Любомир Розенщайн за невролингвистичното програмиране - как да управляваме себе си и своя живот

 

Какво представлява „Невро лингвистично програмиране”-  "методология, сборник от техники,  които ни помагат да бъдем себе си... "

"Как де се чувстваме  добре, когато около нас е тъмно..."

"Хората отделят много повече време да изучат своя мобилен телефон, от колкото да изучават себе си..."

 

© Снимка: facebook

Откъс от книгата на Любомир Розенщайн “Розовите очила на душата”:

„Не е важно какво точно казваш, а какво чуват или още по-точно - какво преживяват хората, които слушат твоите думи или твоето мълчание… Благодарен съм на радиото и на това време, което ми даде мое собствено поле за експериментиране. Аз знаех какъв исках да е отговорът на излъчваната от мен комуникация. Исках да върна, поне за миг рано сутрин, хората към усещането, че все пак животът, колкото и объркан да е той сега, е хубав, че утрото носи надежда, че новият ден си струва. Че от нас зависи, колкото и малко да е това, с какво настроение ще го почнем. Че имаме избор във всяка ситуация и че не сме безнадеждно сами и изоставени в космическото пространство на трудностите и отчаянието, че имаме опората на слънцето, земята и хората до нас. Постепенно се научих да постигам тази цел в малките си обръщения към слушателя рано-рано сутрин. Те нямаха кой знае какъв информационен смисъл, от опит разбрах, че дори не е важно да са особено смислени като текст. Думите бяха само повод. Речта беше само начин да се използват модели, които променят състояния. Сам, още преди да бях прочел за този генерален и най-важен похват в Невролингвистичното програмиране, бях налучкал верния път: за да постигнеш определено състояние в този, с когото общуваш, първо ти трябва да влезеш в него - в състояние на транс - и когато си настроил своето несъзнавано на тази вълна, тя заразява другите участници в общуването. Настроението и емоциите се предават през кожата, а както аз щях за себе си да установя - и с помощта на радиоефира.”

/Б.А./

Още от категорията
Боян Ангелов

Съюзът на Българските писатели представя на 105-годишнината си 2 тома с творби на 700 автори

На 20-и ноември от 18.30 часа в  Зала 6 на НДК ще се състой юбилейно тържество под егидата на президента Румен Радев по повод отбелязването на 105-годишнината на Съюза на Българските писатели. За предаването “12+3“ по „Хоризонт“ председателят на СБП Боян Ангелов сподели, че на тържеството ще бъдат представени два тома – един с поезия и един -..

публикувано на 19.11.18 в 20:41

Дегустации на италиански сирена, паста и вино в седмицата на италианската кухня

От днес до 6-ти декември в Софийската опера и балет може да видите рисунки и модели на костюми от опери на Росини. Изложбата е част от седмицата на италианската кухня, която ще продължи до 25 ноември. Посланикът на Италия в България Н. Пр. Стефано Балди обясни:  "Росини е много изтъкнат композитор, но той също така е бил много голям..

публикувано на 19.11.18 в 20:24

Непримиримият публицист Румен Леонидов между иронията на времето и Бога

Гостува ни човек, когото бих нарекъл на първо място поет, а след това: публицист, преводач, издател. Обаче той самият смята, че поет може да се нарече Христо Фотев, Константин Павлов, Иван Радоев, Дебелянов. И би било самонадеяно друг да се нарече поет. Предпочита да го представим като публицист, без да заобикаля „клишето“ и отговорността да е..

публикувано на 19.11.18 в 19:07
Мечът на хан Кубрат

Показват меча и пръстена на Хан Кубрат

Мечът и пръстенът на Хан Кубрат ще бъдат показани през 2019-а година по предложение на премиера Бойко Борисов. Това е потвърдил министърът на културата Боил Банов след среща с директора на Ермитажа Михаил Пиотровски, съобщиха от Министерството на културата. Уникалните предмети са част от Перешчепинското съкровище. Съвместно с най-големия..

публикувано на 19.11.18 в 16:20

Изложба, обединяваща 27 артисти

Изложбата „ВНИМАНИЕ!“ е провокативна и цели да привлече погледа на публиката към 27 познати, малко познати или съвсем непознати артисти, родени и отрасли в габровския регион. Всички те са избрали не лекия път към реализация и утвърждаване във виртуалните и реални пространства на визуалните изкуства. Голяма част от артистите са напуснали родния край и..

публикувано на 19.11.18 в 16:03
Меелис Фриедентал

Меелис Фриедентал: Литературата е продължение на съня

Средният естонец има у дома си повече книги от средния европеец. Това каза в интервю за „Хоризонт“ естонският автор Меелис Фриедентал, чиято книга „Пчели“ е част от поредицата „Новите лица на литературна Европа“ на издателство „Наука и изкуство“. Въпреки, че става дума за малък език, литературната сцена в Естония е оживена, съвременната естонска..

публикувано на 19.11.18 в 15:57
Фотоизложбата е разположена пред Първо студио на БНР.

Фотоизложба в памет на загинали родни алпинисти е подредена в БНР

Фотоизложба в памет на загинали български алпинисти е подредена във фоайето пред Първо студио на Българското национално радио. Идеята е на Любомир Попйорданов, организатор на концерта “Памет за загиналите български алпинисти”, който ще се проведе на 26 ноември в Радиото: “Това е една изложба с 32 архивни кадъра, всъщност повече от 32, защото в..

публикувано на 19.11.18 в 15:30