12+3

Some Details

Публикации

Канадски военен загина в учение на НАТО край Пловдив

Канадски парашутист загина по време на  учение на НАТО  в бившето летище край пловдивското село Чешнегирово. Друг канадец и двама американци бяха  ранени по време на нощен въздушен десант. Канадската военна полиция е започнала разследване..

обновено на 18.06.19 в 18:44
Светла Иванова и дъщеря й Стела в студиото на предаването

7-годишно дете представя първата си книга

Стела Тасева е на 7 и е най-младата българска авторка. Заглавието на първата й книга – написана и илюстрирана от нея, е „Животът на едно необикновено прасенце“. Тя ще бъде представена тази вечер в София. Пред БНР Стела сподели, че се е..

публикувано на 18.06.19 в 15:07

Проблемът с бездомните кучета набира скорост в Смолянско

На 21-ви юни Община Смолян прави обществено обсъждане във връзка с Националната програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на България и изготвен проект на Общината. Девет месеца вече функционира Общинският..

публикувано на 18.06.19 в 14:46
Днес се провежда международен икономически форум на Българска банка за развитие под наслов

Министър Караниколов приема идеята за диференцирана ставка на ДДС, но след обстоен анализ

Министърът на икономиката Емил Караниколов приема идеята за диференцирана ставка на ДДС за някои стоки и услуги, но само след обстоен експертен анализ. Такъв анализ вече тече, извън политическото говорене, обяви Караниколов пред журналисти..

обновено на 18.06.19 в 14:41

ДПС иска да отпаднат ограниченията за финансиране на партиите от физически лица

Парламентарната група на ДПС остава на позиция да отпаднат ограниченията за финансиране на политическите партии от физически лица. Това стана ясно след приключилата среща между ДПС и БСП преди второто четене на промените в Закона за..

обновено на 18.06.19 в 14:38

"Фейсбук" представи абмициозен план за своята криптовалута "Либра"

Във вторник "Фейсбук" представи плановете си за създаване на собствена криптовалута, наречена "Либра" (Libra), като целта е мегакомпанията да разшири дейността си отвъд социалните мрежи към т.нар. "блокчейн технологии" и да създаде евтина..

публикувано на 18.06.19 в 14:09

Инж. Христомир Иванов: 80% от старите жилищни сгради са без гръмоотводна инсталация

80% от старите жилищни сгради са без гръмоотводна инсталация, заяви пред БНР инж. Христомир Иванов – експерт по защита от мълнии в Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. „Съобразно наредбата за мълниезащита, отговорността за..

публикувано на 18.06.19 в 14:08

Как се развиват разследванията от "кметската поредица"?

В последните месеци се наблюдава изключително голяма активност на специализираната прокуратура срещу кметовете. Последният случай е от вчера – с кмета на Костенец Радостин Радев, който беше задържан. Началото на „кметската поредица“ е от април..

публикувано на 18.06.19 в 13:48

Изложбата "Тодор Славчев фотоархив" - едно пътуване във времето

Фотографската изложба "Тодор Славчев фотоархив" е своеобразно пътуване назад във времето към 40-те и 50-те години на миналия век през погледа на един от именитите български фоторепортери. Тя е част от "Месец на фотографията" и може да бъде..

публикувано на 18.06.19 в 13:31

Хараламби Анчев: Предложението на Данаил Кирилов за тримата големи е неадекватно

Предложението на Данаил Кирилов за тримата големи е неадекватно, заяви пред БНР Хараламби Анчев, министър на правосъдието в служебния кабинет на Стефан Софиянски. В края на миналата седмица правосъдният министър Данаил Кирилов обяви..

публикувано на 18.06.19 в 13:24