Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Розен Зарков: Около 10 хиляди души ще се включат в стачката на БДЖ

Снимка: БГНЕС
Ще стачкуваме ефективно. Около 10 хиляди души предполагам, че ще бъдат на стачката на БДЖ. Това каза председателят на федерацията на транспортните работници при КТ "Подкрепа" Розен Зарков.

22 години няма такова чудо, каквото става днес – заплахи, стачката незаконна. Всички знаем кой орган се произнася дали е законна една стачката или не. Не приемам такива неща- предварителни списъци кой ще стачкува и кой не. Тези момченца просто показват колко са слаби и колко ги е страх от всичко това, което става. Абсолютно не приемам такива заплахи и обявявам на всички, че стачката е законна, каза още той.

БДЖ трябва да се реформира. Бяхме приели план за поетапно и по естествен път да отпаднат по 1000 души първите две години след това по 400 души. Нямаше да има такова напрежение. Тези хора, които ще бъдат съкратени в малките общини какво ще работят. Нека кажат представителите от министерството за тези две години какви реформи направиха, защото за тези две години окапаха всички влакове, започнаха да се палят и да аварират. Започнаха да плюят другите. Съгласен съм, че другите направиха много лоши неща, но за тези две години какво са направили, за да се подобри положението, запита Зарков.

Ще стачкуваме докато не се изпълнят нещата по споразумението. Ние сме готови за диалог за разлика то другата страна, обясни още Розен Зарков.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени