Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж загина при катастрофа в Кюстендил

Пешеходец е загинал, след като е блъснат на пътя Кюстендил- Дупница. Инцидентът е станал на изхода на Кюстендил.

Произшествието все още се обслужва. Блъснатият мъж е починал на място. Тялото на загиналия е закарано за аутопсия, все още не е идентифициран, казаха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Празник на медоносната пчела в Благоевград

Световният ден на медоносната пчела беше отбелязан с богата програма в Благоевград. Празникът се състоя на площадното пространство при Регионалния исторически музей и Младежкия дом. Светът на медоносните пчели и необятните ползи от тях бяха във фокуса на детския празник в Благоевград.  Празникът откри зам.-кметът по култура..

публикувано на 20.05.24 в 13:30

Социалната комисия се събира извънредно заради пенсиите

Парламентарната социална комисия се събира на извънредно заседание. То е насрочено за 14 часа. В дневния му ред е включена само една точка - проект на решение, с което да се задължат представителите на правителството в Надзорния съвет на Националния осигурителен институт да подкрепят вдигане на пенсиите с 11 процента. За утре е насрочено и извънредно..

публикувано на 20.05.24 в 13:28

Вторникът - слънчев. Срядата и четвъртъкът обаче пак ще са дъждовни

През нощта облачността над страната ще се разкъса и намалее, над повечето райони до предимно ясно. По-значителна ще остане облачността само над югозападните райони, където на отделни места е възможно да превали слаб дъжд, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Атмосферното налягане ще..

публикувано на 20.05.24 в 13:03

Националният таксиметров синдикат започва безсрочен протест

Националният таксиметров синдикат започва безсрочен протест от днес.  Недоволството си представители на бранша изразиха и на 14 май, като то е породено от закриването на стоянки в столицата.  "Кметът Васил Терзиев избра да покани на среща организации, които не подкрепят протеста, а след това излъга, че е провел разговор с бранша. Нямаше абсолютно..

публикувано на 20.05.24 в 12:58

200 червени бегонии ще засадят в Радомир

Близо 200 червени бегонии ще бъдат засадени в Радомир. Инициативата е посветена на Международния ден за съпричастност със засегнатите от ХИВ/СПИН под мотото :  „Помним! Приемаме! Подкрепяме!” и е част от третия етап на Националната АНТИСПИН кампания. Цветната леха ще има формата на панделка и ще бъде изградена в двора на Младежкия културно-..

публикувано на 20.05.24 в 12:48

340 абитуриенти от община Дупница на втора задължителна матура

340 абитуриенти от община Дупница се явяват на втория задължителен зрелостен изпит днес. Най-много ученици са избрали английския език за втората матура. За него бяха подадени 101 от общо 188 заявления. 37 зрелостници са предпочели философията, 20 – биология, 11 – история и 6 – предприемачество. Само по три са заявленията за изпит по математика,..

публикувано на 20.05.24 в 11:25

5-годишно дете почина напът за болницата в Благоевград

  Дете на 5 години от село Стоб, община Кочериново, е починало в линейката, докато е транспортирано към Спешното приемно отделение на областната болница в Благоевград. От няколко дни детето не се е чувствало добре, но вчера състоянието му се влошава и родителите му отишли до спешния център в град Рила. По непотвърдена информация, след като е прегледано..

публикувано на 20.05.24 в 10:37