Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благоевград с осъдителна присъда за 2,5 милиона лева

Община Благоевград е осъдена  да заплати два и половина милиона лева за извършени преди седем годинии неразплатени дейности  по изграждането на плувен комплекс „Пирин“ в ж.к. „Еленово“.  До края на седмицата кметът Илко Стоянов ще проведе среща с представители на  благоевградската фирма, за да обсъдят  вариантите за погасяване на дълга.  

Изграждането на плувния комплекс е било възложено на „ инженеринг“ и  договорът, подписан от тогавашния кмет Атанас Камбитов, е бил на стойност 2,5 милиона лева.  Освен тях обаче са извършени дейности за  още 1,4 милиона лева, които са били предвидени в проекта , но не са включени във финансовата рамка на договора, обясни  на извънреден брифинг кметът Илко Стоянов и допълни, че с лихвите дължимата сума към момента е 2.5 милиона лева, колкото е  била и стойността на проекта.

Единият от вариантите , ако строителят си поиска парите незабавно, е бил да се изтегли кредит. Това обаче е невъзможно преди избори, казва законът.  Очакването на кмета Стоянов е да се постигне споразумение за разсрочено издължаване.

Кети Тренчева с още информация:






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започва ремонт на 60-годишната сграда на Спешния център в Банско

Кметът на община Банско Стойчо Баненски подписа договор с фирма „МИЛЕ ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД, която спечели обществената поръчка за  обект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, основен ремонт и осигуряване на достъпност на средата за сграда Здравно заведение, находящо се в гр. Банско, ул. „Цар Симеон” No72“, по Проект „Красива България”. В..

публикувано на 25.07.24 в 09:35

Под звездите на Банско: Започва Фестивалът за планинарско и екстремно кино

В Банско започва  традиционната лятна филмомания, която представя най-добрите  ленти от Фестивала за планинарско и екстремно кино. Кореспондентът Кети Тренчева с още информация: От днес  в продължение на три вечери, на централния площад в Банско, ценителите на природата и екстремните спортове ще могат да  се насладят на най- добрите ленти..

публикувано на 25.07.24 в 09:29

25 юли - Успение на св. Анна

На 25 юли Православната църква отбелязва Успение на Света Анна - блажената смърт на света Анна или както канонически се нарича - Успението ѝ. Света Анна била потомка на Аароновия род и родила Мария, бъдещата майка на Спасителя на човечеството. В резултат на библейските сказания светицата се приема и почита като един от основните християнски символи на..

публикувано на 25.07.24 в 09:00

Спряно е навлизането на пожара от Гърция в България

Над 60 горски  служители, пожарникари и военни спряха навлизането на пожара от Гърция в България, буквално на граничната бразда. Разпространението на огъня засега е овладяно, но ситуацията продължава да е опасна.  Истинско геройство и висок професионализъм са показали горските служители и пожарникарите в последните няколко часа.   След като на гръцка..

публикувано на 25.07.24 в 05:47

Пожарът в Гърция достигна до границата с България

Пожарът в  планината Славянка, който гръцките власти гасят от седмица,  достигна до  границата с България.  Ситуацията е изключително напрегната. Огънят е на метри от граничната бразда, потвърди за БНР директорът на горското стопанство в Катунци инж. Пламен Поюков, който е на терен заедно с още 50  горски служители, пожарникари и военни...

публикувано на 24.07.24 в 18:48

Почит към загиналите при пожара в местността Бетоловото

Навършват се 21 години от трагичната смърт на подполковник Илко Пейковски, майор Николай Радулов, младши лейтенант Бойко Панайотов и полковник Кирил Чамишки от  24-та авиобаза „Крумово“, трагично загинали, изпълнявайки воинския, професионален и житейски дълг, дълг към  родината си, държавата и природата. Пред подвига им, с минута мълчание,..

публикувано на 24.07.24 в 15:50

Локализираха пожар в предприятие край село Бело поле

Служители от звено "Инспекторат" към общинска администрация съдействаха за локализиране на пожар в предприятие в района на благоевградското с. Бело поле днес. По време на редовния обход, който извършват инспекторите във връзка с пожароопасния сезон, двамата служители Божидар Събев и Владимир Василев забелязват дим и веднага предприемат..

публикувано на 24.07.24 в 15:39