Eмисия новини
от 12.00 часа

Дигитални номади

     Дигитални номади (Digital Nomads) е видеопоредица в социалните мрежи и в сайта на БНР, с автор Валентина Томова.
     Рубриката представя кратки документални видеа за хора, чиито професии им позволяват да правят бизнес от разстояние, като паралелно с това се отдават на своите хобита, пътуват за удоволствие и често сменят локациите си.
     Една от целите на поредицата е да потвърди или да отхвърли някои от митовете за дигиталното номадство, разказвайки реалните истории на хора, които са опитали или все още продължават да живеят пътувайки.
     Героите от рубриката споделят опит от първо лице и дават отговор на въпроса възможна ли е работата от виртуален офис, в кемпър или на плажа и съвети как ефективно да организираме времето си в различна от конвенционалната работна среда.

Публикации

Сърф и екстремни спортове само за момичета в “Дигитални номади 7”

Четири екстремни момичета са героите в новия епизод на „Дигитални номади“. Северина Митева, Деница Узунова, Милена Мачирска и Паолина Иванова са част от женската организация Wild berries, основана през 2012 г. от Станимира Карадочева...

публикувано на 01.08.19 в 19:12

Шри Ланка – храмът на Калоян Георгиев и неговото семейство

Калоян Георгиев е посетил над 140 държави, голяма част от тях със съпругата си Янина, в близо 40 са били заедно с 5-годишната им дъщеря, а в почти половината има някакъв бизнес. Въпреки това е категоричен, че не избира дестинациите според..

публикувано на 16.07.19 в 16:30

Очаквайте шестия епизод от видеопоредицата на БНР – „Дигитални номади“

Удоволствието от пътуването е пълно, когато е споделено. А когато го споделяш със семейството, е близо до извънмерно щастие, което е трудно да се опише, но е лесно доловимо от новата история в поредицата „Дигитални номади“ с Калоян Георгиев..

публикувано на 07.07.19 в 09:30

Как да превърнем работата в хоби и да пътуваме повече

Пътуването е най-лесният начин да получим вдъхновение за работата. А когато пътешествията, партитата и добрата храна са част от работния процес, работата се превръща в безкрайно удоволствие и обикновено това проличава като резултат в..

публикувано на 23.05.19 в 17:30

Очаквайте скоро „Дигитални номади“ 5 – епизод от документалната видеопоредица на БНР

Работата в печатно издание не винаги предполага възможност да организираш процеса  от разстояние, но когато това е гайд за градска култура и пишеш за храна, ресторанти и партита, пътуванията са неизменна част от него. Влади Герасимов..

публикувано на 30.04.19 в 18:38

Предприемачът Боян Бенев създава устойчив модел за развитие на малките региони в България

Боян Бенев напуска Англия, където живее със семейството си в продължение на 18-годишна възраст, и се връща в България преди десет години. Работата му дава възможност, базирайки се в София, да се свързва с хора от цял свят, но въпреки..

публикувано на 30.03.19 в 15:32

Очаквайте скоро новия епизод от поредицата „Дигитални номади“

В „Дигитални номади 4“ БНР ви разказва историята на Боян Бенев, който вярва, че хората могат да бъдат еднакво успешни в няколко различни области и самият той е добрият пример за това. Управлява глобални проекти в сферата на технологиите и..

публикувано на 20.03.19 в 10:04

Анна Пелова обикаля света и събира историите на успели предприемачи в книга

Анна Пелова пътува сама от 18-годишна възраст, когато отива да учи в Англия. Първата ѝ работа е още като тийнейджър – в сайт за запознанства. По-късно опитва да работи в офис, но се задържа само една година. След като напуска работа, започва да..

публикувано на 14.02.19 в 16:58

Очаквайте скоро новия епизод от поредицата на БНР „Дигитални номади“

Тя събира историите на успели предприемачи по света, за да ги опише в книга, търгува с криптовалути, мечтае да стигне до Чернобил и Северна Корея и е работила в офис в продължение само на една година. Кое е това момиче? Очаквайте..

публикувано на 06.02.19 в 17:46

Как да си направим кемпер сами и да обикаляме света с него

Яна Липованска и Краси Тодоров са новите герои в документалната поредица на БНР „Дигитални номади“. Двамата са семейство от девет години и пътуването винаги е било част от живота им. Той пише музика за реклами, част е от група Jeremy?, свири с..

публикувано на 17.12.18 в 17:09