Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов заместник-кмет ще отговаря за европейските проекти в Община Кюстендил

Пети заместник-кмет, отговарящ за европейските проекти, ще има в Община Кюстендил. Той ще ръководи и специално подготвен екип за това, за да може общината да получи максимума по всички европейски програми, съобщи на първата си пресконференция новоизбраният кмет на Кюстендил Огнян Атанасов. 

По отношение на разноликия Общински съвет, Атанасов каза, че има опит като общински съветник в продължение на два мандата, диалогичен е и смята, че ще наберат необходиминото мнозинство в съвета.

Атанасов представи състава на общинските съветници от листата си, които от пет в миналия ОбС вече са седем, и кметовете на трите села в общината, които също получиха доверението на местните хора.

"Първото нещо, което ще направя е да възложа изработването на подробен устройствен план за общинската индустриална зона, за да бъде обявена обществената поръчка, която беше спряла", каза още Атанасов и допълни, че приоритет в работата му ще бъдат задачите, заложени в предизборната му кампания. "Не се отмятам от тях и ще започна да работя веднага, след като положим клетва", посочи още той.

Общинският съвет ще продължи да има председател на ротационен принцип от шест месеца, като ще бъде оглавяван от представители на различните партии, представени в него. Клетвата на новоизбраните общински съветници и кмет ще бъде в петък - 10 ноември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ремонтират Спешния център в Банско

Спешният център в Банско ще бъде ремонтиран и модернизиран. Това стана възможно след като Община Банско успя да се нареди между 47-те общини получили одобрение за финансиране по проект „Красива България“ в конкуренция от над 100 проектни предложения.  Стойността на проекта възлиза на 245 000 лв. с ДДС, като съгласно изискванията на програмата 54%..

публикувано на 13.05.24 в 15:57

Задържаха двама младежи за агресия в Спешна помощ - Перник

Задържани са двама 18-годишни младежи, които са проявили агресия в Центъра за спешна помощ в Перник. Младежите са счупили стъкло на врата в отделението и отправяли закани към персонала. Недоволството си обяснили с бездействие от страна на медиците, които трябвало да окажат спешна помощ на техен приятел на 16 години. По случая е образувано бързо..

публикувано на 13.05.24 в 15:04

Вътрешният министър в Благоевград: Има проблем и в обучението на шофьорите

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов бе гост-лектор в ЮЗУ „Неофит Рилски“. Преди срещата със студенти и преподаватели Стоянов коментира пред журналисти двете специализирани операции, започнали днес.  Първата операция е  на територията на Бургаска област по линия на предстоящите избори. Проверени са 17 търговски обекта,  образувани..

публикувано на 13.05.24 в 14:57

Международен фестивал „Шарено цвете“ в Благоевград

На 17 и 18 май колоритът на Международния детски фолклорен фестивал „Шарено цвете“ завладява Благоевград за 4-ти път. Над 800 талантливи деца и ученици от цяла България, Р Северна Македония и Гърция ще пеят и танцуват на голяма сцена на площад „Македония“. Празничната програма ще започне в 9.30 часа в петък. Целта на фестивала „Шарено..

публикувано на 13.05.24 в 14:52

Как се използва езиковата платформа "БЕРОН"

Българската академия на науките пусна за безплатно ползване езиковата платформа "БЕРОН". Платформата дава удобен и лесен достъп до официалния правописен речник на български език. Актрисата Гергана Стоянова ни учи на правоговор - дигитално Ако отворите някоя интернет търсачка и въведете адреса “ beron.mon.bg ” ще достъпите Официалният правописен..

публикувано на 13.05.24 в 11:46

От 1-ви юли пенсиите, отпуснати до края на миналата година, се повишават с 11%

Служебният министър на труда и социалната политика Ивайло Иванов предлага на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) пенсиите, отпуснати до края на миналата година, да бъдат актуализирани с 11% от 1-ви юли. Пред БНР Иванов припомни, че по Швейцарското правило осъвременяването се изчислява на 10% заради по-ниската от прогнозираната..

публикувано на 13.05.24 в 11:41

Операция на МВР за колани и безопасно шофиране

Специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността на движение по пътищата стартира днес. Засиленият контрол, в който ще се включат всички служители с полицейски правомощия за работа по Закона за движение по пътищата, е разпореден от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Той е част от мерките за повишаване на пътната безопасност и..

публикувано на 13.05.24 в 10:34