Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мащабна полицейска акция в община Перник

Снимка: ОДМВР - Перник

Мащабна полицейска акция се проведе на територията на община Перник, съобщи регионалният говорител на МВР Венцислав Алексов. Задържани за до 24 часа с полицейски заповеди са 4 души, за които се предполага, че са съпричастни към извършени вече престъпления.


Акцията е свързана с опазване на обществения ред и сигурността на гражданите. Тя стартира рано тази сутрин. Проверени са 132 адреса и 266 лица. Съставени са 24 акта по Закона за гражданската регистрация на хора, които пребивават незаконно на посочени от тях адреси и 3 акта по Закона за българските лични документи. Проверени са 12 автомобила и са съставни 5 акта по Закона за движение по пътищата и 7 фиша. Регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов съобщи още, че след публикуван видеоклип за рисково шофиране – дрифт на лек автомобил на една от централните улици в Перник - „Св. св. Кирил и Методий“, ръководството на ОДМВР – Перник се самосезирало.


„Нарушителят е установен. Това е 21-годишен местен жител. Наложени са му административно-наказателни мерки. Издадена е заповед за прилагане на принудителна административна мярка – спиране от движение на моторното превозно средство за срок от 3 месеца и му е съставен акт за административно нарушение, за което законът предвижда парична санкция в размер на 3 000 лева и 1 година лишаване от правоуправление. Напомняме на гражданите, че всяко нарушение на Закона за движение по пътищата не остава без последствия”, каза Алексов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Бъдещи медицински сестри от ЮЗУ завоюваха първо място в състезание

Бъдещи медицински сестри и акушерки от цялата страна се събраха в Шумен, за да мерят знания в Националното студентско състезание „Учим, за да помагаме“. Домакин и организатор на събитието бе Филиал Шумен към Медицински университет – Варна. То се проведе за трета поредна година.   Сред гостите на форума бяха кметът на община Шумен проф...

публикувано на 17.05.24 в 14:46

Полицията в Перник намери изчезнала чанта с пари

За по-малко от 48 часа полицията в Перник успя да намери изчезнала чанта с пари. В нея е имало 15 000 лева. Сюжетът се развива като на кино.  Двама съпрузи заедно с дъщеря си и зет са гостували в Перник на тържество за изпращане на абитуриент. Семейството се занимавало с търговия, а парите в чантата били оборот от магазините им. Качвайки се в..

публикувано на 17.05.24 в 14:32

Започна изкърпването на уличната мрежа в община Благоевград

Започна изкърпването на уличната мрежа в община Благоевград, за по-малко от 24 часа бяха подготвени увредените участъци и бе положена нова настилка в участък от ул. „Иван Михайлов“.  Възстановяването на уличната мрежа се извършва поетапно, съгласно предварително утвърден график от Община Благоевград. Създадена е организация за своевременно..

публикувано на 17.05.24 в 14:25

Над 1300 деца на фестивал в Благоевград

Колоритът на Международния детски фолклорен фестивал „Шарено цвете“ завладя Благоевград за 4-ти път. Малчугани в пъстри носии превзеха сцената с песни и танци. Над 1300 талантливи деца и ученици от цяла България, както и от Р Северна Македония и Гърция ще пеят и танцуват на голямата сцена на площад „Македония“. Празничната програма..

публикувано на 17.05.24 в 13:19

Жена пострада при произшествие в Перник

80-годишна  жена е пострадала при пътнотранспортно произшествие в Перник. Инцидентът е станал вчера в пернишкия кв. „Църква“. На ул. "Димитър Благоев"  възрастната жена била блъсната от лек автомобил, управляван от 47-годишен жител на село Студена.  Шофьорът закарал пострадалата пешеходка в ЦСМП – Перник. В последствие тя била транспортирана в столично..

публикувано на 17.05.24 в 11:16

Нормално е започнала матурата по български език и литература в област Благоевград

Нормално е стартирал зрелостният изпит по български език и литература в област Благоевград, каза за Радио Благоевград Методи Попов от РУО. Няма сигнали за нередности относно коректното провеждане на матурата, увери Попов.  Държавният изпит по български език и литература в област Благоевград е започнал в 8.50 ч. Тъй като има техническо време от..

публикувано на 17.05.24 в 11:11

Показват медалите на волейболистката Цветана Божурина

Медалите на легендарната волейболистка Цветана Божурина ще бъдат показани в Нощта на музеите в Перник. Колекцията си от отличия европейската шампионка от 1981 година и бронзова медалистка от Олимпиадата в Москва дари на музея в родния си Перник през месец март тази година. Децата ще имат възможност да изработват ръчно глинени съдове, да правят накити,..

публикувано на 17.05.24 в 10:53