Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза за времето

В южна периферия на антициклон времето ще се задържи без съществена промяна. Ще бъде предимно облачно, почти без валежи, макар че на отделни места от време на време е възможно да прехвърча слаб сняг. Снежна покривка няма да се образува. Възможни са и временни разкъсвания на облачността главно над Северна България. Вятърът в по-голямата част от страната ще бъде слаб от изток, в източните райони умерен от север. Минималните температури сутринта ще са от -5° до 0°, по морския бряг до 2-3°, в София -2°, а максималните утре между -1° и 4°, в София около 2°.

Валежи от дъжд ще има на Британските острови, в северозападната половина от Пиренейския полуостров. Дъжд ще завали и във Франция. В средноевропейските страни ще бъде почти без валежи, с разкъсана облачност. Студено, със слаби превалявания от сняг ще бъде времето на Скандинавския полуостров. Прибалтика и по-голямата част от Европейска Русия  ще са обхванати от обширна антициклонална област. Ще преобладава облачно и мъгливо време, но без съществен валеж. Сняг ще вали в Украйна и южните райони на Европейска Русия. В северната половина от Балканския полуостров ще е предимно облачно, но почти без валежи. В Гърция ще вали дъжд.

В неделя и понеделник ще бъде облачно и на места ще превали слаб сняг. Ще духа  умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 1 и минус 6°, а максималните - между минус 1 и 4 градуса.
 

По публикацията работиха: Орлин Лазаров, Марияна Попова - НИМХ-БАН
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна