Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Експерти: "Витоша ски" не може да бъде принудена да пусне лифтовете

Снимка: БГНЕС

Любка Ганева, изпълнителен директор на „Следприватизационен контрол“ в Столичната общинска агенция за приватизация каза в „Преди всички“, че „Витоша ски“ изпълнява приватизационния договор.

„Витоша ски“ е направила инвестиции в размер над 500 000 лв. още първата година при ангажимент от 500 хиляди. Договорът ще бъде контролиран 25 години. До момента сме извършили пет проверки. Те показват, че няма нарушения на приватизационния договор.

Любомир Костадинов, юрист от Гражданска група „За Витоша“ смята, че договорът не е добре написан, предвижда смехотворни задължения за инвеститора.

Има изискване само за поддържане предмета на дейност. Нашето искане е тези лифтове да работят. В договора трябваше да има точка те да работят, а не да се запази предметът на дейност. Той не се осъществява реално. Според мен казусът ще се развие в полза на фирмата – стопанин на съоръженията, ако няма политическа воля за друго.

Не е в правомощията на агенцията да променя договорите, само следи изпълнението им. Нямаме правни основания за разваляне на договорите, каза още Любка Ганева.

Чуйте в звуковия файл целия разговор по темата.

По публикацията работи: "Преди всички"
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна