Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

27-мо издание на "Учител на годината"

Автор:

За 27-ма поредна година Синдикатът на българските учители провежда Националния конкурс "Учител на годината".

В заключителния етап на тазгодишното издание на конкурса са номинирани 70 учители и директори. От тях ще бъдат излъчени победителите в 10 направления - предучилищно възпитание и подготовка, начално, хуманитарно, природо-математическо образование, изкуства и спорт, професионално образование, директори и помощник-директори, възпитателна работа, млади учители и учители-наставници.

На тържеството ще бъдат отличени и носителите на специалната награда на председателя на Синдиката на българските учители.

Като гости ще присъстват президентът Румен Радев, министри, президентът на КНСБ Пламен Димитров, представители на Министерството на образованието, началници на Регионални управления по образованието, изявени научни работници и социални партньори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Среща с шампиони по борба в Разлог

На 2 юни, неделя, треньорите по борба на ЦСКА и “Славия”, заедно с техните възпитаници, ще демонстрират схватки на тепиха в Спортна зала „Септември” - гр. Разлог. Целта на събитието е да се популяризира този вид спорт в общината. Инициативата се организира от учителя по физическо възпитание и спорт Иван Маджарски и ще се проведе с любезното..

публикувано на 02.06.24 в 08:43

На 2 юни отбелязваме Деня на Ботев и загиналите за свободата на България

На 2 юни отбелязваме Деня на Ботев и загиналите за свободата на България. Тази година се навършват 148 години от гибелта на поета революционер. По традиция точно в 12.00 часа, под звука на сирените, в цялата страна ще сведем глави пред подвига на Ботев и неговата чета. От 11.00 ч. на връх „Околчица“ ще се състои всенародно поклонение пред..

публикувано на 02.06.24 в 08:16

Слънчево време

На 2 юни времето ще е предимно слънчево, но след обяд и вечерта ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските и източните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, възможни са и градушки. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°.

публикувано на 02.06.24 в 07:49

Безброй детски усмивки на 1 юни в Благоевград

Денят започна с Вълнуващо пътешествие, организирано от Сдружение „Традиция“ в Благоевград „По пътя на героите“,в което всички желаещи да се включат в забавната игра, имаха възможност да обиколят предварително очертан маршрут с 18 исторически паметника и да научат повече за българските революционери и загиналите за свободата на Родината, а на..

публикувано на 01.06.24 в 14:26

Парламентът заседава извънредно утре

Народното събрание ще заседава извънредно утре, 2 юни, от 15 ч.   В дневния ред е проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия и мерки за сключване на колективен трудов договор в отрасъл "Здравеопазване" и за прилагане на санкции за неплащане на предвидените в него трудови възнаграждения на медицинските..

публикувано на 01.06.24 в 13:30

Премиерът Главчев: Започва разчистването на терена за Национална детска болница

В Деня на детето – 1 юни, започна разчистването на терена, където ще бъде построена Националната детска болница. Това е първото реално действие след повече от две години, посочи министър-председателят Димитър Главчев, който дойде на място заедно с министъра на здравеопазването д-р Галя Кондева и министъра на регионалното развитие и..

публикувано на 01.06.24 в 12:42

Последен ден за регистрация на социологически агенции за проучвания в деня на вота

Днес е последен ден за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания "на изхода" на 9 юни - според хронограмата на Централната избирателна комисия.  Резултатите от проучванията се оповестяват не по-рано от 20 часа на изборния ден и не преди обявяване края на изборния ден от ЦИК.  Резултатите от допитвания до общественото мнение..

публикувано на 01.06.24 в 11:11