Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спирането на ЛУКОЙЛ не предрича криза на горивата, смятат превозвачи

Транспортните фирми засега смятат, че няма да има драстично поскъпване на горивата след спирането на "ЛУКОЙЛ - Нефтохим".
Снимка: БГНЕС

Засега спирането на ЛУКОЙЛ - Нефтохим не води до напрежение сред транспортните фирми, заяви за Хоризонт Спас Атанасов от Браншовата камара на превозвачите и водачите.

Нашите прогнози са на база на фактите. Това, което се говори, че има алтернативен внос на горива, че горивата не зависят само от Нефтохим, ни дава някакво успокоение, че ще има достатъчно горива и няма да се стигне до драстично поскъпване на цените, а може би и никакво поскъпване да няма, коментира Атанасов.

Той припомни, че превозвачите са преживели няколко кризи за горива през последните години. Драстичното поскъпване на дизела миналото лято се е отразило много тежко на работещите с това гориво, най-вече от таксиметровия бранш. По време на газовата криза с Русия пък снабдяването с пропан-бутан направо спряло и горивото поскъпнало много. Спирането на ЛУКОЙЛ, засега не дава основания да се предрича криза на горивата, смята Спас Атанасов. 

Още за становището на превозвачите по цените на горивата след спирането на ЛУКОЙЛ-Нефтохим можете да чуете в звуковия файл с интервюто на Даниела Якова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна