Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лотар Матеус: Ще разчитам на Манолев, Делев е слаб

Снимка: Архив

 Националият отбор по футбол замина тази сутрин за Базел, за квалификационната среща за европейско първенство срещу Швейцария. Срещата е на 6 септември от 20.30 часа на стадион "Санкт Якоб".

На летище София, селекционерът Лотар Матеус  коментира напускането на Станислав Манолев от националния тим. Както е известно, вчера бранителят си тръгна от лагера на тима, след като остана извън групата за двубоя с Англия. Играчът на ПСВ Айндховен заяви, че докато Матеус е начело на отбора, няма да играе.

“По-ядосан съм на Манолев, отколкото той на мен. Аз съм човекът, който определя групата за даден мач. Вратата на националния отбор не е затворена за него. Надявам се да преосмисли нещата на спокойствие, когато има време за това", коментира Матеус.

 “Говорих вчера дълго със Спас Делев и той се съгласи с мен, че в момента не е на необходимото ниво за националния отбор. Делев се съгласи да изчисти главата си от всякакви странични неща. Явно наистина има някакъв евентуален негов трансфер. Дали бих го посъветвал да отиде да играе в Турция? Ако играчът поиска мнението ми, ще му го кажа, но няма да го споделям тук пред журналистите", коментира още Матеус.

“Не мисля за следващия квалификационен цикъл, защото сега ни предстоят още два мача от този. Не сме се предали и отиваме да играем добре. Напрежение в отбора? Не мисля, че има такова. Футболистите на България трябва да изпитват гордост и щастие, когато носят екипа на националния отбор", завърши Матеус.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна