Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ехо от Катуница

Снимка: Архив

Напрежението като ехо от Катуница - в серия от репортажи и интервюта предаването "Преди всички" продължи по горещата тема.

Да съдим хората по делата, а не по цвета, призоваха участници в мирния митинг в Асеновград. Те заявиха, че не се влияят от расистки внушения и си дават сметка, че има незаконно забогатели хора от всички етнически групи. На мирния митинг бяха изразени призиви за търсене на отговорност от институциите - МВР, съд и прокуратура.

Ромските страхове не отминаха и Сливен. Огромна тълпа от ромския квартал "Надежда" нахлу вчера в двора на сливенско училище заради слухове, че българи бият и отвличат ромски деца. Плъзнал е слух, че рокери са отвлекли ромски деца. От МВР обаче твърдят, че няма сигнал за подобно нещо. В две сливенски училища е имало паника - в 6-то училище, където учат 1400 ромски деца и в 8-мо училище, в което 50 процента от учениците са роми. Бисерка Василева, началник на Регионалния инспекторат по образованието в Сливен, призова за спокойствие. Сливенската община, полицията в града и просветни дейци замислят кръгла маса по случая с участието на медиите.

Чуйте последователно репортаж от мирния протест в Асеновград, репортаж от Сливен и интервю с Бисерка Василева в трите звукови файла.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна