12+3

Some Details
Публикации

Цената на зърното е с 6% по-висока в сравнение със същия период на миналата година

Производство от пет милиона и 300 хиляди тона пшеница за новия сезон прогнозира за България Световният съвет по зърното. Цените падат както на световните пазари, така и у нас. След пазара на металите, инвестиционни фондове се очаква да нахлуят и при..

публикувано на 27.04.17 в 16:59

Иво Хаджимишев: Фотографията навлиза в големите градове още по времето на Османската империя

Изложбата "Основоположници на българската фотография. Карастояновите", която се открива тази вечер в галерия "Двореца", разкрива детайли около дейността и каузата на една от възрожденските фамилии, превърнали се в първите майстори на това изкуство..

публикувано на 27.04.17 в 15:46

Денков: МОН ще спести 900 хил. лв. от оценката на научните проекти по ОП "Наука"

Министерството на образованието ще спести 900 хиляди лева от оценката на научните проекти по Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Тя ще се направи от индивидуални оценители и ще струва два пъти по-малко, отколкото ако беше..

публикувано на 27.04.17 в 15:31

ВСС няма да проверява случая "ЦУМ гейт"

Висшият съдебен съвет няма да проверява обстоятелствата около среща на главния прокурор с бизнесмените Сашо Дончев и Георги Гергов . Срещу специална проверка гласуваха самият Сотир Цацаров и още 16 от съдебните кадровици. В първия си публичен..

обновено на 27.04.17 в 15:18
Проф. Стати Статев

Проф. Стати Статев: Броят на студентите да се намалява своевременно

Намаляването на броя на студентите държавна поръчка в университетите е ясно и стъпаловидно. Това сочат демографските процеси и миграционните процеси във висшето образование, но то трябва да става своевременно. Това заяви в предаването "12+3"..

публикувано на 27.04.17 в 14:33
Духомир Минев

Духомир Минев: Преходът няма да приключи сам, трябва да бъде прекратен

Делът на хората с материални затруднения обхваща около 30 на сто от хората у нас с малки колебания от поне три години и няма съществено намаляване, въпреки че в доста страни-членки този брой на хората започна да намалява и има позитивна динамика. Това..

публикувано на 27.04.17 в 14:07
Илко Семерджиев

Илко Семерджиев: Имах свободата да работя без намеса

Възрастните хора ще си доплащат плаковите протези на зъботехниците, а Здравната каса ще поема 100% само работата на зъболекарите. Това заяви служебният министър на здравеопазването Илко Семерджиев при отчета за свършената работа: Законът за..

публикувано на 27.04.17 в 13:58
Татяна Дончева

Татяна Дончева: Прокуратурата се меси неуместно в големи икономически игри

Не виждам защо бъдещото управление ще трябва да зависи от "ЦУМ гейт". Самият "ЦУМ гейт" с действащите лица не виждам по какъв начин застрашава правителството. Този коментар направи в предаването "12+3" лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева :..

публикувано на 27.04.17 в 13:11
Партия ГЕРБ получи от президента Румен Радев проучвателен мандат за съставяне на правителство

Страхил Делийски: Управляващите предлагат на обществото оферта "Повече от същото"

Мнозинството от гражданите нямат потребност толкова от стабилен кабинет, колкото от кабинет, който ще свърши нещо. В средносрочен план това ще даде спокойствие на кабинета, но в дългосрочен план тези очаквания ще произвеждат допълнителна потребност от..

публикувано на 27.04.17 в 12:43

Жителите на община Сухиндол настояват държавата да вземе спешни мерки за ремонта на общински път, затворен от свлачище

Жители на 4 села от община Сухиндол излязоха на протест с искане за ремонт на четвъртокласния път, който свързва селата със Севлиево и София.   Протестиращите, които събраха 1200 подписа, предупредиха, че ако институциите не се задействат, ще..

обновено на 26.04.17 в 17:01