Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов обществен посредник на община Благоевград

Злата Ризова е новият обществен посредник на община Благоевград. Тя бе избрана с 2/3 от гласовете на общинските съветници, които присъстваха в зала „22 Септември“ в Благоевград.

Вотът беше таен. Злата Ризова се пребори с другите двама конкуренти – Атанаска Ковачева и Даниела Ангелова.

„Ще работя прозрачно и в полза на гражданите“, заяви Радио Благоевград Злата Ризова.

Тя е бивш общински съветник в местния парламент в Благоевград. Завършила е висше образование в ЮЗУ „Неофит Рилски“, Правно-историческкия факултет с Образователно-квалификационна степен „Магистър“, специалност „Право“.

Инициативен комитет предложи председателя на НЧ“Никола Вапцаров“, Васил Новоселски“ за почетен гражданин на Благоевград. Отново с тайно гласуване предложението бе подкрепено само от девет общински съветници. 

В началото на заседанието на общинските съветници председателят прочете декларация в подкрепа на ЮЗУ, който през последните месеци бе обект на проверка от МОН и прокуратурата след твърденията на бивш преподавател за издаването на фалшиви дипломи и за наличието на неизрядна документация. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Над 270 велосипедисти се включиха във велошествие "Благоевград на две колела"

Точно в 11:00 часа днес на пл. "Георги Измирлиев" кметът Методи Байкушев даде старт на първия за годината веломаратон в Благоевград. Близо 270 велосипедисти, заедно с кмета Методи Байкушев и зам.-кмета Станислав Кимчев се включиха във велошествието под надслов "Благоевград на две колела". "Скъпи приятели, щастлив съм, че днес се събрахме, за да открием..

публикувано на 27.04.24 в 14:27

Благотворителен базар в село Шишковци

 Организатори на инициативат са кметството, местното читалище и сдружение "Възход за село Шишковци“. Базарът е разположен в центъра на селото. Жителите на Шишковци са подредили различни тестени изделия – баници, зелници, питки, сладкиши.  Целта на базара е със събраните средства да се извърши облагородяване на селото, в което дълги години е живял и..

публикувано на 27.04.24 в 14:14

Производители и преработватели на череши се срещнаха в Кюстендил

Среща между преработватели, изкупвачи и производители на череши се състоя в Кюстендил. Срещата е по инициатива на кмета Огнян Атанасов и областния управител Александър Пандурски. Искането на преработвателите на черешовата продукция в региона, поставено на срещата, е плодовете да бъдат с калибър от 22 до 24 милиметра. Това изискване не се отнася до..

публикувано на 27.04.24 в 14:12

Празник в Трън

За осма поредна година в Трън е домакин на празник, посветен на народната певица Гюрга Пинджурова. Днес от 13.00 часа на открита сцена пред читалището, носещо нейното име започва петчасова програма с участието на самодейци - състави и изпълнители от Пернишко и страната. Гюрга Пинджурова е родена през 1895 година в Трън и още приживе се превръща в..

публикувано на 27.04.24 в 13:13

Великденска благотворителна кампания започва в Кюстендил

Великденска кампания за набиране на козунаци и хранителни продукти, които ще бъдат предоставени на нуждаещи се семейства от Кюстендил и региона, започнаха енориашите към храма "Св. великомъченик Димитър Солунски" в Кюстендил. Така инициаторите продължават благотворителната кампания, на която дадоха началото преди Рождество Христово, в края на миналата..

публикувано на 27.04.24 в 11:22

Надпревара по авиомоделизъм в Дупница

Дупница ще бъде домакин на традиционния кръг от Световната купа по авиомоделизъм.  Надпреварите ще се проведат дне и утре в местността "Червенобрежки ливади". Организатори са дупнишкият клуб „Икар“, Община Дупница и Българската федерация по авиомоделизъм. До момента заявки са подали 56 състезатели от 8 държави - Великобритания, Германия, Гърция, Италия,..

публикувано на 27.04.24 в 08:30

Лазаровден е!

Православната църква отбелязва Лазарова събота. В седмицата преди Великден празникът пренася спомена за най-голямото чудо в земния живот на Иисус Христос - възкресяването на починалия Лазар. В обредната традиция Лазаровден е наситен с жизнерадостни ритуали. Сред тях е лазаруването, което се изпълнява и до днес. Богослуженията на Лазарова събота с..

публикувано на 27.04.24 в 08:13