Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ботев” (Пловдив) спря до 7 срещу „Пирин” (Гоце Делчев)

Снимка: БГНЕС

 „Ботев” (Пловдив) постигна втора домакинска победа от началото на сезона. В мач от втория кръг на шампионата „канарчетата” разбиха  на стадион „Христо Ботев” в Пловдив „Пирин” (Гоце Делчев) със 7:1.

Головата серия във вратата на „Пирин” откри Валери Домовчийски в 12-ата минута. Той бе изведен от Костадин Дяков пред вратата на Пирин. За нападателя това бе първи гол в официален мач с екипа на „Ботев”. В 29-ата минута капитанът на пловдивчани в този мач Тодор Неделев вкара вторият гол за домакините. В 42-ата минута Мариян Огнянов реализира третото попадение за„”жълто-черинте”. До края на полувремето треньорът на Ботев Станимир Стоилов направи две смени, като даде почивка на Неделев и Огнянов, пускайки на терена Абел Анисе и Ромарио.

В 50-ата минута резервата Анисе засече топката от въздуха във вратата на „Пирин” на 4:0. За Анисе това бе първи гол с екипа на „Ботев” (Пловдив) в официален мач. В 72-ата минута Ромарио с техничен изстрел направи резултата 5:0 за домакините. В 75-ата минута сред голмайсторите се записа и Луис Педро. Централният нападател засече с глава топката във вратата на „Пирин”. В 78-ата минута Валери Домовчийски при опит да изчисти топката си вкара автогол за 6:1. В 90-ата минута с втория си гол в мача Ромарио оформи крайното 7:1 за „Ботев” (Пловдив).

Наставникът на „Ботев” (Пловдив) Станимир Стоилов съжали, че „Пирин” (Гоце Делчев) не е оказал по-сериозна съпротива на неговия тим.

Имаше динамика и интересни неща, но само до 20-ата минута. След това всичко приключи. Тази победа се оказа прекалено лесна за нас. По принцип днес исках да видя футболисти, които по-рядко влизат в игра. Но вече мислим за сблъсъка с Щутгарт. Важно е да изберем точния състав и да се опитаме да бъдем максимално концентрирани.

Старши треньорът на „Пирин” (Гоце Делчев) Тенчо Тенев отказа да коментира срамното представяне на тима. Вместо него пред медиите застана асистентът му Минчо Минчев.

Това беше футболна лекция от страна на Ботев, няма какво да се лъжем. Аз, като бивш ботевист, съм убеден, че това ще е новият шампион. Няма спор! Тимът разполага с много класни футболисти. Ние пък само гледахме и не показахме дух. Бяхме говорили да затворим играта, но получихме три гола за 15 минути и това беше. Вчера тръгнахме от Гоце Делчев при 24 градуса, а тук е 42 градуса. Още на полувремето трима-четирима от нашите футболисти искаха смяна.

 

 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна