Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частичните кметски избори в Калофер - изчерпа ли се доверието към ГЕРБ или хората не гласуваха партийно

Снимка: ЕПА / БГНЕС

На частичните избори за кмет, проведени в Калофер беше регистрирана висока избирателна активност- 63.4 % . Според Катя Николова, секретар на Националния съвет на БСП високата избирателна активност се дължи на това, че хората искат да изберат този, който ще ръководи техния град.

Дължи се и на това, че има сериозна антиГЕРБ вълна и, че има сериозно пропукване на доверието в ГЕРБ. Тези чудеса, които са им обещавани, ги няма в действителността. Румен Стоянов управляваше от началото на редовните местни избори и той е показал своите качества, но напоследък има значение и това коя политичаска сила подкрепя тези кметове.

Според Николова има двоен стандарт по отношение на кметовете. На някои места общинските комисии много бързо реагират, даже понякога и манипулативно по отношение на някои кметове. А на други места, където кметовете са от ГЕРБ или са с подкрепата на управляващите, да речем в община Димово- колко жалби има, а не се вземат мерки.

Чуйте мнението в звуковия файл

Депутатът от ГЕРБ Николай Петков е на мнение, че хората в Калофер избраха Румен Стоянов, защото смятат, че той е добрият кандидат за тях.

Но това не е партиен вот. Това, че БСП се прилепиха към него и го използваха като носител - това е съвсем друго нещо. Аз поемам отговорност като общински ръководител, много късно местната структура номинира кандидата си. Лидерът на партията в Калофер - София Димитрова е отстранена. Това е по мое предложение и е прието от общинското ръководство, каза Петков.

Депутатът не смята, че е имало нарушение, страх и заплахи, както казват от БСП. Ще направим задълбочен анализ и ще предложим нов човек, който да поеме организацията. Това е вотът на калоферци и ние не можем да го пренебрегнем.

Чуйте мнението в звуковия файл

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна