12+3

Some Details

Публикации

Започнаха записванията за Академията за актьори

Димитър Маринов, който беше част от екипа на филма „Зелената книга” и развя малко българско знаме на сцената на "Оскар"-ите в началото на годината, идва в България. Той ще открие Академия за актьори в НДК, а записванията вече са в ход...

публикувано на 14.11.19 в 15:22

Елисавета Белобрадова: Когато отидеш в Бесарабия, разбираш какво е родолюбие

Сдружение „Българска история“ ще представи първата книга на Елисавета Белобрадова „Среща с Бесарабия“. В анонса се казва, че тя ще преобърне представите ни за сънародниците отвъд Дунава. „Знаем много малко за българите в Бесарабия“, каза в..

публикувано на 14.11.19 в 15:03

Стефан Тамбуев: Българинът е милосърден, но трябва да му се разясни темата за донорството

Националната информационна кампания в подкрепа на донорството и трансплантацията "Да! За живот!" на Министерство на здравеопазването трябва да наблегне на разпространяването на донорските карти, за да разберат хората, че част от тях може да..

публикувано на 14.11.19 в 14:48

ЦИД: Около 10% от българската икономика се контролира от руски капитал

Около 10% от българската икономика се контролира от руски капитал. Това твърдят от Центъра за изследване на демокрацията и посочват още политическия и културен натиск, и дори църковното влияние. Темата беше център на дискусия между политици..

обновено на 14.11.19 в 14:27

Елена Йончева: "Ало, Банов" е пример как се бори корупцията в България

„Случаят “Ало, Банов“ е пример как се бори корупцията в България“. Това заяви пред БНР евродепутатът Елена Йончева в коментар за това как Министерството на културата пропусна да обжалва в срок пред Върховния касационен съд решението по делото за..

публикувано на 14.11.19 в 14:09

Марин Петров: Проблемът с вредните емисии не се бори с данъци

„Налагането на рестриктивни мерки като данъци към авиокомпаниите, особено към българските, ще доведе до намаляване на трафика, намаляване на бизнеса на авиокомпаниите и няма да реши по никакъв начин въпроса с вредните емисии“. Това заяви пред БНР..

публикувано на 14.11.19 в 13:42
Подуправителят на БНБ Калин Христов

Калин Христов, БНБ: Не се очакват отрицателни лихви по депозитите на граждани

Лихвите по депозитите за граждани в България няма да станат отрицателни, прогнозира подуправителят на БНБ Калин Христов на ежегодната конференция „Банките и бизнесът“, организирана от „Икономедиа“. Според Христов растежът на икономиката и..

обновено на 14.11.19 в 13:41

Стоил Стоилов: Нужни са ни по-смели съдии, които да спрат "партийните фокуси"

„Имаме нужда от едни по-смели съдии, които да окажат такъв натиск върху изборния процес, че да принудят партиите да престанат с „фокусите“. Същото е и с купуването на гласове“. Това заяви пред БНР изборният експерт Стоил Стоилов. Според него..

публикувано на 14.11.19 в 13:08

„Аз съм българка“ - 40 портрета от историята

„Аз съм българка“ – това име носи новата книга на Петя Александрова, събрала на страниците си истории за 40 българки, променили историята, обогатили литературата и изкуството и оставили трайна следа в паметта на обществото. Сред тях са Венета Ботева,..

публикувано на 13.11.19 в 16:54
Красимир Вълчев

Вълчев пред студенти: В следващите десетилетия не просто ще сменяте работни места, ще сменяте професии

Дискусия със студенти на тема "Висшето образование в България - предизвикателства и решения" с участието на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев се проведе в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Това е..

публикувано на 13.11.19 в 16:00