Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията "Анти-Станишев" внася доклада си в парламентарната зала за обсъждане

Докладът на временната парламентарна комисия "Анти-Станишев" ще влезе днес или най-късно утре в пленарната зала, за да бъде представен и обсъден от депутатите.
Комисията, създадена по искане на ГЕРБ още през септември, трябваше да проследи разходите, сделките и назначенията от последната година от мандата на правителството на Сергей Станишев. Разговорът за изводите в този доклад е със заместник-председателя на комисията Пламен Нунев.
Докладът на комисията, която е прегледала огромен по количество материал по думите на Нунев, се състои от три части. Първата е "Бюджетни разходи", втората засяга по-значимите сделки и третата част е свързана с назначенията.

Другият събеседник на Таня Милушева по същата тема е членът на комисията Румен Овчаров, според когото обемистите текстове всъщност са сбор от анализи на Института по пазарна икономика и сбор от отчети от проверки на Сметната палата. Според Овчаров този доклад има пряка връзка с обсъждането на антикризисните мерки на правителството. И двете интервюта можете да чуете в двата звукови файла.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени