Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ретро парад в Благоевград

Колекционери от цяла България, от Сърбия, Македония и Гърция ще се включат днес в 21 –то  изложение на ретро автомобили в Благоевград. Локацията и тази година е площад „Георги Измирлиев“. След официалното откриване в 11.30 часа ще бъде направена демонстративна обиколка на града и ретро парадът ще се отправи към следващите дестинации – Симитли и Банско


По публикацията работи: Ваня Бахчиванова и Светлин Кърпачев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Нова книга на Лазар Ильов представиха в Дупница

Новата книга на Лазар Ильов “Шарени времена” бе представена в Дупница. В Художествената галерия се събраха колеги, приятели и почитатели на автора. Новата му творба представи зам.-кметът Валентина Караганова и прочете поздравителен адрес от кмета Първан Дангов. Книгата съдържа спомените на Лазар Ильов от родния му град. Чрез увлекателен, колоритен и..

публикувано на 05.06.24 в 09:43

"Панорама на училищата" в Благоевград

„Панорама на училищата” ще се проведе днес в Благоевград пред зала „22-ри септември“ от 16:00 до 19:30 часа. В нея ще вземат участие всички училища от Община Благоевград.  Целта на събитието е да предостави информация за приема на ученици на територията на общината  за учебната 2024/2025 година.  По време на Панорамата всяко училище ще има и..

публикувано на 05.06.24 в 07:31

Световният ден на околната среда в Благоевград

Дирекцията на „Национален парк Рила“ и Регионалният исторически музей-Благоевград ще отбележат днес Световния ден на околната среда. В 10.00 часа, в пространството между Музея и Младежки дом, Красимир Андонов, директор на Дирекция „Национален парк Рила“, и Кирил Алексиев – директор на Регионалния исторически музей, ще открият партньорската..

публикувано на 05.06.24 в 07:24

10-и международен детско-юношески театрален фестивал "Жреци на Арлекин" в Перник

Със спектакъла "Следобедни игри" на аржентинската писателка Рома Майо в Перник започва 10-ият международен детско-юношески театрален фестивал "Жреци на Арлекин". Постановката е дело на младежки театър "Мускетарите", който  е домакин на проявата. Тази година във фестивала участват над 500 младежи от 25 театрални състава. Те ще представят 26..

публикувано на 05.06.24 в 07:12

До 33 градуса в сряда

Днес времето ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, има условия и за градушки. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад.  Максималните температури ще са между 28° и 33°.

публикувано на 05.06.24 в 07:02

ВиК - авария в Благоевград

Поради авария на довеждащ водопровод, уведомяваме жителите на Благоевград, че  до полунощ водоподаването ще бъде нарушено в  следните райони-ж.к. "Орлова чука",ж.к Еленово, ж.к."  Ален мак" ,  ул. " Бадеми" и село Изгрев . Екипите на " ВиК" са на терен и работят по отстраняването на аварията.

публикувано на 04.06.24 в 20:09

Първи КТД за работещите в социалната сфера в община Благоевград

Кметът на Благоевград Методи Байкушев подписа днес първия Колективен трудов договор за работещите в сферата на социалните услуги в Общината. На среща в кметския кабинет подписа си под споразумението положи и представителят на Синдикалната организация на заетите в социалните услуги в Община Благоевград към КНСБ Ива Поповска. Според подписания..

публикувано на 04.06.24 в 16:36