Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17 общински съветници в Русе искат освобождаването на председателя на Общинския съвет

\n Наташа Димитрова – кор. на БНР в Русе
\n
В Русе 17 общински съветници са подписали искане за освобождаване на председателя на Общинския съвет Искрен Веселинов. Те го обвиняват в незаконосъобразни действия и некопетентност при изпълнение на задълженията.

В депозираното писмо се посочва, че не се спазват разпоредбите на Правилника за организацията и дейността на съвета и неговите комисии. Искрен Веселинов е член на националното ръководство на ВМРО и е втори мандат председател на Общинския съвет в Русе. Той смята обаче, че не неговите нарушения са истинската причина за оставката, а корупционните схеми в Общинския съвет.

Искрен Веселинов: Истинската причина е известна, с доста голяма давност. През пролетта се противопоставих на корупционна схема, която правителството на ГЕРБ реализираха, за съжаление, в община Русе, обезпечавайки един виден свой активист с имат, от който общината можеше да вземе един милион евро.

От този конфликт беше ясно насетне, че ще има реванш и ще се мъчат да установят едно корупционно място в Общинския съвет. Това е очакваният ход.

Оставката на председателя на Общинския съвет ще се гласува на следващата сесия, която е насрочена за 12 ноември.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна