Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва работа по четири нови сериала по БНТ

Снимка: Архив

БНТ обяви победителите в първата конкурсна сесия за филмопроизводство за 2012 г. Победители са проектите на братя Чучкови, Найо Тицин, Лъчезар Аврамов и Краси Ванков.

Имаше обявени четири позиции, всички за сериали. Победителите са от типа сезонен сериал с младежко-ученически сюжет, който бяхме обявили още през пролетта, но за съжаление нямахме сериал победител. Сега като най-добър беше сериалът на продуцентите братя Чучкови, наистина много интересна, много оригинална идея, със сериозна обществена значимост. Комисията беше доволна и класира сериала на първо място, изтъкна Боряна Пунчева, директор на Студио за телевизионни филми "Екран" и член на журито.

Появи се много интересен проект, сюжетът му е свързан с медиите, "Четвъртата власт" на Найо Тицин. Ще събуди голям интерес, защото медийната тема е доста атрактивна и актуална, добави Пунчева.

„На границата” е сериалът на историческа тема, събрал най-много точки от журито. Сценарист е Димитър Стоянович, а режисьор – Лъчезар Аврамов. Високите стандарти на БНТ при пресъздаване на историческата епоха ще изискват и допълнително финансиране на сериала отвън.  

Чуйте цялото интервю с Боряна Пунчева в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна