Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спокойно начало на изборния ден в област Благоевград

Нормално започна изборният ден в област Благоевград, съобщиха от РИК. Все пак денят  стартира с проблеми с по една от машините в Сандански и село Брезница. Там ще гласуват с хартиени бюлетини. 
559 са  местата за гласуване в област Благоевград, а  ангажираните в секционните комисии  са  над 4500 души. В 108 секции  ще се гласува само с хартиена бюлетина, а с  машини в 448. Секциите, в които има по две устройства, са 48.
15 са подвижните секции на територията на областта.
Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден, информираха тази сутрин от полицията в Благоевград. Оттам припомнят, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Служителите на МВР осигуряват външната охрана на изборните места. При необходимост се намесват за възстановяване на реда, ако за това има решение на съответната избирателна комисия. Служителите на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Благоевград ще работят от 08:30 до 19:30 часа и ще издават удостоверения за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти, с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожар на гара Кочериново

Пожар е възникнал в района на железопътната гара на Кочериново. Горят над 200 кубика дървени трупи.  Временно се ограничава движението на моторни превозни средства по път І-1 София - Кулата, в района на гара Кочериново поради пожар в близост до пътя.  Трафикът в посока Кулата, както и в посока София ще се осъществява по АМ  "Струма" от пътен възел..

публикувано на 22.07.24 в 17:40

Два камиона се удариха на АМ "Струма" при Кулата, единият водач е загинал

Тежка катастрофа е станала днес на автомагистрала "Струма".  В следобедните часове са се сблъскали два камиона на километър 164, преди ГКПП-Кулата, в района на Чучулигово.  Товарен автомобил се е блъснал в задната част на намиращ се пред него друг товарен автомобил. Загинал е водачът на камиона, който се е блъснал в този пред него.  Движението е..

публикувано на 22.07.24 в 16:59

Калин Стоянов: Пожарът в Гърция вече е на километър от българската граница

Пожарът в Гърция вече е на километър от българската граница, потвърди министърът на вътрешните работи Калин Стоянов след обход на територията с хеликоптер на Гранична полиция, пише БНР. "Лошото е, че там е силно пресечена местност. Колегите от гръцка страна в момента работят единствено с хеликоптери. Доколкото разбрах, мисля, че включват и самолет. На..

публикувано на 22.07.24 в 16:04

Прокуратурата в Кюстендил разследва тежкото ПТП с двама загинали

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Кюстендил се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за пътнотранспортно произшествие с причиняване на смърт и телесна повреда. През нощта на 22.07.2024 г. на автомагистрала „Струма“ в района на гр. Бобошево се ударили две превозни средства – лек автомобил и микробус...

публикувано на 22.07.24 в 15:53

Методи Байкушев отчете успешен шестмесечен период

На пресконференция кметът на община Благоевград, Методи Байкушев, отчете дейността на ръководената от него администрация през първите шест месеца от всъпването му в длъжност. Байкушев определи отчетния период като успешен и заяви, че подробен писмен отчет ще бъде качен в Интерент страницата на община Благоевград. По отношение на бюджета и..

публикувано на 22.07.24 в 15:39

Министър Стоянов ще направи обход с хеликоптер над границата с Гърция

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов ще направи обход с хеликоптер на ГД „Гранична полиция“ над границата между България и Гърция, съобщиха от МВР. В граничната зона трети ден пламъци бушуват в планината Славянка.  На място дежурят пожарникари от Сандански и Гоце Делчев и служители на горските стопанства, те са разположени по билото на..

публикувано на 22.07.24 в 14:00

20-годишен юбилей чества храм „Света Анна“ в село Гърмен

Храм „Света Анна“ в гоцеделчевското село Гърмен отбелязва 20-годишен юбилей. На 24 юли 2024 година ще бъде отслужена празнична вечерня, а на следващия ден, 25 юли, празнична Света литургия. Църквата е разположена в малък парк в близост до площада на селото. Първата копка за строителството й е направена през 1993 година – на празника Петдесетница...

публикувано на 22.07.24 в 13:39