12+3

Some Details

Публикации

Проучване и филми показват в пълнота рибарските общности по Дунава

Първото по рода си теренно аудио-визуално проучване и документиране на материалното и нематериално културно наследство на рибарските общности от българската и румънската страна на поречието на Дунав приключи и скоро всички, които са любопитни за това как..

публикувано на 21.02.19 в 15:57

Тигърчето Спас "празнува" 50-годишен юбилей със студентско представление

"Тигърчето Спас" ще отбележи 50-годишен юбилей на сцената на Младежкия театър - там студенти по "Актьорство за куклен театър" в НАТФИЗ ще изиграят премиерно популярното представление тази събота (23 февруари). През 1969-та година тигърчето..

публикувано на 21.02.19 в 15:38
Афишът на

Ованес Торосян: "Предградието" е начин на мислене - да си на крачка от успеха

В новият прочит на „Предградие“, под режисурата на Ованес Торосян, театралността е сведена до минимум, а зрителите остават изненадани. Това наблюдение сподели самият Торосян в интервю за „Хоризонт“. Постановката на Казанлъшкия театър ще бъде..

публикувано на 21.02.19 в 15:19
Товарен влак с цистерни с пропан-бутан на „Булмаркет“ дерайлира в района на Централна гара-Пловдив заради неизправна стрелка.

Експерт: България е сред най-опасните страни за жп превоз

България е сред страните с най-ниска безопасност на железопътен превоз в ЕС, а отстрани изглежда, че властите продължават да правят компромиси с изискванията. Това заяви в предаването „12+3“ независимият експерт към Европейската железопътна агенция..

публикувано на 21.02.19 в 14:27
Петър Славов

Петър Славов: Законът срещу изпирането на пари обезсмисля адвокатската защита

По време на заседанието на Висшия адвокатски съвет в събота ще има протести на адвокати, недоволни от начина, по който съветът ги представлява. Това заяви в предаването „12+3“ юристът и бивш депутат Петър Славов. Един от конкретните поводи за..

публикувано на 21.02.19 в 13:57

Социологът Борис Гюров: Изборните казуси показват късогледството на структурните партии

Казусът с Централната избирателна комисия и преференциалния вот показва политическото късогледство на партиите, които следва да се надяват, че всичко това няма да постави под въпрос легитимността на предстоящите евроизбори. Това заяви в предаването..

публикувано на 21.02.19 в 13:07

Безплатни имунизации в София за хората, имали близък контакт със заразени с морбили

40 са контактните лица за морбили в квартал "Христо Ботев" в София, съобщи д-р Ирина Гайтаневска от Столичната регионалната здравна инспекция. Мобилен екип пред читалището в квартала започна безплатни имунизации на хората, които са имали близък контакт..

обновено на 20.02.19 в 16:09

Проблеми с реставрацията на родната къща на Адриана Будевска

От 40 години родната къща на актрисата Адриана Будевска в Добрич не е ремонтирана, макар че е обявена за паметник на културата. Дълги години идеята на местната власт е била къщата да бъде извадена от списъка на паметниците на културата и съборена. Едва..

публикувано на 20.02.19 в 15:51

Спада интересът на абитуриентите ни към британските университети

С 9 на сто е спаднал броят на българските абитуриенти, които кандидатстват за обучение в британски висши учебни заведения през тази година в сравнение с миналата. Същевременно се увеличава интересът на българските младежи към университети в САЩ и в..

публикувано на 20.02.19 в 15:32

Ива Дойчинова за Куба: Не видях енергията, която да иска да промени нещата отвътре

Как изглежда Куба 60 години след революцията? В студиото на "12+3" журналистката Ива Дойчинова сподели личните си впечатления от острова, който посети наскоро.  Нейното обобщение е "контрасти в хармония" - весели и тъжни неща, които..

публикувано на 20.02.19 в 14:30