Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свилен Нейков: Ще раздадем над 3 милиона премии за Олимпиадата

Олимпийците ни ще получат премиите си за Игрите в Лондон на церемония на 30-и януари в зала "Арена Армеец", обеща Свилен Нейков
Снимка: БГНЕС

Премии на обща стойност 3 милиона и 79 хиляди лева ще връчи Министерството на спорта на медалистите и класиралите се до осмо място в своите дисциплини на олимпийските игри в Лондон. Това обяви министърът на спорта Свилен Нейков по време на церемонията "Спортист на Балканите" в 40-ото издание на традиционната анкета на Българската телеграфна агенция за 2012-а година. Официалното награждаване ще се проведе на 30-и януари от 13 часа в "Арена Армеец". Премии ще има и за треньорите на отличилите се спортистите.

Премиите на състезателите за олимпийските игри в Лондон вече са налице. Държавата осигури средства, за да бъдат изплатени наградите. Средствата за осигурени от бюджета на министерството за новата година. На 30-и януари ще се постараем да се получи голямо събитие, в което да отдадем своята признателност към заслужителите олимпийски премии състезатели. Ние направихме всичко възможно спортистите да имат нормална подготовка и нужното самочувствие за Олимпийските игри, но те нямаха късмет. В бъдеще пожелавам много здраве, шанс и късмет, каза Свилен Нейков.

Министърът добави, че на 30-и януари ще бъдат наградени, съвместно с Българския спортен тотализатор и Министерството на спорта, и представили се най-добре юноши и девойки на световни и европейски първенства за 2012-а година.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна