12+3

Some Details
Публикации

Година след бунта на бежанците от центъра в Харманли там все още няма корпус от затворен тип

Година след бунта на бежанците в Харманли делото все още не е внесено в съда. Безредиците  избухна малко след като бежанският център беше поставен под ключ заради съмнения за заразни болести. Днес в лагера все още няма обособен корпус от затворен тип...

публикувано на 20.11.17 в 15:21
Проф. Тодор Танев

Тодор Танев: Административната корупция е стотици пъти по-ниска от политическата корупция

Катедрата по Публична администрация в Софийския университет отбелязва своята 20-годишнина. По този повод в сряда ще бъде представен сборникът „Приноси към теорията и практиката на публичната администрация…“, който ще бъде представен в сряда. За..

публикувано на 20.11.17 в 14:45

Адвокат: Реално няма преки доказателства, че Хасан Ел Хадж Хасан е извършител на атентата в Сарафово

Няма преки доказателства срещу извършителите на атентата на бургаското летище преди 5 години, при който загинаха петима израелски туристи и българският шофьор Мустафа Кьосов. Това твърди служебният адвокат на обвиняемия Хасан Ел Хадж Хасан  Радослав..

публикувано на 20.11.17 в 14:13

Ал. Стратиев: Система с технически средства за контрол би намалила инцидентите по пътищата

За четири години броят на загиналите на пътя в Ловешка област се е удвоил – от 16 на 34 души, годишно. През този период никоя компетентна институция там не е предприела сериозни мерки. Това каза в предаването „12+3“ по „Хоризонт“ бившият началник на..

публикувано на 20.11.17 в 13:40
Атанас Славов

Атанас Славов: Предложените промени в Конституцията биха били противоконституционни

Акцентът на предложените конституционни промени не е юридически, а преди всичко политически. Целта им е тотално да бъдат отстранени от участие в бъдещи формати на управление онези политически елити, които започнаха реформите в страната, които поеха..

публикувано на 20.11.17 в 13:22

БНР – медиен партньор на Софийския международен литературен фестивал

Съвременната европейска литература е в центъра на предстоящия Софийски международен литературен фестивал. Програмата, участниците и съпътстващите събития бяха представени днес. Българското национално радио е медиен партньор на фестивала. Какво да..

публикувано на 16.11.17 в 15:04

Изложба събира автори от страните от Вишеградската група

Посолствата на държавите от Вишеградската група днес откриват изложба ва Националната художествена галерия. Изложбата е съвместен проект на Националната галерия и Унгария по случай председателството на групата, но и се вписва в традиционното ни..

публикувано на 16.11.17 в 14:44

В Плевен започва обучение на парамедици от ромски произход

В Плевен започва обучение на парамедици от ромски произход за системата на спешната помощ. Инициативата е на сдружение "Разнообразни и равни". Бъдещите парамедици ще трупат знания в лицензиран център за професионално обучение, след което..

публикувано на 16.11.17 в 14:30

Кметът на Симитли: В рудник "Ораново" се извършват незаконни дейности

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов обяви, че в рудник „Ораново“, който се намира в землището на едноименния квартал в града, се извършват незаконни дейности и това поставя в риск живота и здравето на хората от квартала, а и на работещите в..

публикувано на 16.11.17 в 14:15

Дълга съдебна сага срещу бившите директори на "Мини Марица-изток"

Само на първа инстанция е приключило досега делото в Стара Загора срещу бившите ръководители на "Мини Марица-изток“ ЕАД. Едва преди дни съдията написа мотивите към присъдата срещу бившия изпълнителен директор на "Мини Марица-изток“ инженер Иван Марков..

публикувано на 16.11.17 в 13:45