пълно потушаване. От Община Сандански припомнят, че в земеделските земи и извън тях (слогове..

публикувано на 15.08.24 в 17:51