Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Исмаил Ердем: ДПС не удовлетворява очакванията на хората

Снимка: БГНЕС
Изселниците от България са много сериозно аполитизирани. Това е резултат от политическия натиск от комунистическия деспотизъм. ДПС не удовлетворява очакванията на хората. Това коментира в предаването „Преди всички” Исмаил Ердем от „Бултюрк", който е един от инициаторите на платформата на изселниците в България.

Новата формация ще представлява обединение на няколко дружества. Това ще бъде един годеж, чийто живот във времето ще зависи от това дали ще съумеем да намерим общ език между обединилите се дружества в политически, културен и социален аспект. Ако резултатите бъдат задоволителни, това обединение може да се разрасне във федерация, може би и в конфедерация, защото виждаме, че имаме такъв потенциал.

Ердем бе категоричен, че са надполитическа организация: Готови сме да лобираме с всички политически партии, които отговарят на исканията ни. Изселниците не са никой. Изселниците са на тази организация или партия, която работи за тях, обаче в реален аспект, а не само от избори на избори. Ние не сме хора нито на Ахмед Доган, нито на Касим Дал.

Изселниците искат да влязат във властта с независими кандидати.

Бившият депутат от ДПС Корман Исмаилов изказа мнение, че участието на изселниците във властта зависи от хората, които ще изберат да ги представят. Има търсене на алтернатива. Много е трудно обаче бързо да бъде организирана алтернатива, защото е трудно да се промени наслагваното 20 години, коментира той. 

Двете интервюта чуйте в звуковите файлове.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна