Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Петков: Ще се борим като опозиция, ако ГЕРБ не се отърсят от зависимостта си от Пеевски

"Продължаваме промяната - Демократична България" може да разговарят с ГЕРБ за бъдещо управление, но само ако бъде сложен край на зависимостта на ГЕРБ от Пеевски, заяви в Перник съпредседателят на "Продължаваме промяната" и водач на листата в Перник и в 23 МИР-София Кирил Петков.

Пред журналисти в Перник Кирил Петков подчерта, че „Продължаваме промяната - Демократична България” ще отстояват политиките, в които вярват, дори ако трябва и като опозиция.

„В момента има една сделка в България. Пеевски държи голяма част от перманентната власт в Прокуратура, служби, регулатори. Той гарантира на Борисов, че докато той държи тези паралелни структури Борисов може да бъде спокоен и ГЕРБ - депутатите могат да бъдат спокойни. А пък ГЕРБ гарантират с техните гласове, че докато тези гласове са там, няма да има реални реформи, а ще си говорим само на хартия. Ако ГЕРБ може да се отърве от захвата на Пеевски, ние можем да седнем да говорим с тях с договора, който им бяхме сложили на масата, с ясни дати за реформа. Ако те не могат да се отърват от тази зависимост, и то не казвам от ДПС, казвам от Пеевски, то тогава ще стоим и ще се борим от страната на опозицията”, каза Петков

Той отрече да има нещо знаково в това, че ген. Атанас Атанасов не е сред водачите на листи:

„Ние сме заедно в най-големия софийски МИР. Аз съм № 1 там също, той е №2. Нашата общност става все по-консолидирана. Вече се говори за ПП-ДБ като едно. Много им се искаше да ни разцепят, да ги счупят, да ги разпукат организациите. Не. Заедно сме”.

В Перник Кирил Петков се срещна с актива и симпатизанти на „Продължаваме промяната- Демократична България” . Заедно с него бяха Асен Василев и Николай Денков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Фолклорен фестивал "Мир на Балканите"' в Дупница

Кметът на Дупница Първан Дангов откри 24-тия Югозападен международен фолклорен фестивал " Мир на Балканите". „За първи път със съседната Община Благоевград, ние организираме съвместно този фестивал. Даже има групи, които са поканени от Община Благоевград. Какво е неговото измерение в годните, особено в днешно време, когато само на 300 - 400..

публикувано на 31.05.24 в 09:43

Нова структура на администрацията в Община Дупница

210 служители са на щат в Общинска администрация – Дупница. Бройката стана ясна на заседанието на Общинския съвет, на което бе приета нова структура на администрацията. 123 от позициите са в основното щатно разписание, а останалите – в допълнително. В предишния мандат щатните служители са били 241, а 96-ма са работили с граждански договори, съобщи..

публикувано на 31.05.24 в 09:35

Военни формирования отварят врати за деца

Военни формирования в страната отворят врати за посетители по повод Международния ден на детето. От 10:00 ч. до 15:00 ч. военните формирования от Сухопътните войски в Благоевград, Враца, Смолян, Белене и Пловдив ще посрещнат всички желаещи да се запознаят отблизо с военната професия, бойната техника и снаряжение. До 14 часа ще са достъпни..

публикувано на 31.05.24 в 09:22

Световен ден без тютюнопушене

Дигиталният здравен асистент на Световната здравна организация ще помага на младите хора да избегнат вредното влияние на тютюневата индустрия.  Темата на Световния ден без тютюнопушене тази година е защитата на младите хора и децата от въздействието на тютюневата индустрия. Целта е инициативата да помогне на младежите по целия свят, така че да поискат..

публикувано на 31.05.24 в 09:14

Предимно слънчево време

На 31 май  ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, на места в северозападната половина от страната ще превали.  Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 25° и 30°.

публикувано на 31.05.24 в 05:25

Фирмата, която е съхранявала опасните отпадъци в Перник е притежавала разрешение за дейности с отпадъци

Фирмата, която е съхранявала опасните отпадъци в Перник е притежавала разрешение за дейности с отпадъци, включително и съхраняване на такива, съдържащи живак, съобщиха за БНР от РИОСВ- София.  Разрешението е издадено през 2013 година от директора на РИОСВ – Перник, а през 2022 година то е отнето с решение на директора на РИОСВ – София, което е..

публикувано на 30.05.24 в 18:34

Ученик нападна учител в Благоевград

Полицията в Благоевград работи по сигнал за ударен учител в областта на корема от ученик.  Инцидентът е станал в благоевградската професионална гимназия „Ичко Бойчев“, а сигналът е подаден около 14:20 часа. Директорът на професионалната гимназия Антон Драгоев разказа, че е възникнал спор между учителя по физическо възпитание и ученика, който е в 8..

публикувано на 30.05.24 в 17:42