Eмисия новини
от 21.00 часа

Избери живота

БНР стартира национална кампания под надслов „Избери живота“. Началото ще бъде дадено с дискусия на живо в ефира на програма „Хоризонт“ и във Фейсбук, в Деня на Европа, 9 май от 10:00 до 12:00 ч.

Целта е с помощта на институции, неправителствени организации и всички засегнати страни да се проведе обществена дискусия за вредата от употребата на наркотични вещества. Да се проследи пътят на дрогата и да бъдат показани опасностите, които крие употребата ѝ. БНР ще популяризира положителните примери на хора, които са се освободили от тази зависимост.

Партньори в кампанията на БНР срещу зависимостта от дрогата сред рисковите групи младежи са Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и науката, Министерството на вътрешните работи, Държавната агенция за закрила на детето, Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, неправителствени организации.

Публикации

След 18 години дупка Тони си иска живота обратно

Животът на Тони започва с любопитство и пушене на трева, минава през абстинентни кризи, продажба на наркотици, следва убиващо чувство на самота, стигане на дъното. За да си поеме накрая дъх. От няколко години Тони е чист, учи в университет, има..

публикувано на 22.05.19 в 13:54
Ива Дойчинова и Алекс Алексиев в студиото на програма „Христо Ботев“

Има други начини да се срещаме и общуваме

В рамките на кампанията „Избери живота“ на БНР в студиото на програма „Христо Ботев“ гостува актьорът Алекс Алексиев в качеството си на продуцент на филма „Доза щастие“. Филмът е направен по автобиографичния роман на журналистката Весела Тотева „Падение и..

публикувано на 17.05.19 в 13:05

Изборът да бъдеш себе си и има ли изход от зависимостта

Историята на Светла Иванова е предизвикателството да бъдеш себе си, да се откриеш в риска от зависимостта и да излезеш от нея. Според нея, когато хората видят и усетят, че институциите подхождат с грижа към зависимите, това ще доведе и до промяна на..

публикувано на 15.05.19 в 13:13

Историята на Иван, който се бори със зависимостта от хероин

Иван се бори със зависимостта от хероин в болницата в „Суходол“ в София. Върнал се е там за пореден път и се надява, че сега ще премине през етапите за последно. Казва, че вече е разбрал грешките си и няма друг избор. „Всичко започна през 2005-а..

публикувано на 13.05.19 в 15:30

В угасващия пламък има живот

Жанета Фийлд е българка, която живее в Англия. Тя е богослов по образование, поет, художник и музикант по душа. Съвсем скоро излезе книгата ѝ „В угасващия пламък има живот“, която се основава на личния ѝ опит и преживявания, свързани с наркозависимите...

публикувано на 10.05.19 в 14:50

Орлин Милчев-Атила в кампанията „Избери живота“

Кампанията против дрогата „ Избери живота “ на БНР иска да достигне младите хора и затова търси онези личности, които младите слушат и следват. В „Нашия ден“ гостува рапърът Атила, когото можем да определим като едно от най-ярките присъствия на..

публикувано на 10.05.19 в 10:52
Световната шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева на откриването на националната кампания на БНР „Избери живота“ срещу наркотиците.

Мария Гроздева и Орлин Павлов - лица на кампанията на БНР „Избери живота“

Световната шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева и актьорът Орлин Павлов станаха лица на националната кампания на БНР „Избери живота“ срещу употребата и разпространението на наркотици. Кампанията ще продължи 8 месеца като партньори на..

публикувано на 09.05.19 в 16:03
Ива Дойчинова и Александър Велев

Ал. Велев: В обществото ни не се говори достатъчно за проблема с дрогата

Българското национално радио започна национална кампания под наслов "Избери живота" . Тя ще продължи осем месеца с фокус върху вредата от употребата на наркотици. В обществото ни не се говори достатъчно за този проблем, заяви генералният директор на..

обновено на 09.05.19 в 12:20

БНР стартира националната кампания "Избери живота“

Българското национално радио стартира национална кампания под надслов „Избери живота“. Фокус на кампанията е вредата от употребата на наркотични вещества. Кампанията започва с дискусия в ефира на програма „Хоризонт“ днес в Деня на Европа от 10.00 до..

публикувано на 09.05.19 в 07:16

БНР започва кампания срещу разпространението и употребата на дрога

Българското национално радио стартира национална кампания под надслов „Избери живота“. Началото ще бъде дадено с дискусия в ефира на програма „Хоризонт“ в Деня на Европа, 9 май от 10.00 до 12.00 часа. Целта е с помощта на институции,..

обновено на 08.05.19 в 10:48